Na allegro już oglądałam i czytałam o tych brzozach, chciałam się tylko dowiedzieć jak w realu wygląda wyprowadzenie tej brzozy tak jak piszesz przynajmniej do 5m.
Pozdrawiam Marzenko, jak wrócisz napisz czy biało, czy zielono w ogrodzie
Danusiu śniegu w ogrodzie już nie ma ale podobno wczoraj było duuuuużo
Mam nadzieję, że jeszcze wróci jesień, bo muszę okopczykować rośliny, powiązać trawy i posadzić czosnki
Madzenka, na romantycznej wyprawie. Powrot do przeszlosci
Mam nadzieje, ze spedzacie cudowne chwile. Pozdrawiam
Oj tak było romantycznie i mega aktywnie, schodziliśmy przez te dwa dni Berlin wzdłuż i wszerz Musimy się wybrać ponownie gdy będzie cieplej i gdy skończą budować metro pod Unter den Linden, bo cała droga do Brandenburger Tor rozkopana!!!
Na allegro już oglądałam i czytałam o tych brzozach, chciałam się tylko dowiedzieć jak w realu wygląda wyprowadzenie tej brzozy tak jak piszesz przynajmniej do 5m.
Hogata na razie moje brzozy sztuk 2 wyglądają jak zwykłe dooorenbosy Tzn tak je skutecznie wyprostowałam, że rosną pionowo do góry podetnę im wiosną dolne gałęzie pendulowate aby dopiero na wyższych piętrach spuszczały łodygi w dół.
Dwie pozostałe robiły się pendule już na wysokości 1,5 m i właśnie w październkiu podwiązałam je do baardzo wysokich tyczek bambusowych. Zbaczymy jakie wiosną wypuszczą kolejne łodygi.
Nie wiem czy to zrozumiałe, jeśli nie przypomnij mi się, poszukam zdjęć z różnych okresów życia brzóz.
Ale najlepszym spososbem jest długa tyczka do której przywiązujesz pień brzozy a potem jedną najbardziej pionowo rosnącą gałąź.