Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 21:52, 24 wrz 2012

Do góry
reni napisał(a)
Weroniko, piękne widoki masz z okien... zdrówka życzę

Wolę jednak kontakt z roślinami bliższy niż z okna.
Kolorowy ogród na piasku 21:51, 24 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Róże i kwitnące trawy ...... zbliża sie jesień

Wróciłam do tego zdjęcia.

Ewo, dziękuję, że wróciałaś do tego zdjęcia, bo jeszcze nie dzieliłam się moim tegorocznym odkryciem ogrodowym.
Właśnie bardzo urzekło mnie spojrzenie na róże poprzez trawy i .... odkryłam sąsiedztwo dla drugiego kwitnienia róż.
Ta trawa to molina MOORHEXE, jest wysoka, sztywna, rozeta liści nisko i wcześnie zakwita, pięknie się kołysze na wietrze, będzie wysokością pasowała do róż parkowych, właśnie tych widocznych na zdjęciu.
Inne trawy "mgiełkowe" będę sadzić z innymi różami. Nie wiem czy pamietasz zdjęcie Nevady z trawami?
Ogród u stóp klasztoru 21:50, 24 wrz 2012

Do góry
CZY UWIERZYCIE - zakwitł złotokap . na wiosnę nie miał ani jednego kwiatka . teraz bidny sobie przypomniał że ma kwitnąć

nowe rabaty powoli zaczynają się zapełniać , ale drzewa i krzewy ciągle malutkie ....czy ja dożyję żeby zobaczyć tu stare drzewo

a tak w ogóle to muszę w końcu obsadzić ten wgłębnik , bo bardzo źle się kosi przy kamieniach i w oczy mnie kole że nie skończone

Bajkowy ogród Weroniki 21:48, 24 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja widzę przekopana rabatę... bedą cebulkowe ?????

Aniu asc, masz na myśli rabatę mojego męża (pod lasem)... trochę cebulek tulipanów pod trawami, żurawkami, jakieś krokusy i śnieżniki tam przybyły.
Takiej "Holandii" jak powstaje u Ciebie i Irenki, u mnie nie będzie. Ale na Wasze nasadzenia już czekam, na wiosenne efekty.
W cieniu - zacieniona 21:44, 24 wrz 2012

Do góry
Dobranoc...
Ogródkowy chaos u monitki 21:40, 24 wrz 2012

Do góry
Tak się zastanawiam co wiosną zrobić z tym bukszpanem. Podsadzić od dołu i spróbować formować stożek czy wyciąć dolne gałązki i uformować kulkę na trzech nóżkach (tyle ma najgrubszych pędów). Dostrzegacie w nim jakiś potencjał?

Ogród Magdalenka 21:37, 24 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Zaglądam.....nadrabiam....pozdrawiam...

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

SPA ... w najpiękniejszej odsłonie natury ... gdzie to jest ... napisz koniecznie ...

pozdrawiam ... świetny nieplan
Ogród Magdalenka 21:36, 24 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Aniu ..... też nadrabiam zaległości .... miałam krótki , nieplanowany wyjazd ... trochę padało , ale miałam okazję podziwiać takie klimaty ... zdjęcia z telefonu ...

Super fotki szczególnie ta z potokiem pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 21:34, 24 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gdzieś tam wcześniej pytałaś mnie o nasionka -to kleome. Można wysiac w domu ale można i do gruntu w kwietniu.Zdrówka życzę. Widoki z okna masz piękne więc i przyjemniej posiedziec w oknie.

Dziękuję Bogdziu. Nasiona w kopercie, opisane i czekają do wiosny.Też pójdą na męża rabatę. Podobnież od niedawna mają zmienioną nazwę. Pozdrawiam.
Bajkowy ogród Weroniki 21:29, 24 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Weroniko, przede wszystkim goń to przeziębienie i szybciutko wracaj do zdrowia widoki masz piękne, ale chyba jak podejrzewa Ania, coś z cebulami chcesz poszaleć

co do róży, mam ją od kwietnia tego roku i na plus ma powtarzanie kwitnienia i nie imały sie jej żadne choroby; myślę, że po drugim sezonie, będę mogła coś więcej o niej powiedzieć, ale kolor i kwiat jest interesujący i pachnie

Irenko, mam nadzieję, że przeziębienie przegonione u mnie i u Kajtka.
Dzisiaj całkiem inny pies, wesoły i zaczepniś, towarzyszył mi w ogrodowych drobnych pracach.
Tą różę Błękitną Rapsodię też miałam na swojej liście zakupów, ale miejsca już nie ma. I tak za dużo wszystkiego w jednym miejscu.
Cebulki u mnie wsadzone ale bez szaleństw. Mam je w różnych miejscach, czasem zapominam i nowe rośliny na nich sadzę. Ostatnie zapisałam...

Ogród z lustrem 21:27, 24 wrz 2012

Do góry
5.10.2011

Dołożyłam koloru na wrzosowisku - Berberis "Starburst" i "Admiration"

To był dobry pomysł.

Kolorowy ogród na piasku 21:25, 24 wrz 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Vivo, jaka masz dorodne rozplenice. Moja jedyna zmarzła, ale kupiłam drugą. Też ma już kłosy. Rabata z trawami i rozchodnikami bardzo ładna. Masz też cynie, te to jednoroczne pewniaki. Widziałam w Toruniu w jakimś ogródku cynie o maleńkich kwiatostanach. Było ich dużo, wszystkie kolory. Wyglądało to pięknie.

Tak Bożenko, cynie to prawdziwe pewniaki, mam je w miejscach bardziej suchych i bardziej wilgotnych i wszędzie dają radę, różnią się tylko wysokością. Nie spotkałam jeszcze takich o bardzo drobnych kwiatkach, jak spotkam to kupię.
Moim następnym pewniakiem jednorocznym jest smagliczka, wysiewa sie wprost do gruntu, szybko rośnie, kwitnie całe lato i mocno pachnie... same zalety. W przyszłym roku wysię duży pas pod murkiem oporowym, tam gdzie zawsze usycha nam trawa. Liczę, że smagliczka da radę
Moja tegoroczna z bukiecikiem różyczek

Ogród z lustrem 21:24, 24 wrz 2012

Do góry
berberysy 'Starburst'

Przeszukałam i na 50 stronie znalazłam.

Ogród Magdalenka 21:23, 24 wrz 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Mój kawałek raju II 21:14, 24 wrz 2012

Do góry
Moniko cieszę się, że mogłam chociaż troszeczkę przybliżyć leśne zapachy

Irenko no wczoraj się udało niewiele nazbierać, wyszła miseczka na zupkę i smażenie i 3 słoiczki kozaków do octu
Kolorowy ogród na piasku 21:14, 24 wrz 2012

Do góry
akanta napisał(a)

Zachwycający obraz,trudno mi oderwać wzrok -tak piękne zestawienie.Dzisiaj trochę połażę u Ciebie.

Akanto, dziękuję ,.. zestaw na jesienne dni
Bajkowy ogród Weroniki 21:13, 24 wrz 2012

Do góry
elzbieta_b napisał(a)
Weroniko, widzę piękno Twojego ogrodu i czuję jego zapach. Jestem zachwycona ![/quote

Dziękuję elzbieto_b. i załączam dla Ciebie astry moje ulubione.
Nie wpisałaś swojego wątku...

Ogród rozy333 21:11, 24 wrz 2012

Do góry
Witam miłych gości pracy w ogrodzie sporo muszę zdążyć przed szpitalem po operacji to już nic nie zrobię ,a tak mi kwitły w tym roku lilie

Mój mały raj na ziemi :) 21:09, 24 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

!

Anula!!! Wow! ale ta rabata wypiękniała, jest baaardzo elegancka....
Mój mały raj na ziemi :) 21:08, 24 wrz 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Moja nagroda w konkursie!
piękna, elegancka i pasująca do ogrodu nieprawdaż ?

jeszcze nie wiem czy ten rh tam zostanie...czy hosty...a może kula lub horti?

Piekna!!! Idealna do Twojego ogrodu - to fakt
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies