Moniczko, dzięki za odwiedziny Różyczki naprawdę ładniutkie i b.tanie Co do rabatki na razie zostaje jak jest - chyba, że coś mi strzeli jeszcze do głowy - a to nie wykluczone
Danusiu - znam to zdjęcie. Pamiętam nawet dyskusję dotyczącą roslinki z tyłu - to cornus alba. Mam go i myślałam nad takim podsadzeniem, ale rabatę mam za wąską i nie zmieści się .
Werbena fajnie wygląda .
Danusiu a jakiego koloru żurawki z przodu posadzić? Myślałam o odm. muscat, ale czy nie będzie za zielono?
Agnieszko a te bukszpaiki na obwódkę to gdzie kupowałaś?
Myślę o nich intensywnie, ale u nas po 6 czy 9 zł sadzonki, na obwódkę potrzeba jak nic kilkanaście i więcej sadzonek, kosztownie to wygląda.
Aniu - bukszpanki kupiłam na allegro - sprzedawca agroturystyka25. U tego sprzedawcy bukszpanki nabyła też Agacia "Ciasny ale własny" i jej się ładnie przyjęły. Sadzonki większe niż w opisie, ładnie ukorzenione. Po 1,99 zł za 15-18 cm, są też mniejsze chyba po 1,45 zł.
Tak naprawdę przyszło sporo sadzonek nawet wyższych niż w opisie Sadzonki bez doniczek - kopane.
Co do szałwi myślę, że będę kopać dziś lub jutro.
O, to akurat mam go na obserwacji, to najtańsza oferta, jaką znalazłam. Aż nie wierzyłam .
To już wiem, gdzie kupic .
Agnieszko a te bukszpaiki na obwódkę to gdzie kupowałaś?
Myślę o nich intensywnie, ale u nas po 6 czy 9 zł sadzonki, na obwódkę potrzeba jak nic kilkanaście i więcej sadzonek, kosztownie to wygląda.
Aniu - bukszpanki kupiłam na allegro - sprzedawca agroturystyka25. U tego sprzedawcy bukszpanki nabyła też Agacia "Ciasny ale własny" i jej się ładnie przyjęły. Sadzonki większe niż w opisie, ładnie ukorzenione. Po 1,99 zł za 15-18 cm, są też mniejsze chyba po 1,45 zł.
Tak naprawdę przyszło sporo sadzonek nawet wyższych niż w opisie Sadzonki bez doniczek - kopane.
Co do szałwi myślę, że będę kopać dziś lub jutro.
O, to akurat mam go na obserwacji, to najtańsza oferta, jaką znalazłam. Aż nie wierzyłam .
To już wiem, gdzie kupic .
Aniu - sprzedawca porządny i sprawdzony, cena odpowiednia - nic tylko kupować Pozdrawiam
Piękny ogród. Kolorystycznie i jakby to powiedzieć....graficznie bo kwadrat to zaraz po kole czy kresce najprostsza forma graficzna, prawda? wszystko jest akurat, tak jak powinno być. To mój niedościgniony wzór bo ja się niestety nie potrafię "opanować" i zawsze kończę na stylu naturalistycznym))) ale może chociaż przedogródek uda mi się tak zdyscyplinować.. gratuluję i pozdrawiam
Witaj Figo. Miło mi, że podoba Ci się w moim ogrodzie. Lubię kwadraty i geometryczne rabatki. Pod wpływem ogrodowiska planuję kilka zmian, trzymaj kciuki aby się udało
Aga, również kupowałam bukszpany na obwódki u tego sprzedawcy i również polecam Sadzonki były ładniejsze niż się spodziewałam
Jeśli zaś chodzi o rabatę to jestem zwolenniczką poprzedniej wersji Nie bardzo rozumiem zamysł z tymi cisami...? Na zdjęciu wygląda to tak jakby sadzone były w kostkę, ale jeśli mają to być pojedyncze okazy w trawach to czy te z przodu nie zginą na tle tych z tyłu? I czy nie za małe odległości są miedzy nimi?