Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:31, 11 wrz 2012

Do góry
Od koleżanki forumowej dostałam 3 piękne kanny,na które chorowałam od dawna,ale nie potrafię przechować przez zimę tych odmianowych.Wypróbuję jeszcze w ten sposób,że by obciąć łodygi i przechować w ziemi z donicą w całości.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:30, 11 wrz 2012

Do góry

Dzięki udało się
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:28, 11 wrz 2012

Do góry
Tu masz 'Pinky Winky', na razie młoda sadzonka

Z tyłu szmat już nie ma, po przeczytaniu informacji na ich temat, z niektórych miejsc się pozbyłam tego dziadostwa.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:26, 11 wrz 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, w sprawie skromności Twojego ogrodu mam zdanie wyrobione i przeciwne do tego, co Ty o nim myślisz. Kapiasy Kapiasami ....... .
Twoje trawy piękne, dorodne i wreszcie można je sobie dokładnie pooglądać w kompozycjach na rabatach. I o to chodzi. Pozdrawiam.

jestem ciekawa twojego zdania, jak mój bałaganik na żywo zobaczysz chyba przy okazji odbioru parasola!...parę fajnych rzeczy jest, a parę do zrobienia, samo życie

trawki dzielę i wsadzam w różne miejsca, zwłaszcza moją, mniej pracy, a efekt jest
ściskam

i coś dla ciebie, czyli moja wiejska rabata, połączenie róż, lawendy, wiciokrzewów, firletek i sezonowo aksamitek; nad całością czuwa ostrokrzew

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:26, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Evchen, przecież Tobie nic nie brakuje, wyglądasz ślicznie

.. lustereczko mówi co innego
ale dziękuję za dobre słowo
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:20, 11 wrz 2012

Do góry
Na agre szłam z zamiarem zakupu tylko dwoch,ewentualnie trzech zurawek,a kupiłam pięć,3 trawy ozdobne,4 słonecznice,w prezencie urodzinowym dostałam czerwona anabelkę.

Dostałam 4 rozne szczepki pelargonii,mam nadzieję ,że przyjmą się jeszcze,ale pewnie trzeba będzie trzymać je przez zime w domu na parapecie.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:12, 11 wrz 2012

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:07, 11 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Poproszę o przepis na pierwszą rabatę
PIęęęęęęękna...

Evchen dla Ciebie specjalnie:

Żywopłot z tuji Aureospicata
W centralnym punkcie jodła koreańska, ze skarpetą z żółtych kulistych berberysów.
Po bokach z prawej berberys Erecta (zielony), potem Buk 'Purple Fontain', potem kalina o pstrych liściach (odmiany nie pamiętam), następnie hortensja 'Pinky winky', dalej modrzew pendula szczepiony na pniu , kolejno perukowiec (bordowy).
Po lewej stronie od jodły: hortensja bukietowa (biało-różowa), potem weigela pstra (duży krzew), potem pęcherznica kalinolistna 'Diablo D'or', z tyłu wąska wiśnia 'Amanogawa', następnie rozplenica japońska, poniżej karłowa kalina, tawuła 'Gold Flame' , jodła hiszpańska 'Pinsapo keleris', przed nią jałowiec 'Tamariscifolia', z przodu azalie 'Kermesina', rożowe i białe wrzośce,. Przed bukiem weigela 'Monet', potem runianka japońska pstra, dalej trawy 'Red baron', liliowce o różowych i bordowych kwiatach, pomiędzy nimi jeżówki 'Summer Cream', z przodu żurawki o bordowo zielonych liściach i dąbrówka rozłogowa bordowa (pstra).
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:06, 11 wrz 2012

Do góry
Izuś.. w biegu żyję,. chociaż dziwnym trafem ten bieg nie odchudza nic a nic...
Gratulacje 200tki

O decou doczytałam. Maila odebrałaś?
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:05, 11 wrz 2012

Do góry
Witajcie po chwili przerwy i dziekuję za odwiedziny.
W sobotę i niedzielę była u nas agra,targi rolniczo ogrodnicze i przy okazji miałam spotkanie z forum ogrodniczego,a z ogrodowiska miło było mi gościć Anię i Bożenkę.Przy okazji wszystkie obkupiłyśmy się,bo ceny były atrakcyjne,a wybór w bylinach jak nigdy chyba kosztem iglaków i drzewek owocowych.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:02, 11 wrz 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Irenko.. macham
hakone ma śliczne żółte pazurki

to prawda czekam aż będzie jak poducha, ale to potrwa, chociaż i tak mnie zaskoczyła swoim wzrostem
pozdrawiam Ev i przesyłam owoce róży jadalnej

Dla odmiany czas na zmiany... 14:02, 11 wrz 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam

witaj Kasiu

pozdrawiam Cie również
Zielony galimatias 14:01, 11 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ciebie uwielbiam za całokształt Stosunek do kopytnika ma tu absolutnie drugorzędne znaczenie

Ale jak nie dasz linku w podpisie, to Cię mniej uwielbiać będę

Galimatias musi odejść !
Czekam na nowy rozdział mojego ogrodu
Zaczęłam pisać pierwszą kartkę Jak skończę - rozpocznę nowy wątek Wtedy i podpis się znajdzie

Trzeba tylko ogłosić konkurs
... i już
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:53, 11 wrz 2012

Do góry
Iza...a ja spóźniona...z zadyszką wpadam i gratuluję 200 setek, zabawnych, radosnych i oby tak dalej

co do nart, jak najbardziej...zwalimy całą grupą do Pszczółki, góry i nartostrady pod ręką

i dla ciebie ten niecierpek, co go uwielbiasz

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:48, 11 wrz 2012

Do góry
Izuś, przegapiałam

Gratulacje z okazji kolejnej setki
Kfiatuch dla Ciebie:

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:32, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Rabata

Wrzosy częściowo trafiły pod brzozę Youngii

O i mój zawilec też zakwitł Zamówię przez internet następne

To tyle dzisiaj. Dziękuję za odwiedziny

Poproszę o przepis na pierwszą rabatę
PIęęęęęęękna...
Marzy mi się Siedlisko.... 13:11, 11 wrz 2012

Do góry

Zachwyciła mnie ta rabata. Napisz co tam dokładnie rośnie? Please, bo nie wszystko rozpoznaję
Źródełka, ciurkadełka, inne elementy wodne 12:54, 11 wrz 2012

Do góry
... trochę o innych ciurciadełkach i nie tylko
Producent nowoczesnych aranżacji ogrodowych
www.scianywodne.pl
tel. 794265142

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:46, 11 wrz 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Fajnie, dzięki za fotkę. Właśnie do Ciebie się wybierałam podglądnąć, bo myślę gdzie posadzić trawki od Ciebie i te kupne. A tu masz, już gotowe podpowiedzi
Jesteście wspaniali na tym forum.
Poszerzy mi się nowa rabata.....

Urszulko, bardzo się cieszę, że Ci jakoś tam pomogłam Wpadaj częściej I skąd Ty masz takie fajne emotikony?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 12:38, 11 wrz 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)

Anitko, ile szerokości ma ta rabata? Piękna jest I czy Ty masz tam słońce? Bo na pierwszym planie to lawenda chyba, a ona lubi słoneczne stanowiska podobno.

A Kondziowa rabata świetna! Bardzo lubie kopytnik, ciesze się, że coraz więcej osób docenia jego piekno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies