witam to moje sadzonki hortensji wsadzone do mieszanki (piasek, torf, ziemia)1/1/1 w czerwcu , ładnie się przyjęły ale od jakiegoś czasu wyglądają tak,nie wiem czy przesadzić je do większych doniczek? korzeni nie widać na dnie ale jak deszcz wypłukał ziemię w jednej doniczce to widziałam taką fajną pajęczynkę korzeni.proszęo radę, ta wysoka ciemnozielona wsadzona niedawno na razie ładnie wygląda.
Prezencik od Marty - fiołek, orlik i zawilec do mojego ogrodka!! Juz myślę, gdzie je posadzę Ale ale...czy widzicie TE doniczki malusie spatynowane - jestem zauroczona!!!!! I do tego słodka kobiałka
witam, to mojaanabelka od kilu dni takiema liście plamki w różnych miejscach proszę o radę co robić i co to może być jeżeli nic nie zrobię bo już w sumie idzie jesień czy to nie zaszkodzi na przyszły rok dla roślinki
witam serdecznie posiadaczy takiej kaliny nie pamiętam odmiany ale widać chyba po liściach i kształcie to ta klasyczna białe kule posadzona w tym roku na wiosnę i już nawet ok 2 msce wygląda tak, pryskałam ją na grzyba kilka razy, na rdzę dithane, na początku lata na mszyce, i nic, myślę sobie że to od deszcze bo tam bardzo chlapie na nią błoto i ma ciemne liście po spodem ale aż na
pobiegłam i nie na długo, bo zaczeło padać, w przerwie sfociłam kilka kwiatków, bo znowu pada, robota oczywiście nie skończona
zakwitło jednym kwiatkiem rh od ShrekolaNowa Zembla zakwita trytoma Green Jade no i jeszcze jedna biała lilia zaczyna kwitnąć Callicarpa bodinieri 'Profussion' trójsklepka no i hibiskus