Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Welka 21:49, 24 wrz 2012

Witam!
Dopiero godzinkę temu na dobre dotarłam do domu, jak wróciłam od Ciebie to zadzwoniły koleżanki z pracy, że męczą się z dokumentami do szkoły, a że mnie też pośrednio będą one dotyczyły to poszłam im pomóc i tak 2,5 godzinki zeszło.
Nadal jestem pod ogromnym wrażeniem pracy wykonanej w Twoim ogrodzie, co do soboty to jeszcze napiszę, bo mój tata ma urodziny i jak namówię mamę żeby zrobili imprezę na 16 to będę miała z godzinkę na pogaduchy
Pozdrawiam
viva 21:59, 24 wrz 2012

Aniu, miałaś super wypad ... grzybków też bym z chęcią nazbierała ale u nas nic nie ma ... susza.
monteverde 21:59, 24 wrz 2012

Listki świdośliwy
Forsycja Kumsum
Trzmielina oskrzydlona
podsadziłam żurawki pod krzewy, na wiosnę zamiast tej starej siatki pójdą ekrany, teraz nie warto już zmieniać
próbuję dopasować trawy przy poidełku cały czas ustawiam, przestawiam, ale już ładniej się robi na ogrodzie, no i dzisiaj już próbowałam z resztek płytek chodnikowych i cegły układać ścieżkę, ciężko tak z odpadków, bo musi to jakoś wyglądać
no i zabezpieczone pędy róż na zimę
monteverde 22:03, 24 wrz 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Dopiero godzinkę temu na dobre dotarłam do domu, jak wróciłam od Ciebie to zadzwoniły koleżanki z pracy, że męczą się z dokumentami do szkoły, a że mnie też pośrednio będą one dotyczyły to poszłam im pomóc i tak 2,5 godzinki zeszło.
Nadal jestem pod ogromnym wrażeniem pracy wykonanej w Twoim ogrodzie, co do soboty to jeszcze napiszę, bo mój tata ma urodziny i jak namówię mamę żeby zrobili imprezę na 16 to będę miała z godzinkę na pogaduchy
Pozdrawiam

Ewelinko a jak to wytrzymała córcia? oki, a może będziesz miała w tygodniu czas, to również zapraszam wróciłam do domu oczywiście już po ciemku
monteverde 22:05, 24 wrz 2012

viva napisał(a)
Aniu, miałaś super wypad ... grzybków też bym z chęcią nazbierała ale u nas nic nie ma ... susza.

Vivo jak jesteś grzybiarą tak jak ja to faktycznie masz pecha, ale może jeszcze i U Ciebie coś wyrośnie
monteverde 22:08, 24 wrz 2012

Bogdzia napisał(a)

Fajne poidełko , widziałam gdzies podobne ale maleńkie było. Twoje już ma dobry rozmiar. Fajnie wyglada a ptaki muszą sie przyzwyczaic do niego. Jeszcze jedzonko jak by było to by sie predzej skusiły.

Bogdziu ale pasował by mi taki karmnik jak masz plastykowy, tylko nie wiem gdzie go kupić, bo jak wyjeżdżam , to bym nasypała im ziarenek i bym wiedziała , że nie zamokły i że wiatr ich nie porozwiewał

Są w Selgrosie tylko nie wiem czy masz w pobliżu.

Bogdziu u mnie nie ma takiego sklepu a co do grzybków to zbierałam , więcej o wiele, ale nie narzekam liczy się mile spędzony czas
Welka 22:14, 24 wrz 2012

monteverde napisał(a)

Witam!
Pozdrawiam

Ewelinko a jak to wytrzymała córcia? oki, a może będziesz miała w tygodniu czas, to również zapraszam wróciłam do domu oczywiście już po ciemku

Kinię już oszczędziłam i zostawiłam w domu, dzielnie przesiedziała na szkoleniu i chciała już do Karolka i taty
w tyg na pewno nie dam rady, jutro mam mało lekcji, ale nie mam samochodu, w śr w szkole do 15 a M coś ma coś koło domu robić, więc ja zgarniam dzieciaki, w czw zebranie z rodzicami, więc koło 19 w domu, w pt zebranie u Kini w przedszkolu, wiec tylko na sobotę liczę po szkoleniu
monitka 22:16, 24 wrz 2012

Aniu jak myślisz czy patent z butelkami mogę zastosować na młodziutkie tawuły i lawendy?

śliczne jesienne fotki zarówno z ogródka jak i z lasu koniecznie muszę się wybrać na grzybki bo się już stęskniłam za takimi widokami...
monteverde 23:26, 24 wrz 2012

Myślę, że możesz, do odważnych.......
Moniika 07:22, 25 wrz 2012

monteverde no i zabezpieczone pędy róż na zimę
[img size=320x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/23/232249/original.JPG[/img]

Aniu , ale te zabezpieczenia to chyba tylko dla zupełnie młodych pędów ? Czy przycinałaś już kwitnących róże? Chyba nie.... No nie wiem może też u siebie zastosuję miłego dnia M