Anula, znalazłam kontekst lokalizacyjny tej rabaty. Jaki to krzew jest tak pięknie przycięty (forsycja, bez, kalina)? Bardzo, bardzo zajmujące.
Wiosna na tym zdjęciu (czerwiec).
Anula, wyrazy sympatii, uznania i buziaki przyjmij za całokształt.
A teraz konkret inspirujący: TO mi się bardzo podoba. Jest TO sposób na zagospodarowanie drzewa, które trzeba zagospodarować.
Dojrzał Twój ogród i wyszlachetniał. Francja-elegancja.
A ja sobie zapożyczam obrazy inspirujące - jak pozwolisz. A wiem, że pozwolisz .
I nowa porcja roslinek mi przyszła
Jestem trochę zawiedziona,bo zostały przed wysyłką ścięte,ale mam nadzieje że na drugi rok bedą piękne.
Mało zapłaciłam, to i małe krzewinki
Nie mam kiedy zrobić zdjęć ogrodu - rano długo ciemno, a potem już trzeba do pracy wychodzić, a jak wracam z pracy, to już znowu za mało światła. Pewnie będą najwcześniej w sobotę.
Więc zamiast mojego ogrodu - moje niebo o poranku wczoraj, około szóstej rano
Tess,
ale masz cudne widoki ! zazdroszczę
ja nie mam przestrzeni.....
Wracając do opisu historii ogródka - jestem już prawie, prawie na bieżąco: mamy teraz wrzesień.
Wrzesień to miesiąc rozchodników: Sedum spectabile "no name" i równie okazałego, ale bardziej roztrzepanego 'Cloudy Walker', który przyjechał ze mną z Polski w postaci małego kawałka (długo myślałam że to też jest S. spectabile, ale nie, to jakiś S. hybridum).
Witam Gabrysiu,
Ponieważ ostatnio w różach się kocham to te zdjęcia mnie zachwyciły sliczna ta róża ,
tylko wydaje mi się że to nie pastella, pastella chyba jest morelowo biała.