Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 19:28, 11 wrz 2012

Do góry
jak zwykle spóźniona! Ale z obydwu okazji wszystkiego co najlepsze Ściskam

Ogród Bogusława 19:28, 11 wrz 2012

Do góry
Napisaleś , że mogę pytać..., więc proszę jeżeli możesz napisz więcej na temat tego kamienia!!!

Nie wpadłam na kamień, a robię cos takiego - szyję woreczki z zielonego płotna, do środka wkładam woreczek foliowy , do którego wsypuje ziemię.
Zaleta łatwiej mogę dostosowac wagę jaka jest mi potrzebna do obciążenia gałęzi i nie przeszkadza przy pielęgnacji podloża. Wiem, że nie każdą gałąż nalezy i można potrakować w ten sposob.
A moje pytanie? Dlaczego w szerszym zakresie nie stosujesz tego sposobu obciążania w swoim ogrodzie?
Napisz proszę o wadach i zaletech tego sposobu. No i co myślisz o woreczkach z ziemią? To ostatnie jest dla mnie ważne, ze względu na to, że dopiero od paru tygodni powiesiłam parę woreczow na jednej roslinie.
A poza tym pomyslałam, ze może kogos innego również to zainteresuje. Wprawdzie jest nas tylko parę osób na forum, które chcą 'pobawić' sie w formowanie roslin, ale może warto nawet dla tej garstki.
Wystarczy, aby ktos popatrzył na to czego dokonałeś. Masz rację, to zabawa dla cierpliwych, ale jakie rezultaty Dla mnie rewelacja.
Pzdr.ewa
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:26, 11 wrz 2012

Do góry
Posadziłam, ale coś mi nie pasuje, albo przyzwyczaić się nie mogę. Dosdatkowo M stwierdził, że robię tęczę. Chyba lepiej mi odpowiadały jak stały w grupie w kwadratach. Może to jakiś pomysł. Pewnie niedługo bedę je przesadzała. Jutro wrzucę fotki, bo już za ciemno jest.

Na pocieszenie jednak bardzo udały mi się donice

Ogród w Holandii 19:26, 11 wrz 2012

Do góry
a tu odpowiedź na pytanie "co słychać":

Pod obrazki trzeba jeszcze podłozyc ryk piły łańcuchowej

Tak oto właśnie trwa w moim i sąsiedzkim ogrodzie akcja wycinania tujowego zywopłotu. Jutro akcja wywożenia tego, co dzis będzie ścięte
I wkrótce nowy płot i nowa rabata
Ogród z perspektywą na przyszłość 19:15, 11 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziś kolejna dostawa wrzosów.Wieczorem będzie sadzenie kolejnych pod sosnami. dodatkowo donice na froncie wypełnie białymi

Nic.... tylko Monika napadła na jakieś CO i wszystkie wrzosy wykupiła. Super będzie
Początki w Kruklandii 19:05, 11 wrz 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Boszzzz jak mi te trzmieliny nie leżą!!! Chyba im tam nie pasuje, bo są takie wypłowiałe i brzydkie....
Już miałam je dzisiaj wywalić....ale będę twarda i daje im czas do przyszłego lata. Podsypałam nawet korą cholery

Jak im się nie poprawi...to won. Kamyki sobie tam wysypię i nic więcej oprócz bukszpanów nie będzie!!! O!

Juzia, a jakbyś je przesadziła pod jakieś drzewko - nawet kilka można na tę rabatkę, co widać z prawej strony, pod kulkę na pniu, wśród tych traw.....Co myślisz o takiej propozycji?
Kwiatki i rabatki u Elizy 19:01, 11 wrz 2012

Do góry
Winko nastawione, Będzie czym częstować, tylko piwniczki jeszcze nie ma...

Ogród do odświeżenia 19:01, 11 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Miłego dnia Juleczko

Dzięki Kasiu
Ogród do odświeżenia 19:00, 11 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja też ,ja też, ja też.... zapisuję się do klubu za gęsto sadzących....

Dzięki Aniu, pocieszyłaś mnie, bo nie lubię być sama, mam nadzieję, że roślinom jednak nie zaszkodzę
Rododendronowy ogród II. 18:58, 11 wrz 2012

Do góry
Dziękuję ci za podpowiedz w sprawie różaneczników. Mam jednak wątpliwości co konkretnie obrywać - bo to co moim zdaniem powinnam obrywać wyrasta jakby z przyszłego pąka. Obawiam się żeby nie zniszczyć przyszłych zawiązków pąków. A zatem obrywamy tylko te zapałki wystające z pąka, zostawiając napęczniały pączek (masło maślane ), czy trzeba poczekać aż pączek wyrośnie.
Nie za bardzo wiem jak różaneczniki rosną - każdy koniec gałązki zakończony jest pączkiem. Czy z części z nich wyrastają kwiaty a z części listki? Jeśli tak to które obrywamy i jak je rozpoznać?
Wiem, powinnam poszukać w google, ale pomyślałam, że jak zrobię swoim zdjęcie, to bardziej będę pewna.
A zatem co konkretnie obrywasz?

Ogrodnik mimo woli 18:56, 11 wrz 2012

Do góry
Była prośba o pokazanie rozchodnika, wiec pokazuję I stwierdzam, że rosna gorzej niz inne....

Kondziowy Ogród :) 18:45, 11 wrz 2012

Do góry
No dobra, doczytałam..... Kondzio nas nie pogonił.......

Kondzio.. z ogrodem jak z naszymi dziećmi.. nie zawsze idealne ale je kochamy i liczymy, ze sie zmienią na lepsze...... a czym starsze.. tym szanse maleja...
Sprawa o wiele łatwiejsza w ogrodzie ..... i zupełenie odwrotna...

I też Cię przeproszę za dyskusje na Twoim wątku....

Ogród w Tarnowie 18:35, 11 wrz 2012

Do góry
Tegoroczne upały i susza w Tarnowie zmusiły mnie poniekąd do założenia instalacji nawadniającej ogród, w czwartek wchodzi firma na 2 dni i będzie mała dewastacja trawnika.
Codzienne prawie 1,5godz. podlewanie i to wieczorem, a więc w porze spotkań z kolegami na kawie w pabie już mnie pomału wyłącza z życia towarzyskiego. Są u mnie pewne trudności techniczne z dwoma poziomami ogrodu dlatego to odkładałem w czasie ale profesjonaliści już to rozwiązali aby jak najmniej było śladów po tej robocie.
Fotki z prac będą na bieżąco a póki co to takie co nieco.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 18:35, 11 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko jak będziesz tak pędzić to rekord ogrodowiska pobijesz w szybkości na 1000 stron
Kule ślicznie wykulkowane !!! Trawy piękne, będę się uśmiechać o nie Twoja japońska u mnie pieknie się przyjęła i na tle bukszpanów wygląda znakomicie

Marzenko, cały czas kukam na licznik

cieszę się, że trawka się oswaja, w mig urośnie i też będziesz dzielić i rozdawać!!

czyli kulki ok, ufff...
dostałam od Marty ziemię i cebule; nazwy ; Double Beuty of Apledoown, Rialto, Orange Princess, Chato....to początek; teraz nie wiem w koszu sadzić czy nie?

Irenko double i chato mam i i je uwielbiam, szczegolnie double. Orange znakomita - nie mam jej chyba się skuszę!!! A rialto nie mogę wygoolać
Ogrodnik mimo woli 18:13, 11 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i taka balnga mnie ominęła!! a ja zamiast z wami, na berberysach się mściłam cięłam jak miło po ciemku...i kolce we mnie teraz!

Aniu, twój ogród lubię i mój, jak piszesz, jak każde dziecko!!

no to akcent do impreski!

O w mordę....ścięli Ci włosy...... bo domyślam się, że w środku śpiewasz Ty
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:06, 11 wrz 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Moje cebulki

300 szt. krokusów Joanna d'Arc, kilkanaście czosnków Globemaster i chyba 7 szt. Mount Everest.

Narcyzy białe, tylko po 2 opakowania

Narcyzy botaniczne Minnow 200 szt. i mieszanka botanicznych 250 szt. i kilkanaście czosnków Purple Sensation

Oprócz tego kilka paczek tulipanów i szafirków, bez zdj.

Agnieszka, ale nakupiłąś! może i będzie pracy, ale za to na wiosnę jaki widok!
Kondziowy Ogród :) 18:01, 11 wrz 2012

Do góry
Kondziu, pozdrawiamy na przeprosiny ..kwiaty

Ogród Wandzi 18:00, 11 wrz 2012

Do góry
Witaj. Cieszę się, że mnie odwiedziłaś Bonsai(ten duży) jest zrobiony ze starego, 30-letniego już cisa. A uformowany zotał 4 lata temu(w gronie rodzinnym), teraz przycinaniem zajmuje się syn. Mniejszy bonsai także z krzewu, który wcześniej rósł sobie swobodnie. Ja również oglądałam twój ogród i zauważyłam, że mamy wiele wspólnego. pozdrawiam
Niedawno oba były przystrzygane (foto)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:58, 11 wrz 2012

Do góry
I GRAB
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:57, 11 wrz 2012

Do góry
Zakupiony buk

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies