Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 09:18, 14 sie 2012

Do góry
Podkarpacie zalane deszczem, brrr....i zimno +12 C. Deszcz był potrzebny, tylko temperatura za niska. Spójrzmy jednak na to przez różowe okulary. Takie widoki dodają otuchy i optymizmu.
Pozdrawiam Skowronki.

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:15, 14 sie 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Troszkę ogrodu widzianego przez dzieci
W ruch poszły bańki mydlane.......zabawa była na całego, dzieci puszczały je na roślinki i oto efekt
I jeszcze stopki, córeczce strasznie spodobało się to zdjęcie

ale cudne te zdjęcia

widać że masz do życia sporo dystansu i umiesz korzystać z chwil

pozdrawiam
Moje storczyki 09:01, 14 sie 2012

Do góry
Na tym zdjęciu ten różowy storczyk kwitnie nie przerwanie od 3 lat. teraz troszkę ma marniejsze kwiaty ale tak zachwycał cały czas. A ten biały został uratowany, kupiony za kilka złotych, ale za to teraz kwitnie przeslicznie.
Lecę w kulki... 08:57, 14 sie 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
Witam! Dziś zdjęcia robocze.................
U mnie w ogrodzie ostatnio cięcie......
Zaczęło się od tawułek, ale jeszcze nie wszystkie przycięte....
potem poleciały ligiustry...

i znowu tawułki...

...one expresowo się odradzają, te suche badylki w momencie są zielone...., a że mam tam korę wcale mi to nie przeszkadza....

pobojowisko po wierzbie....

przyszła kolej na zawijaski.....już się prosiły.......

i voila...

....tne nawet surfinie...
Zapraszam taką panię na krzesełko...

i dziękuję paniom.....

...po deszczu trzeba było im pomóc...i na chwilę widać doniczki
Nawinęła mi się jeszcze taka......

...no i brzoza....

wreszcie widać jej pień, była już do ziemi.............

Tytuł wątku mógłby mieć z powodzeniem nazwę.....ogród do cięcia...

przywitam się, bo jestem pierwszy raz, bardzo mi się u ciebie wszystko podoba i dom i ogród, fajnie, że tak pięknie przerobiłaś dom,różnica jest ogromna

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:57, 14 sie 2012

Do góry
Sebciu, z tymi dwoma rękoma to super Ci wyszło. Faktycznie dwoma lepiej się pracuje przy kwiatach niż jedną.
A mnie dzielenie i takie domowe szkółkarstwo bardzo się podoba, Ty więcej architekt jesteś.
Kasia w ogrodzie 08:41, 14 sie 2012

Do góry
a tu zaszły zmiany, te bordowe żurawki powstały w wyniku podzielenia starych ciekawe czy się przyjmą....
Kasia w ogrodzie 08:35, 14 sie 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:28, 14 sie 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Danusiu, no jak nie zauważyć, kiedy tak promiennie wyglądasz Mam nadzieję, że to trwała zmiana wizerunku Szefowej Zmiana na wielki plus
Nie mogłam sobie odmówić "zacytowania" Waszych uśmiechniętych buzioli

Milo spojrzec na radosne buzie .Ogród jak zawsze zjawiskowy Zdjecia robione z ukrycia wprowadzaja w dodatkowy zachwyt..Pozdrawiam serdecznie fajne dziewczyny.
Ps Tuniczki ładne ale Danusi jest lepiej w ciemniejszych kolorach z uwagi na kolor włosów i karnację .Po prostu jest bardziej wyrazista .Mam nadzieję ze szczerośc jest ceniona i nikogo nie obraziłam Świetnie spedzacie czas,, moze kiedys i ja poznam was osobiscie Nie ukrywam ze marzę o takim spotkaniu
Ogród na Polnej 08:18, 14 sie 2012

Do góry
Kiki napisał(a)
Mój synek sadził wiosną cebólki i coś tam wyrosło.

i ja się przywitam, to chyba tygrysówka, ja zapomniałam wykopać na zimę i już po niej
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:15, 14 sie 2012

Do góry
ell napisał(a)
Ten kawałek ogrodu jest jak żywcem wyrwany z innej bajki

o to chyba paciorecznik, prawda?
ja mam tylko tą zwykła zieloną odmianę
ta jest prześliczna
Miniaturowy ogródek 08:04, 14 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Zbliżenia:

Tu są Pink Double Delight i Bubble Gum razem, nie wiem, która jest która:

O matko i córko!!!! Jakie piękne!!!! Już sobie zapisuję, bo potem nie znajdę
Mój ogródek pod Gdańskiem 07:53, 14 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Wczorajsze spontaniczne zakupy Głownie przez oglądanie Danusi ogrodu strasznie kusi mnie kupowanie bukszpanów chciałabym bylinowe rabaty zastąpić takimi bardziej całorocznymi kulki bukszpanowe po 30 zł a Stożek 60 zl w Nomi Trawki też podobne do tych które Danusia u siebie pokazywała na razie 3 szt bo nie wiem czy u mnie sobie "poradza" U centrum ogrodniczym u Justyny po 20 zł.

koło trawek widac trzy rozchodniczki o ciemnej barwie liści i ciemno burgundowych kwiatach po 4 zł

jeżówki to już zupełny spontan..

piękne zakupy, ta żołta hakone boska, doczytałam, że lubi cień, więc na pewno u mnie zawita
Nigdy nie mów nigdy 07:52, 14 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

I to jest jedyne wyjście teraz. Też wygrzebię. I nie będzie wyłazić, i kosić będzie lepiej, i wyglądać będzie
Na weekend ma się poprawić pogoda, to podziałam
Nigdy nie mów nigdy 07:51, 14 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rowek robiony przez angielskiego ogrodnika, wygrzebuje ziemię rękami. Po narzędziu.

i teraz wszystko jasne
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:51, 14 sie 2012

Do góry

Zielony chaos u Dawida 07:48, 14 sie 2012

Do góry
tengel27 napisał(a)
Dziś kolejny dzień prac - przygotowanie fragmentu do jutrzejszego układania kamieni. Mam nadzieję, że zrobię trochę więcej niż normalnie, bo dostałem wolny dzień za zaległe nadgodziny.
Myślę, że trochę już widoczny jest kształt tego fragmentu.

A z kwiatów - wciąż kwitnie 'Pomponella'

Milin chyba wystraszył się wywalenia, gdyż ma 3 (słownie: trzy) kwiatostany.

najpierw się przywitam, piękny ogródek, powojniki mnie oczarowały, ja mam kompleks na ich punkcie, bo u mnie nie chcą rosnąć,
a kiedy ja się doczekam kwitnącego milina?
Zielony chaos u Dawida 07:42, 14 sie 2012

Do góry
Są dwa mieczyki, które nie wymagają wykopywania. Pierwszy z nich to nasz rodzimy mieczyk dachówkowaty (Gladiolus imbricatus). Kwitł u mnie tak:

Nawet całkiem ładnie się wysiewa W tym roku miałem troszkę maleństw, ale nie wiem co zostało po usuwaniu wątrobowca.

Drugiego jeszcze nie mam, ale wg opisów też zimuje w gruncie i jest to mieczyk bizantyjski (Gladiolus bizantinus). Wg zdjęć ma kwiaty w kolorze ciemnego różu.

Co do moich mieczyków to nie mam z nimi większego problemu, poza sadzeniem i wykopywaniem W momencie gdy uzbiera się ich spora ilość to sadzenie jest męczące, ale gdy tylko zakwitną to widzi się, że jednak się opłaciło Wykopuję je późną jesienią razem z daliami i przechowuję między gazetami (szarymi). Do tej pory stały w domu, w "przybudówce". Jednak zrobiliśmy remont i teraz czeka je pierwszy rok na strychu. Zobaczę jak się przechowają.
Sadzę je dopiero na koniec kwietnia, lub jak w tym roku na początku maja.
Ogród Leny. 07:37, 14 sie 2012

Do góry
Agatko napisałam u Ciebie

Szałwia ze zdjęć ponoć jednoroczna - parę osób na forum miało i przemarzała.

popcarol pozdrawiam Myślę że jesienią poszalejesz z czosnkami

Zaległe zdjęcia

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 07:29, 14 sie 2012

Do góry
Jak mi miło ,pieciu wpisów naraz chyba jeszcze nie miałam nigdy.

Dajankoroślina,o którą pytasz to liatra kłosowa.Co roku wiosną jest w biedronce,mozna bez problemu kupić,mam jeszcze w kolorze białym.Są chyba rózne gatunki,bo jedne zaczynają kwitnąć w kształcie takiej kulki od góry,jedne są właśnie takie pały.To jedyny kwiat,który zaczyna kwitnienie od góry.

Elizo,z pierwszego zdjęcia to są jednoroczne floksy drummondi,a na drugim też jednoroczna godecja,inaczej letnia azalia.Hortensje bardzo lubię i chciałabym ich więcej,ale miejsce ogranicz,a one wyrastaja na dorodne krzaki.

Irenko,dobrze,że chociaż ze zdjęć czuć lato,bo u mnie zimno jak diabli,jesień pcha się na całego.

Aniu,pozdrowię Bożenkę jak będę dzwoniła do niej.Ona choruje trochę ostatnio i nie bardzo ma ochotę na siedzenie przed kompem.Poza tym ogarnąć taki ogród w sezonie potrzeba ogromu wysiłku,a robi to sama.Myślę,że zimą nadrobi zaległości.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 06:57, 14 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Moja mała ogrodniczka się upomina, że przecież też była na tych wakacjach i cierpliwie włóczyła się za nami po tych ogrodach i kwiatki też wąchała, to ją wklejam, żeby nie było, że się młodej wstydzę, że to niby wcale taka stara nie jestem

A żeby młodemu się nie wydawało, że go gorzej potraktowałam ( u mnie ciągle walka o równe prawa- broń Boże o obowiązki). No to niech ma, że go nie pominęłam. Na zdjęciu miniaturowe buki, lipy i klony japońskie:

A tu obydwoje razem, naradzają się, jak tu skrócić męki tego nudnego dla nich zwiedzania ogrodów :

Unikatowe i piękne okazy dzieci oczywiście
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies