Najpierw, zanim zacznę Was męczyć, jedno pytanko. Czy nie zagłuszy mi hortensja ogrodowa żurawki?
Jest tak : ogrodowa, żurawka, trzmielina na pniu, żurawka, trzmielina na pniu, żurawka, trzmielina i żurawka. Wydaje mi się, że te zewnętrzne żurawki muszę przesadzić do środka. Wtedy między trzmielinami będą po dwie żurawki. Jak myślicie?
Irenko ja też nie chcę jesieni, tym bardziej, że u mnie miesza się jesień z wiosną. Zakwitły bratki i zawilce, może nie tak jak wiosną, ale zawsze to coś...
te liściez czerwonymi niemal plamami pojawiły się na moich zdrowych bukszpanach dziś, kilka dni temu pryskałam je topsinem(profilaktycznie) i florovitem. profilaktycznie dlatego że zakupiłam nową kulę która nie była całkiem zdrowa ( dwa kolejne zdj.) i chciałam je chronić. czy ktoś mi pomoże w identyfikacji problemu?
na zdjęciach szałwia omszona, fioletwoa w dwóch odcieniach; rozrosłą się z kępy 20 cm, na kępę około 80cm, za raptem 3 miesiące, albo i mniej i cały czas kwitnie!
tym razem skupiałam się na płocie, ale rabatka fajna no i widać po lewej stronie jakie wysokie są róże Chopin, prawie doganiają miłorzęby; wreszcie rosną nam te miłorzęby