Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

EPODLAS 10:57, 05 paź 2012

A u nas już dzisiaj pochmurnie i zrobiło się chłodniej. Jesiennie, jesiennie.

Moniko, też mi szkoda lata. Szkoda uciekającego tak szybko czasu. Ale nie mamy na to żadnego wpływu. Zimą będziemy tęsknić za naszymi ogrodami, a potem cieszyć się z pierwszych wychodzących z ziemi objawów życia.
Bogdziu, do ciebie zaglądam, żeby pooglądać dobre zdjęcia, a i przy okazji poznałam nasze ptaki. . Fajnie jest cały czas się czegoś uczyć. Mam nadzieję że jeszcze niejednego ptaka poznam u ciebie.

Vivo, zawsze lubiłam jesienne spacery, ten specyficzny zapach liści i ten nastrój nostalgii. Podziwiam i chce jak najdłużej zapamiętać te ferie barw, niedługo jej nie będzie.

Reni, wiem że masz romantyczną naturę, widziałam jakie cudowne rzeczy robisz. Na pewno też podziwiasz teraz też kolory natury i może czerpiesz jakieś inspiracje do swojej twórczości..

Basiu, koniec października, a potem listopad.... jutro jadę na działkę, ciekawa jestem czy mój klon przybrał już jesienny barwy. Zawsze wygląda tak pięknie i chociaż jest tyle liści do grabienia, to go lubię, ba daje w upały dobroczynny cień, a jesienią tak pięknie wygląda.
Mala_Mi 14:35, 05 paź 2012

A u nas jesieni aż tak nie widac, ale.... pachnie jesienią...szczególnie rankiem......
EPODLAS 18:39, 05 paź 2012

asc napisał(a)
A u nas jesieni aż tak nie widac, ale.... pachnie jesienią...szczególnie rankiem......

Aniu, ja też lubię zapach jesieni. U nas chłodno i zimno. Może jutro będzie ciut lepiej. Mam nadzieję.
Bogdzia 19:38, 05 paź 2012

Nie zanosi sie na cieplej. ja już ogrzewanie włączyłam bo jestem wielki zmarzlak.
Przetacznik 20:35, 05 paź 2012

Jesień taką jak na Twoich zdjęciach bardzo lubię za zapach i widoki i takie wyciszenie jakieś .. czekam z ciekawością na zdjęcie Waszego zegara pozdrawiam : )
Klamber 22:14, 05 paź 2012

Bożenko ładnie jesień pokazujesz ja niesety muszę się ograniczać do swojego podwórka, nie mam czasu nigdzie pojechać na jesienny spacer nawet do pobliskiego lasu.
EPODLAS 23:23, 05 paź 2012

Bogdziu, siedzę przy komputerze, a za oknem widok nie bardzo zachęcający do wyjazdu. Poczekam do rana, może coś się poprawi. U nas w bloku już grzeją. W domu jest ciepło.

Weroniko na pewno zdjęcie zegara zrobię i ci pokażę. Twój jest pomysłowy, no i synek będzie miał radochę. Taki słoneczny zegar w ogrodzie to frajda. Nigdy bym na to nie wpadła.

Robercie ty robisz piękne jesienne zdjęcia w swoim ogrodzie. Ja go nie mam na co dzień, więc gdzie idę zabieram aparat. No może nie wszędzie, ale lubię robić zdjęcia.

Ostatnio jak byłam w Toruniu, weszłam na wieżę ratuszową i z wysoka można zobaczyć to czego nie widać z dołu.
Między dachami starych kamieniczek, ktoś urządził sobie taras, albo takie nieduże patio. Mnie się to bardzo podoba.

I tu taras jaki balkon, widać z niego dach sąsiadującej kamieniczki.

Widok na kościół św. Jana.
viva 23:27, 05 paź 2012

Bożenko, jakie piękne zdjęcia znowu pokazałaś, jesteś wędrowniczką od lasów po dachy ....
kasik778 07:44, 06 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Powojników też w tym ogrodzie jest dużo, przeważnie już przekwitły. Ale ten powojnik muszę mieć w swoim ogrodzie.

już wcześniej zachwycałam się tym powojnikiem, boski jest
Milka 12:54, 06 paź 2012

Fajne zdjęcia Bożenko