Witaj Karolina ,oj rzadko tu zaglądam tyramy na działce Oczywiście,że byłam na święcie kwiatów ale dość późno tam dotarłam ok 13 ,więc trochę już się sprzedający zwijali.Kupiłam typowo ogrodowiskowe kwiaty ,ale tak bardzo oszczędnie mimo,że bardzo tanie po 5 i 7 zł- dwie trawki,ostróżkę piękną fioletową,żurawkę i zieloną jeżówkę
Aniu, pięknie dziękuję za gościnę i spotkanie. Było super w pięknym ogrodzie ze wspaniałym oczkiem wodnym które zachwyca i którego zazdroszczę, kolorowymi rabatami i pokazowym trawnikiem.
Dziękuję wszystkim uczestnikom za wpaniałą, rodzinną atmosferę i dopisujący humor a także pyszności kulinarne.
P.s. karpie koi kupione, 2 srebrne,1 biało-czerwony i 1 czerwono-czarny.
Słynna palma w Tulum Zdjęcia z nią to mus!
No i oczywiście Chichen Iza - być w Meksyku i nie zobaczyć piramid Majów to grzech
I powiem Wam w sekrecie ale po cichutku, ze od piramid baaardziej podobała mi się fauna i flora
My się jeszcze bawimy wiec wybaczcie......
Jutro Prrzemyśl..wiec fotki będą tylko tych co wrócą juz ze spotkania... i nie zostali sie na drugi dzien ....
Dziękuję rodzicom chrzestnym za przybycie i wszystkim gościom...... takie huczne chrzciny, że wesela takiego nie miałam.
A teraz uciekam do gosci.....
Foto grupowe ... niestety bez spóxnionej w dużej ekipy, któa ugrzęzła w korkach.. i dojechała z wielkim opóźnieniem.. nadrabiamy teraz ....
a teraz trochę architektury.......
tu mieszkaliśmy......
Bój się Boga, maseczka zasycha mi na gębie śmiać się nie mogę
...hi, hi, hi.....teraz to się można śmiać, ale my jechaliśmy w ciemno, bez rezerwacji i o mały figiel mogło się tak skończyć.....chcieliśmy zatrzymać się tam gdzie się nam spodoba...., a okazuje się, że to nie takie proste...na Mazurach.....
...ale udało się .....
To był nasz kawałek nieba...., nasza woda, nasza dzika plaża....
Aniu, dziękuję za wspaniałą imprezę - wszystko na najwyższym poziomie - wspaniali goście!!!, pyszne jedzonko!!!, cudowna atmosfera!!!, pogoda!!!, ogród!!,przepiękne rośliny .... i te świerszcze wieczorem ( koncert jakoś szczególnie zamawiany???? - wezmę namiar, może i u mnie coś zagrają - było cudownie!!!
Wszędzie świeże kwiaty i w głębi ciurkadełko (jesli coś o takich rozmiarach moze mieć zdrobnienie...
A ogrodnicy mieli ręce pełne pracy. Codziennie przycinano zżólknięte liście palm, koszono trawę, kancikowano, równano zywopłoty
Palmy w skarpetach
Witam Celinko,
ładny ten rozchodnik, a kiedy i jak kwitnie, czy aby nie trzeba go okrywać na zimę, bo takich roślin mam w swoim ogrodzie tak dużo, że nie dam rady z następnymi?
A jeszcze jedno pytanie - rozchodnik i co dalej? Znałazałm całe mnostwo tego i już mnie boli głowa
Ale piękny ten Twój ogród, jak mam przebrnąć przez te 223 strony?
Dzieki serdeczne
On znika na zimę z powierzchi ziemi! A na wiosnę wychodzi większy
Pełna nazwa- Rozchodnik okazały.
I wygląda na wiosnę tak jak na foto.
W zbliżeniu- po deszczu tuż jak wyszedł z ziemi i parę dni pozniej
A zapraszam do siebie w wolnych chwilkach ,jak coś wykukasz i się spodoba -to pytaj.
jak wiem , to powiem
A stronkami sie nie przejmuj
Już też znalazłam, a jak gęsto go posadzić, muszę wykombinowac również coś pomiędzy, zobacz co napisałam u siebie
Z przyjemnością będę odwiedzała Twoje poletko, szczególnie wieczoram jak już nie mam siły sie ruszyć
Ja mam u siebie pomiędzy lawende, trawy ozdobne i przetaczniki, moim zdaniem dobrze razem wyglądają
Ten na fotce wyżej muszę wykopać, bo tojeść na niego wlazła!
A inny też mam pomiędzy lawendą
masz fotkę z Twoją kompozycją?