Evchen, specjalnie dla Ciebie.....zielona nadzieja
Byłam u Ciebie, widziałam, że pracujecie nad odbrzeżem, będzie trawnik...!!!
...choć zdawało mi się, że mieliście już siać....?
Trawnik brata siany końcówką sierpnia...
...a tu już po dwóch koszeniach
zdjęcia robione o różnych porach dnia...stąd taka różnica w kolorach...
Na rabacie BB czyli brata i bratowej pojawił się już żwir...roślinki zginęły wprost...więcej pokażę wieczorem bo muszę zdjęcia wgrać...
Anuś, ja dzisiaj u Ciebie po ogrodzie wędrowałam.. widziałaś ślady?
Piękny ten trawniczek... ja już śnię o moim... mam nadzieję, że wzejdzie
W weekend skończyliśmy nawadnianie, od wczoraj wysiewki.. ale dżdżyście się zrobiło i wygoniło nas do domu...
Aniu, śliczny masz kolor tego żwiru - ni to biały ni melanżowy biało-kremowo-beżowy...
I oglądałam uchwyty podokienne na balkonówki.. Bardzo się uśmiecham o namiary, gdzie takie nabyć
Ale ja bym co roku inne kupowała , gdyż tyle jest pięknych!!!
I ja też.. a wykopywać mi się nie che.....
I też moje typy to liliokształtne i pełne.... żadnych papuzich.... jedne elegancja w każdym mim=limetrze, a drugie to widok....... i dłuuuugo kwitną w porównaniu do innych
Strzępiaste pięknie się rozmnażaja.... i to trzecie miejsce...
Witaj an_tre .
Przy granitowej ścieżce w sońsiectwie zawijaska mam rabatę niezbyt urokliwą ,jest tam paę iglaczków .czarny bez, chosta. jałowiec .
To jest pierwsza moja rabata.ma ok 6 lat.
Krzysiu nie jest źle, rośliny już zadomowione pięknie rosną, a jałowiec wystrzyżony fantazyjnie a jak nasadzenia przy altanie? Danusia przekazywała ci pewne sugestie, zrealizowałeś coś z tych zamierzeń, zastosowałeś trawy?
ta rabata fioletowo-różowa piękna!
Ta w głębi - jak mówisz 'wsiowa' - też niczego sobie Ot, kolorystyka inna
Aniu, w głebi czerwona kępa przy płotku
Aniu ja już wcześniej zwróciłam uwagę na tę kolorową kępkę tylko nie pomyślałam, że mogą to być floksy bo u mnie są już w fazie szczątkowego kwitnienia pięknie jeszcze kwitną, to nowa metoda do wykorzystania, żebym tylko nie zapomniała