Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:12, 20 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

ssuuuuuupppeerrr! ten widoczek to mój ulubiony

a wiesz Kasiu, że i mój też teraz! oj brakowało tych żurawek! chyba jeszcze dam między hostami;
czyli u mnie teraz...żurawkowo, hostowo, bukszpanowo, hortensjowo i rh! ściągam wszystkie pomysły do siebie, ba nawet różanki są
Rajski ogród Ani 15:07, 20 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Aniu ślazówka?

Joasiu tak to jest ślazówka jednoroczna a te moje wyglądają tak z bliska

i z pracowitą pszczółką
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:03, 20 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

już wszystko posadzone, w czwartek reszta, ale chyba podzielę na etapy, bo znowu padnę!

wrzosy

limki posadziłam koło buka tricolor i rh, a dołem kwitna szławie omszone
przymierzam róże w zakolu bukszpanowym

i jak posadzone, odmiana pod ambrowcem, to Southem Comfort i kilka Big Top Gold; z tyłu jako obwódka bluszczy i rh, Georgia Peach

zakupy wspaniałe i ile już wsadzone!!! Piękne pozdrawiam M

Moniko, dziękuję miałam oazję obejrzeć ciebie na spotkaniu u Schmitów ale miałyście fajnie i jazda we trójkę, pewnie rozmowom nie było końca i jakie udane zakupy, dobrze, że miałaś większe auto!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:02, 20 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

ssuuuuuupppeerrr! ten widoczek to mój ulubiony
Brązowienie iglaków 14:59, 20 sie 2012

Do góry
Witam.
Mojego świerka srebrnego też coś dopadło;/ nagle zaczął brązowieć, a był taki piękny...
Co to może być? Da się go jakoś jeszcze uratować? Będę wdzięczna za pomoc

Jeszcze kilka zdjęć do lepszej identyfikacji problemu:

http://imageshack.us/photo/my-images/232/32906126.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/207/55010917.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84/dsc06754m.jpg/
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:52, 20 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Co za zakupy! Jak jesiennie się zrobiło. Wrzosy są piękne!

Aguś, jaka tam jesień, dziś ma być 35 w cieniu!! lato się nam przesuwa od 2 lat i prawdziwe lato u nas teraz sierpień -- wrzesień

ta odmiana mieni sie cudnie
Rododendronowy ogród II. 14:50, 20 sie 2012

Do góry
badara napisał(a)
Bożenko, dzięki za piękny wiersz , to była wielka przyjemność poznać Cię w realu, niestety moj ogród był kompletnie nie po drodze, Ela miała wiecej szczęścia, dedykuję Ci najpięknieszą różę z mojego ogrodu

Ogród nie był po drodze i Ty miałaś inne plany a jednak znalazłaś chwilę by sie ze mną zobaczyc. Bardzo Ci za to dziękuje i oczywiście Dzidce która nam wszystkim zrobiła niespodziankę.Róża niezwykła i piękna. dzięki.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:49, 20 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)

)

BOMBA!!!!
A wiesz, że w ostatnim numerze czterech kątów - wlaśnie przeglądam - jest stolik w takim stylu?? za jedyne 677 zł - inspirodesign.pl
Ogród zapachów u Jasi 14:36, 20 sie 2012

Do góry
Poziomka napisał(a)

Ewo przypuszczam że to Bylica luizjańska, w ubiegłym roku posadziłam cztery rachityczne roślinki, w tym roku bardzo się rozrosły. To miejsce jest suche, a one rosną bez dodatkowego podlewają i mają ładny kolor.

Mai w tym roku u mnie już nie będzie, chcieli przyjechać bezpośrednio po tygodniowych deszczach, kwiaty piwoni zgniły, płatki róż zrobiły się brązowe, nie chciałam pokazywać ogrodu w takim stanie (Wycięłam kilka wiader kwiatów piwoni i róż).
Mam nadzieję że ogród zechcesz zobaczyć na żywo. Będziesz mile oczekiwanym gościem.

Zaczynają kwitnąć hortensje, jest to jedyny kwiat który w tym roku nie sprawił mi zawodu.

Witam serdecznie

zajrzałm na chwilę i oczu nie moge oderwać

te zdjęcia są niesamowite-roślinność na tle ceglanych murów, bardzo romantyczne połączenie

zapisuję do ulubionych wątków i będę podglądać
cudny, pełen uroku ogród
Popówek 14:34, 20 sie 2012

Do góry
poziomicą jest łopatka dziecka, akurat się nawinęła

tutaj może lepiej widać

rabatka jest wyniesiona specjalnie by zasłonić betonową podmurówkę ( docelowo podmurówka będzie zasłonięta przez bluszcze) - nie mam żadnego problemu z korą na trawniku itd.
Po jednym oberwaniu chmury, gdzie przez pół godziny woda na trawniku faktycznie stała miałam na trawniku 10-15 kawałków kory.

pozdrawiam

Ogródek Hanusi po zimie 14:34, 20 sie 2012

Do góry
Witaj Haniu.
Ja sobie urlopuję, a Tobie strzela kolejna 100 - to juz 7. Trzymaj tak dalej. Niech dobry humor Cię nie opuszcza. No i na Ciebie po urlopowaniu czekała niezła niespodzianka - portret Weroniki jest wspaniały. Wrzuć fotkę jak juz zawiśnie u Ciebie. Spotkania z dziewczynami też widzę, że wypadły super. Wiecej takich spotkań i świat wydaje się piękniejszy.
Ja tez po powrocie mam bardzo dużo pracy w ogrodzie, ale to przecież przyjemnośc. Wymyśliłam sobie nowe rabaty i metamorfozy. Niestety dzisiaj już w pracy i nie wszystko zdążyłam zrobić, więc czekaja mnie pracowite popołudnia.
Pozdrawiam serdecznie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:21, 20 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
O jejku, o jejku. Ireno? Ale Ty masz energię i rozmach.

Ewa, to była czysta przyjemnośc, ale już sadzenie w upale,,,niezbyt!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:14, 20 sie 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
To zestawienie uważam za bardzo udane

Rzeczywiście zestawienie bardzo udane, może skopiuje w przyszłym sezonie, bardzo romantyczne
Różany sezon 2012 14:08, 20 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Easy Does It (Harpageant) Chopin Chandos Beauty Ginger Syllabub róża Maritim

Anuś, a Ginger to pnąca róża?..
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 14:07, 20 sie 2012

Do góry

I na deserek zrobiona przeze mnie paterka - podstawa od babci (oj ma swoje lata!), klosz z netto (oryginalnie rażąco rózowy ) przemalowany i postarzony, sterczynka z castoramy - rownież postarzona troszkę jutowego sznurka do ozdoby ... i voila
Nawet załapal się na sesję profesjonalną i chwalono

Paterka niezwykła, bardzo imponuje mi Twoja śmiałość w takich działaniach - różne elementy, złożone w całość i podrasowane - ostatecznie piękny przedmiot. Ja rozglądałam się chwilę za takimi siateczkowymi kopułami do przykrycia ciasta na letnim stole, ale jako, że nie znalazłam nic co by mi przypadło do gustu - w rozsądnej cenie oczywiście - to do dziś nie mam. Ale ani przez myśl mi nie przeszło, żeby kupić różową w markecie i przerobić. A Ani przez myśl przeszło i to dla mnie dowód, że trzeba się wykazać swobodą, pomysłem i fantazją. Podziwiam i bardzo lubię patrzeć nas takie Twoje działania. I raz jeszcze zachwyty nad tarasem...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:04, 20 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
już wszystko posadzone, w czwartek reszta, ale chyba podzielę na etapy, bo znowu padnę!

wrzosy

limki posadziłam koło buka tricolor i rh, a dołem kwitna szławie omszone
przymierzam róże w zakolu bukszpanowym

i jak posadzone, odmiana pod ambrowcem, to Southem Comfort i kilka Big Top Gold; z tyłu jako obwódka bluszczy i rh, Georgia Peach

zakupy wspaniałe i ile już wsadzone!!! Piękne pozdrawiam M
Różany sezon 2012 13:56, 20 sie 2012

Do góry
Easy Does It (Harpageant) Chopin Chandos Beauty Ginger Syllabub róża Maritim
Marzy mi się Siedlisko.... 13:50, 20 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

U nas właśnie burza przeszła i z 31 zrobiło się 20, jak przyjemnie i nadal pada.Oj potrzebowały tego roślinki

U mnie tez

Trawy śliczne
Oznaki mojej choroby "trawowej " coraz wyraźniejsze Chyba nawet przed nią nie będę sie bronić i niskie odmiany wsadzę u siebie

U mnie ta choroba bardzo szybko postępuje i wcale się nie bronię

Dziś następny miskant zaczął rozkwitać

A tu jeszcze posiałam takie jedoroczne, śliczne są, mam nadzieję że ładnie się zasuszą

A jeszcze zakupiłam ostatnio Hakonechloa macra "Aureola" i Morning light, jeszcze nie wsadzone
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 13:41, 20 sie 2012

Do góry
To zestawienie uważam za bardzo udane

Próbuję suszyć pomidory w dolnośląskim słońcu (powinno być sycylijskim )

A gorąco jak na Sycylii, nawet psy z leżaków korzystają. Suszenie powinno się udać.

Marzy mi się Siedlisko.... 13:39, 20 sie 2012

Do góry
Witam Elu i dziękuję za tak miłe słowa
Staram się, tu na Ogrodowisku tyle pięknych zdjęć, jeszcze nie wszystko wychodzi.

Np. dziś upał, a wtedy najwięcej ptaków przylatuje do strumyka, napatrzeć się nie mogę
Ale do zdjęcia im zrobić to już sztuka, próbowałam dziś:

Jeszcze muszę poćwiczyć
Ach jeszcze tyle różnych przylatuje, tylko nie zdążę aparatu włączyć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies