Beczułeczki, antałeczki, gąsiorki i te gałązki winne....
Oj ,ciepło mi na wspomnienie lata!
Aniu, Kasiu, Moniko, Haniu , Pogoda paskudna, więc proponuję kocyk, coś słodkiego i kieliszeczek lub lampeczkę czegoś odpowiedniego, jak na załączonym wyżej obrazku, jakoś musimy przeczekać ten ziąb...
Elizo, ja byłam dzisiaj na grobie dziadków, a popołudniu grabiłam liście. Smutno się zrobiło w ogrodzie. Trzeba się pocieszyć, też mam zamiar nadrobić zaległości w czytaniu. Latem to tylko ogrodnicze pisma czytałam.
Będzie dużo czasu na czytanie, ja też zawieszam czytanie na lato, ale jesienią panie z biblioteki zawsze z uśmiechem mnie witają po letniej przerwie i szykują nowości
Dzisiaj po wczorajszym deszczu i zimnym wietrze spadł śnieg.
Ciekawe dlaczego pierwszy śnieg wzbudza w nas takie emocje... pewnie nie powinnam się dziwić, bo biały ogród jest wyjątkowo piękny.
To pierwszy śnieg i za chwilę się roztopi, więc wybiegłam w kapciach na taras, aby go uwiecznić... Po co...? Przecież ten widok jeszcze mi się znudzi... ale nie mogłam się oprzeć... ?
Witam!
I u ciebie tez śnieg, muszę naprawdę zacząć oglądać jakieś wiadomości, bo nie wiem co się w Polsce dzieje. Nie chcę zimy, jeszcze niech nie przychodzi.
Pozdrawiam