A moja jest NN, może ktoś wie jaka hosta rośnie u mnie? Liście 15-25 cm, wysokość około 50 cm, a szerokość kępy 70-100cm. Rośnie szybko i w zasadzie bez problemów te sponiewierane liście to od gradu w lipcu
Ta rośnie pod drzewem, więc nie ma takich ran. Ta z przodu ma jaśniejszy kolor liści, ale myślę, że to od słońca
Sebek witaj Oj dawno byłeś u mnie dawno.... ale ja też nie wszędzie zaglądam... Czasu mało a wątków już chyba z kilka setek...
Oj aż rumieńców nabrałam To naprawdę cieszy Zrobię w nim jeszcze małe poprawki... Oczywiście Wam pokażę
Jasne ogród pochłania dużo czasu myślę że mi nie odbierze mojej pierwszej pasji. troszeczke się pochwalę. Zasada no kill buzi i do wody.
To są takie tłuste karpie czy jakieś leszcze czy mutanty Krisec ?
Mój 14-letni syn coś zaczyna łapać tego bakcyla na razie ryb niekoniecznie
Przywiózł mi za pierwszym razem z 15 szt okoni takich malutkich ,udałam szczęśliwą i tą drobnicę skrobałam ))
O moje hobby ja tez takie karpie łowie z tym ze one dostają buzi i do wody .Nie zabijam ale łowić uwielbiam Nic mnie tak nie uspokajała do tej pory jak wędka i spławik.Wiem to mało kobiece ale lubię to .Moje biorą nawet na kukurydzę
Wczoraj pokazałam Wam jak powstawał mój skalniak. Dziś jest po prostu zarośnięty. Wierzyć mi się nie chce że dwa lata sprawiły iz na skalniaku nie widać kamieni
Gospodarze przywitali nas chlebem i solą (ja pokazuję ...chleb ) czyli wino, sól to...wódeczka fajny zwyczaj , co ?
po pysznym obiadku poszliśmy nad jezioro, po drodze atrakcje : żaby! ehh... mieszczuchy
a my z Gosiakiem machamy do Zdziwsława ! i reszty Ogrodowiczan !!!
mój syn zafascynowany "stforem" a może to ...księżniczka
i panowie popłynęli po żywca na poranny połów
Eliza chyba nie podlewala, bo cisnienie bylo normalne
Podobno w nocy ma padac, ale przelotnie - ja tam nie wierze, bo pewnie znow nas ominie i rosliny do reszty padna... na trawniku puscilam zraszacz, kolo 18tej Mloda miala radoche - biegala w majtkach samych i skakala nad - z wielkim piskiem A potem zrosil sie warzywnik. Kwiatki, bukszpany, cisy, hortensje popodlewalam gnojowka rozcienczona woda - nie wiem jak dlugo tak moge robic, kiedy podlewac zwykla woda? Nie chce zeby rosliny bujnely, a potem nie zdazyly zdrewniec przed zima... chyba przystopowac musze, florovit juz schowalam... w koncu sierpien juz...
Wyrwalam znow wiaderko chwastow, tym razem na froncie i na bukszpanowej obwodce - nawet tam rosna
Przypomnialo mi sie ze za plotem - w gaszczu chwastow do pasa - schowala sie moja wiosenna grzadka z pomidorkami, ktore zmarzly... pieknie odbily i sa obsypane owocami - mini malinowymi, koktajlowymi *cherry* i zoltymi gruszkoksztaltnymi *pear-shaped*. Zerwalam dojrzale i wlalam tam 3 wiadra wody - moze te zasuszone biedaki sie jeszcze podniosa... mnostwo niedojrzalych owocow na nich, byloby super
Owoce:
Pojedlismy jezyn prosto z krzaka i komary wygonily nas do domu... milego wieczoru! idé z M cos obejrzec
Dzisiaj był wyjątkowo upalny dzień.
Podlewałam, podlewałam, końca nie widziałam, bo każdej roślince chciałam dać trochę ochłody.
Część roślin kończy kwitnienie inne są w jego pełni np. aksamitki, niektórzy ich nie lubią, a ja bardzo...
Pięknie kwitną. Również je lubię a szczególnie za ich piękny zapach. Nie wiem tylko dlaczego kojarzą mi się z końcem lata i początkiem jesieni.
oraz Clematis 'Purpurea Plena Elegans' z grupy viticella:
Chwalisz moje zdjęcia a u siebie co wstawiasz za majstersztyki? Bardzo efektowne ujęcia, widać, że dbasz i lubisz roślny a ten clematis taki pognieciony, papierowy i kolor piękny sprany jakby róż angielski...
Pozdrawiam
I ja cię witam serdecznie,jeszcze nie widziałam wszystkiego ale ten powojnik muszę mieć hi.Jest jak wymarzony do mojego ogrodu . Róże piękne ,kilka tez posiadam nie mam zbyt wiele jeszcze roślin ale pomaleńku i ja stworzę swój ogród marzeń Dopiero spaceruje po trzeciej stronie a już mi się podoba to co widzę
Jestem tu od dawna, ale sobie siedziałam cichutko, czytałam, oglądałam i podziwiałam, a teraz chcę się podzielić moimi zdj, pokazać wszystkim jak wygląda mój ogród. Zapraszam do oglądania i komentowania Zaczynam od zdj mojego oczka wodnego, przy którym spędzamy każdą wolną chwilę, relaksując się i zapominając o całym świecie.
A tu kącik modrzewiowy i olbrzymi kamień, na którym każdy siada by w cieniu odpocząć.
A na zdj niżej wejście do domu
lubię być otoczona zielenią
Witaj krajanko bo ja z Lublina.Już mi sie podoba,bo uwielbiam Jałowiec Hortsman i mam nawet takie same dzbanki.Pozdrawiam,jeszcze Cię odwiedzę.
To ekipa która wybrała się nad morze!! jak widać rowerowa eskapada.
Nie byłoby w tym nic dziwnego tylko ,że oni mają przed sobą dość daleką drogę!
Trasa Zabrze-Hel.
Ostatnie poprawki i fotka
I pojechali!! Trzymajcie kciuki za moich synów:
Właśnie otrzymałam informację! pierwszy etap pokonany! 120km za nimi!!
Super!!! Mam nadzieje ze bedą mieli piękna pogodę tak po drodze jak i na miejscu
uroczy ten wianeczek i pięknie zdobi drzwi, a cały wystrój wejścia do domu jest bardzo zachęcający, ciepły i romantyczny... Ślicznie!
Dziękuję
Z wejścia nie do końca jestem zadowolona ale niestety narazie musi być tak jak jest... Staram się żeby było przytulnie ale nie zawsze wychodzi tak jak trzeba... I z pewnością przydałoby się wykończyć schody... zrobić barierki... zrobić podjazd i wejście... ale z czasem i to będzie... Nie od razu Kraków zbudowano....