Karolina, super są takie 'całościowe' zdjęcia. Dużo zdjęć, więc mam dużo wrażeń

Co mi się od razu nasunęło:
- już chciałam pisać, że obcięłabym trawnik, ale przeczytałam, że masz instalacje... ale mimo wszystko, jeśli gdzieś jeszcze jest opcja wyciachania trawnika (może na jakieś płytko korzeniące się rośliny??) to ja bym to zrobiła. Tym bardziej, że żeby trawnik naprawdę zdobił ogród i był ładnym tłem dla rabat to (o dziwo hehe) trzeba się nieźle przy nim nalatać i to systematycznie, po co Ci ta bieda?

A jeszcze u Was ta glina. Poza tym wiem, że jeden wakacyjny wyjazd może mocno pokrzyżować szyki

Jeśli się da to tnij!

- wyrównałabym linie rabat czyli omawiane już kanciki i ogólnie, żeby taki 'konkretny' kształt miały

Chociaż wiem, że Ty nie z tych co pod linijkę

- mnogość różnych gatunków mnie przeraża, ale wiem, że się znasz i masz wizję - i o to chodzi

- przy tarasie może jakieś formy pienne?
- ten róg przy kominku do reku bym zaokrągliła (w sensie na rabatę kosztem trawy), i symetrycznie tam gdzie trampolina, jeśli się da

- rabata kwaśna super!
- pod garażem, przy tej ławeczce, może jakieś ciurkadełko?

Pewnie z garażu bez problemu podciągniesz prąd...
- poletko żurawkowe - fajny pomysł

- róg tarasu od wschodu - coś mi nie gra z kształtem tej rabaty z cisami
- na wprost tarasu może jakieś wyższe trawy?

Wyobraź sobie, Ty leżysz na leżaczku, a one powiewają delikatnie na wietrze i tak...szuuuumią

- i na koniec pytanie: co to za czarne roślinki na prawo od tarasu, przy kulach z bukszpanu? fajne!