Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

monitka 21:41, 18 paź 2012

Marzenko dzięki za info U siebie po wielkich trudach znalazłam graba fastigta ale takiego nieforemnego a zamarzył mi sie taki na długiej nóżce. No cóż poszukam przez zimę...

powiedz mi jeszcze bo chyba wypatrzyłam na tej cudnej fotce z macierzanką i lawendą na dalszym planie na rabacie ślicznego buka(?) jaka to odmiana?

Madżenka z piłą...to może być interesujący widok ale niech pozostanie w naszej wyobraźni...bo szkoda by było drzew
Madzenka 22:17, 18 paź 2012

monitka napisał(a)
Marzenko dzięki za info U siebie po wielkich trudach znalazłam graba fastigta ale takiego nieforemnego a zamarzył mi sie taki na długiej nóżce. No cóż poszukam przez zimę...

powiedz mi jeszcze bo chyba wypatrzyłam na tej cudnej fotce z macierzanką i lawendą na dalszym planie na rabacie ślicznego buka(?) jaka to odmiana?

Madżenka z piłą...to może być interesujący widok ale niech pozostanie w naszej wyobraźni...bo szkoda by było drzew

Moniko ten buk trzykrotnie zmienił miejsce od czerwca..... I kolor też - na bardziej zielony... To pospolity buk purpurowy. Miał być kształtowany ale coś mi jego pokrój liści nie pasuje. W tym miejscu teraz rośnie wiśnia amanogawa - jedna z trzech w szpalerze. A buk poszedł blisko tarsu kuchennego. Muślę czy go podmienić bukiem tricolor (posadzony za ścianą wodną) czy miłorzębem. A za ścianę chyba posadzę fastigatę bo za duży misz masz mi się na froncie robi....
Fastigaty chyba od kulasa ścigało ogrodnictwo, w ktorym kupowalam. Poszukaj u siebie takie wielkie szkółki liściastych w okolicach alo nadleśnictwo. A jak nei to w necie poszukamy
Madzenka 22:18, 18 paź 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Madżenka! Nacieszyłam oczy pięknymi zdjęciami. Madżenie ogrodnika ma się bardzo dobrze i wciąż pięknieje (czy to możliwe?).
Pani Prezes, melduję wykonanie zadania! Cebule posadzone. Wszystkie!

Madżenie ogrodnika będzie obfotografowane z piętra w weekned aby metamorfozy dobrze udokumentować
Sebek 22:22, 18 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Aniu ASC - mój wulkanie energi i niedościgniony wzorze, zarumieniłam się

Niewulkanik napisał jw.
Jutro lub pojutrze sadzę cebule.. jest tak superaśnie cieplutko.... a dzisiejsze popołudnie/wieczór strajkuje i czytam forum ..... ale chyba wulkan pada i idzie spać..

Oj sadź cebule, odpoczniesz w ogrodzie bo widzę po ilości obowiązków, żeś zmęczona. Ja ostatnio przed 18 też pracy nie mogę skończyć. Ale doładowały mi się akumulatorki w hiszpańskim słońcu i już się tego słonecznego weekendu doczekać nie mogę

Też nakupiłem znów cebul....Nie moja wina, że promocja - 50 % w Leroy jest Wziąłbym więcej, ale potrzebowałem tylko do donic
Madzenka 22:29, 18 paź 2012

Ja juz nic nie kupuję
seliza 08:44, 19 paź 2012

anna_studio napisał(a)

Powojnik zakwitł jedynym kwiatem w tym roku

...dobry i...jeden

o tak, bo jeden ale jaki pikny!
Tess 09:07, 19 paź 2012

Madżenka, tak sobie wczoraj w ogrodku grzebałam, kwiatki przesadzając żeby miejsce na nowe zrobić i patrząc na kapustę (bergenię) uświadomiłam sobie, że uwielbiam Twój ogród także dlatego, że masz tam m.in. takie rośliny. Takie niby zwykłe, przez niektórych niedoceniane.

No i ten karmnik, co to kiedyś myśłalam, że chwastem jest.

No, taka mnie refleksja naszła i chciałam się z nią z Tobą podzielić

Buziam
Milka 09:15, 19 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ja juz nic nie kupuję

Ale zakładam, że w tym roku tylko
buziam Marzenko
Madzenka 18:12, 19 paź 2012

seliza napisał(a)

Powojnik zakwitł jedynym kwiatem w tym roku

...dobry i...jeden

o tak, bo jeden ale jaki pikny!

A miał być pikaśny
Madzenka 18:16, 19 paź 2012

Tess napisał(a)
Madżenka, tak sobie wczoraj w ogrodku grzebałam, kwiatki przesadzając żeby miejsce na nowe zrobić i patrząc na kapustę (bergenię) uświadomiłam sobie, że uwielbiam Twój ogród także dlatego, że masz tam m.in. takie rośliny. Takie niby zwykłe, przez niektórych niedoceniane.

No i ten karmnik, co to kiedyś myśłalam, że chwastem jest.

No, taka mnie refleksja naszła i chciałam się z nią z Tobą podzielić

Buziam

Tess jakże mi miło, że chciałaś się taką refleksją ze mną podzielić
Tak jak inni bergenie, tak ja kiedyś żurawek nie doceniałam
Myślę, źe o urodzie ogrodu decyduje ilość nasadzeń tego samego gatunku. Dlatego mam duże plamy tych samych roślin i dopiero teraz czuję, ze właśnie to decyduje o harmonii w ogrodzie