Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:50, 06 sie 2012

Do góry

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 23:49, 06 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

To ujęcie ogrodu Ani pozostawię w mej pamięci na długo Jest urocze

Aż uwierzyłam, że mam ładnie
Szkoda, że spotkanie jednak nie było ze 2 tygdonie wcześniej....było bardziej kolorowo...... nawet tydzień wcześniej, ale nie ma co gdybać......... cały sezon u mnie coś kwitnie

Anka uważaj bo już wsiadam do samochodu z paskiem!!!! Znów zaczynasz???
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:46, 06 sie 2012

Do góry
A tu chyba przesadziłam z błękitem Muszę coś pozmieniać..

Witam Nieszko,jest przeuroczo.Nie zmieniaj błękitnej rabaty , jest niebiańsko i tak delikatnie.Naprawdę prześlicznie. Chyba ,że odrobinka bieli Widzę ogrodowiskowy kącik z ławeczką.Zawsze kojarzą mi się z Danusią , ja też taką chcę Będę Cię odwiedzać.Pozdrawiam.
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:46, 06 sie 2012

Do góry
Dziękuję dziewczyny

I ostatnie porcyjki...a od jutra trzeba myslec co dalej...i robić

Ta trawka w większej ilości zagości na rabacie na pewno, na razie w donicy

Starocie

ogrodoweimpresjejolki 23:45, 06 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Jakie wesołe, ładne te kolory astrów,a ja tak jak Ty piszesz przyniosłam dziś do domu pomidory, fasolkę i ogórki,taka młoda fasolka to jest smakołyk nie lada...a taka ze sklepu zawsze włóknista jakoś
Pozdrawiam i cieszę się, że odzyskujesz powoli siły

Weroniko, jak dla mnie za powoli, ale dobrze, że w ogóle ....
Każda wizyta na działce, to
najpierw przerażenie, że w tym sezonie nie odrobię już strat powstałych z powodu choroby a teraz rekonwalescencji,

a później radość z każdego kwitnącego kwiatuszka i nauka, aby patrzeć wybiórczo

i ten widoczek mi sie spodobał, bo udawałam, ze nie widzę co wokół

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:43, 06 sie 2012

Do góry
Rh Cunningham zawiązały sporo pąków. Jeden zakwitł, ale to mało spektakularne kwitnienie. Podsadziłam białymi niecierpkami i bardzo jestem z tych kwiatków zadowolona. Powtórzę w przyszłym sezonie w większej ilości.

Nie wiem dlaczego moje rh wypuszczają teraz młode pędy. Niektóre tak mają co roku. Te pędy w większości zmarzną zimą bo nie zdążą zdrewnieć. Nie sypię żadnego nawozu, raczej powiedziałabym, że mają u mnie kiepsko. Każde zdj. to inny krzak. O co tu chodzi?

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:40, 06 sie 2012

Do góry

latarenki

te mi sie podobają i drewno tarasu - baaardzo piękna robota!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 23:40, 06 sie 2012

Do góry
betysia napisał(a)
Witajcie Kochani ....

oj ja wcale nie odplynelam ani w sina dal ani nad Lazurowe Wybrzeze...niestey !!!!!
oj rozczaruje...zwyczajnie brak czasu i nawal pracy przed urlopem....ale za 3dni wymarzone 3 tyg odpoczynku !!!!!!!
Mamy zaplanowanych kilka " wyjatkowych" podrozy wiec juz sie nie moge doczekac i bede robic fotki...specjalnie dla Was!!!!!

a zeby nie bylo nudno to kilka szybkich zdjec....

To mi się spodobało najbardziej
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:38, 06 sie 2012

Do góry
Agniecha... strasznie jestem zmęczona... Samym oglądaniem tej Waszej katorżniczej pracy!!!!! No, ale grunt, że jest ścieżka... Bo przecież ścieżką wychodzi się na prostą!
Skoro lubisz słoneczniki, to mogę Ci posłać nasionka takiego w kolorach żółci i brązu...
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 23:37, 06 sie 2012

Do góry
Myślałam, że w inny sposób rozpocznę pisanie na Forum, ale niestety potrzebuję pilnie pomocy. W tym roku zauważyłam na moich żywotnikach szmaragd okropne zmiany, wcześnij nic takiego nie pojawiało się. gółwnie w dolnej części pędy zamierają, robią się brązowe, na niektórych pojawiają się takie rdzawe plamy gdzieś w środku, pojedyńczo lub na całej roślinie. Poza tym zauważyłam też, że niektóre gałązki mają igły na końcówkach jakby przez cos zjedzone , jest taki ciemniejszy, grubszy punkt, pusty, jakby część wypadła z gałazki. Zauważyłam to dziś dopiero podczas polecanego tu "czesania". Część krzewów już oczyściłam. Nie było to łatwe, bo musiałam się wcisnąć między nie a siatke W tym upale dzisiejszym osiadł na mnie chyba z krzaków cały kurz z Huty katowice wyglądałam jak kominiarz, zebrałam cały worek, taki do segregacji śmieci suchych pędów, wyżywiłam setki komarów, a póżniej uwędziłam się nad ogniskiem z tych suszków. Zauważyłam też, że czasem bardzo łatwo można było przez nawet niezbyt mocne pociągnięcie oderwać na oko całkiem zdrowy, zieloniutki kawałek gałązki.

Jestem załamana wyglądem roślin, przejrzałam wiele informacji na temat chorób powodujących takie objawy, ale w sumie to nie jestem pewna co zrobić. Czy potrzebny jest oprysk i jaki jeśli tak.

Dodam, że podobnie dzieje mi się z pięknym jałowcem i już cała jestem zestresowana, że nie będzie się dało nic zaradzić pomocy!

oj to trawsko, wszedzie wlezie, nawet na zdjęcie

przepraszam, wiem, że to nie o jałowcach, ale wklejam zdjęcie dla lepszego rozpozania problemu

ogrodoweimpresjejolki 23:37, 06 sie 2012

Do góry

Jakie wesołe, ładne te kolory astrów,a ja tak jak Ty piszesz przyniosłam dziś do domu pomidory, fasolkę i ogórki,taka młoda fasolka to jest smakołyk nie lada...a taka ze sklepu zawsze włóknista jakoś
Pozdrawiam i cieszę się, że odzyskujesz powoli siły
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 23:33, 06 sie 2012

Do góry
jeszcze parę fotek na dobranoc, a jutro NARESZCIE wstawię foty ze spotkania z Anulą!! Anulka wybacz poślizg - złosliwość rzeczy martwych

Kiedyś pokazywana "szrotowa" donica wybielona już, dostała hakuro i milion bells...w tle moj ogrodowy potwór - już oskrobany...i chyba go tylko lekko wybielę i nic więcej...

Krzesełko czeka do czyszczenia- tymczasowo sluży za stojak na kwiatki

latarenki

I moje ulubione zdjęcie - ulubiona perspektywa
Ogródek Hanusi po zimie 23:33, 06 sie 2012

Do góry
Haniu słoneczka na jutro życzę, ale bez upałów

Mój kawałek raju II 23:32, 06 sie 2012

Do góry
Cd, Bolestraszyc, lilie wodne mały wodospad tego miscanta mam
Pogaduchy skowronków 23:31, 06 sie 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Witajcie! Ufff! Wszędzie dobrze,ale w domu...najlepiej! PO tygodniowym lenistwie,całodniowy powrót ,a jutro z rana.... do ogrodu.

Miło Cię znowu widzieć Haniu
Lecę w kulki... 23:29, 06 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)

Macham do Was z nieba!!!!załatwiłaś mnie tą fotkąumarłam...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:24, 06 sie 2012

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 23:21, 06 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Jak przetrwałaś ten gorąc Jolu? a może u Ciebie nie ma takich ?

Słów mi brak na tegoroczne zjawiska pogodowe... Sobotę niedzielę burze, ulewy i ciepło. Człowiek czuje sie sie jak w tropikach przez dużą wilgotność powietrza. Dziś późnym popołudniem M. zabrał mnie na 3 godziny na działkę. Trudno jest zrobić jakieś rozsądne zdjęcia, bo "zarośnięta" ta moja działeczka, jakby gospodarza nie miała
Dzisiaj cynie dawały swoimi kolorami po oczach

ale głównym celem były zbiory ogórków, fasolki, pomidorów, ...
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:17, 06 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdecydowanie apeluję o większe ilości fotek.

Powiedz lepiej Daniusi co ja zrobię z tymi świerkami srebrymi...? rosną jak szalone
Trochę jeszcze zdjęc z wczesnego lata co to je zrobiłam a czasu wrzucić nie miałam:

Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 23:15, 06 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To ujęcie ogrodu Ani pozostawię w mej pamięci na długo Jest urocze

Zostałą się jeszcze jedna książak z konkursów których .. w rezultacie nie było..... pomyślałam, że dam jakomuś czyje zdjęcie mi się spodoba najbardziej........... przejrzałam jeszcze raz fotki.. i sorki....... nie wybrałam finalisty, bo nie mam tylu książek.....
Aż uwierzyłam, że mam ładnie
Szkoda, że spotkanie jednak nie było ze 2 tygdonie wcześniej....było bardziej kolorowo...... nawet tydzień wcześniej, ale nie ma co gdybać......... cały sezon u mnie coś kwitnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies