Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Kondzio 11:12, 26 wrz 2012

Zgadza się się ze konkursy są dobre ale gminy powinny tez się wziasc za upiekszanie swoich miast jak np Rybnik
anula_wn 11:35, 26 wrz 2012

Julka, dziękuję, że zaglądzasz ! no nie wiem czy mój ogródek może byc dla kogoś marzeniem, ale cieszę się, że jest kilka osób którym się podoba....

na razie nic się nie dzieje, posadziłam cebule (i dokupiłam kolejne....), leję nawóz jesienny, więc wszystko co robię nie wpływa na wygląd ogrodu - ale może cyknę kilka fotek w weekend (choc mam 2 imprezy znów....) pomału żółkną i opadają liście..... robi się nostalgicznie

Lenko - najważniejsze by zmieniała się świadomośc ludzi! że można ładnie(j) życ. Czasem wystarczy skosic trawę. Ale w ludziach ciągle więcej zwiści niż dostrzegania piękna. Może kiedyś to się zmieni (jak się nauczymy cieszyc tym, że ktos ma lepiej, a nie mu zazdroscic)

Kondziu ! masz rację !!! tam gdzie pracuję są piękne nasadzenia (gmina) ale ... niestety nikomu juz się nie chce kosic, czy zrywac chwastów.... i cały plan bierze w łeb
Kondzio 11:44, 26 wrz 2012

Pewnie ze może byc azeniem widziałem go na żywo jest taka pereleczka diamentem jet śliczny i widzę ze go upiekszasz dalej
anula_wn 11:47, 26 wrz 2012

Kondziu, póki co cebule wiosenne sadzę liczę na efekt wiosną, bo w tym roku sporo wymarzło ....
staram się jak mogę by było coraz piękniej rośliny rosną, więc siłą rzeczy wygląda fajniej.
Dziękuję za ciepłe słowa !:
Pszczelarnia 12:05, 26 wrz 2012

anula_wn napisał(a)

Anula, wyrazy sympatii, uznania i buziaki przyjmij za całokształt.
A teraz konkret inspirujący: TO mi się bardzo podoba. Jest TO sposób na zagospodarowanie drzewa, które trzeba zagospodarować.
Dojrzał Twój ogród i wyszlachetniał. Francja-elegancja.
A ja sobie zapożyczam obrazy inspirujące - jak pozwolisz. A wiem, że pozwolisz .

Piękna praca i efekt piękny.
Tess 12:08, 26 wrz 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Anula, wyrazy sympatii, uznania i buziaki przyjmij za całokształt.
A teraz konkret inspirujący: TO mi się bardzo podoba. Jest TO sposób na zagospodarowanie drzewa, które trzeba zagospodarować.
Dojrzał Twój ogród i wyszlachetniał. Francja-elegancja.
A ja sobie zapożyczam obrazy inspirujące - jak pozwolisz. A wiem, że pozwolisz .

Piękna praca i efekt piękny.

Ja też zapożyczam! Anula, to jest swietne pod moje drzewo podkrzesane!
Pszczólko, dziękuję
Jak ja mogłam tego wcześniej nie zgapić?
Świetne jest
Pszczelarnia 12:15, 26 wrz 2012

anula_wn napisał(a)

Anula, znalazłam kontekst lokalizacyjny tej rabaty. Jaki to krzew jest tak pięknie przycięty (forsycja, bez, kalina)? Bardzo, bardzo zajmujące.
Wiosna na tym zdjęciu (czerwiec).
popcorn 12:17, 26 wrz 2012

Jak tu ładnie!!
a co to za trawki??

wow, 2 imprezy w 1 weekend? podziwiam!! A na wiosnę będę częstym gościem, skoro tyle cebul nasadziłaś! pięknie będzie
anula_wn 12:48, 26 wrz 2012

Pszczółko, ściskam w podziękowaniu z ciepłe słowa ale gdzież mi do Twojego ogrodu !
jeśli tylko mogę czymś zainspirowac: nie tylko POZWALAM ale CIESZĘ się, że mogę byc inspiracją
te nasadzenia się zmieniały, ale chyba teraz jest oki (iglak spod sosny rośnie już u mojej koleżanki, jak i 5 hortensji oraz karagana robię sobie u niej ogród ...hehe)

Odpowiadając na Twoje pytanie, obok sosny rośnie jaśmin ! tnę go w kulę od początku - to była jedna z pierwszych porad Danusi wszystko co doradzi obraca się w piękno, ehh jak Ona to robi....

Tess - jak pasuje u Ciebie bierz "pomysła" jak mawia Gosia i sadź kochana, sadź

popcarol - trawki...hmmm, kupiłam wiosną, bo ładne były, ale za nic nie pamiętam nazw, pewnie w ogóle ich nie było (taka szkłółka )
a co do imprez...ostatnio tak ciągle mamy ! istny maraton weekendowy, ale to fajnie
Pszczelarnia 12:57, 26 wrz 2012

Wiedziałam, że to jest duży krzew z tych lubianych przeze mnie. Ehhh, jak Ty to robisz? Że umiesz zaufać, podjąć decyzję, wykonać.
Bardzo dziękuję.