Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja największa pasja - ogród 22:01, 03 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
a to kielichowiec,pierwszy raz w tym roku tak się obsypał kwiatami, niestety majowy przymrozek większość poniszczył

Piękny ten kielichowiec. Juz się na niego napaliłam ale niestety przeczytałam że jest trujący dla ludzi a mam dwoje małych dzieci więc poczekam na posadzenie go może z 6-7 lat...
Pozdrawiam serdecznie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:56, 03 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

różowe surfinie mają teraz cały ceglany gazon dla siebie ... no i złocień ... chyba

I ten gazon jest świetny, Konstancjio-Izabello! Zachwycam się prawdziwością cegły.
A poduchy skąd? Proszę o dokładniejsze dane.

Ewuniu mam taki ceglany lawendowy gazon wzdłuż tarasu ... zmieścił 12 krzaczków lawendy i stópki grzeje mu kolejne 12 ale to maleństwa jeszcze ... ... cegła prawdziwie przedwojenna każda w innym wymiarze ach ta fantazja przodków )) ... z rozbieranej "Norki" (tak nazywaliśmy nasz pierwszy domek ... drewniany ... osadzony na półmetrowej warstwie piaskowca jak się okazało przy rozbiórce ) ...

poduchy ... mniejsza onegdaj szaleństwo forumek muratorowych namierzona na allegro ... potem kilka razy spotkałam w rodzimej "dekoradzie" typowy podpupnik ... ładnie się pierze i gąpeczka ze środka po każdym praniu wraca do postaci sprzed wysiedzenia ...
większa to dar serca przyjaciółki zza oceanu ... ten sklep nie wysyła do PL ... a szkoda ... ciągle się w nich wgapiam ... inspiracyjnie ... !!! ... poza poduchami ... )) ... http://www.restorationhardware.com/

Rewelacyjnie lawenda i petunie z ta surową cegłą wygląda!!! Tak nam dozujesz zdjęcia, że aż nas skręca z ciekawości w poduchach się zakochałam, będę ich szukać na allegro.
Cały rok w ogrodzie 21:49, 03 sie 2012

Do góry

Nie było mnie długo
Mea Culpa!!! Moja strata! nie wiadomo co chwalić?Fotki, roślinki?
To pozachwycam sie szczerze wszystkim!Pozdrawiam serdecznie

Ogród z gruszką 21:40, 03 sie 2012

Do góry
Laura napisał(a)

z prawej strony żywopłocik trochę przesuniety by było miejsce dla dzieci i ewentualnie jakieś mało oficjalne przejście. Generalnie jednak przejscie do garażu wiodłoby przez taras i środkiem. Ładne to to ale nie wiem czy praktyczne.
Z tego co zrozumiałam widziałabys w miejscu dla dzieci koło.

Fajnie wygląda Twój pomysł. Próbowałaś go przenieść na plan?
Nie bardzo rozumiem, gdzie by było miejsce dla dzieci. Czy w tym załomku przy dojeździe do garażu?
Ja bym była ostrożna z umiejscowieniem placu dla dzieci obok dojazdu, nawet wewnętrznego.
Naprawdę fajnie Ci idzie.
Ogród... reni 21:38, 03 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Reniu, może to Cię zainspiruje... To z ogrodu Lucy Redman z Anglii

Masz śliczne floksy - ja akurat mam floksomanię... (co sezon cierpię na coś innego )
Ale zmartwiła mnie Twoja Limlajtka - moja jest cały dzień w pełnym słońcu i nigdy nie omdlewa, choć podlewam ją dużo mniej niż ogrodowe... A z hortensjami w donicach bardzo się napracujesz... No, chyba że masz pomocników do dźwigania...

Inspiracja ciekawa..
Muszę przyznać, że floksy w tym roku są wyjątkowo ładne... a hortensję chciałam do ziemi
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 21:32, 03 sie 2012

Do góry
Witam z powrotem

Melduję fotkowo co dzisiaj zostalo zrobione

No i jak myślicie? Chyba dobrze będą wyglądać te żurawki i funkie razem.
Jednej funkii tam brakuje, ale musze ją tylko przenieść z innego miejsca, także mam komplet.
Miniaturowy ogródek 21:31, 03 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)

Gabi co to za piękna brązowa trawa w donicy???? Super wygląda przedogródek ! A donice z włosami to chyba będzie hit ogrodowiskowy
opóźnienie 2 tygodniowe to już prawie jesteśmy na bieżąco
Pszczelarnia 21:29, 03 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A ten zakątek zaczął się tworzyć w kwietniu z chwilą przybycia rhododendronów z Rzeszowa:
te drzewa wiśniowe bardzo ładnie obrodziły w tym roku.

jaki tu ład i przestrzeń no a kamienne elementy dodają charakteru....Twój ogród wydajemi się miejscem idealnym do odpoczynku i zadumy....Zadumy nad książką najchętniej... I kubkiem herbaty...
Ogród Magdalenka 21:28, 03 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

i ostatnie ujęcie kulek ... ta na nodze ani drgnie

Piękne kulki, ta na górnym szczególnie. Biedakowi na pniu, mam nadzieję, dajesz jeszcze szansę? Może musi się zadomowić.

Co do "obrazu" na ścianie to nie myślałaś może o poprowadzeniu drzewa w płaszczyźnie w formie kandelabru?
Może dla niektórych ogrodników to radykalna ingerencja we wzrost i kształt, ale mnie się podoba. Lub coś takiego
http://annavattenkannastradgard.blogspot.com/2012/05/anslaende-spaljeer-inspirationsbilder.html
Ogródek Anity 21:27, 03 sie 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Swoją przygodę z powojnikami dopiero zaczynam- mam nadzieję, że będzie udana i ciekawa

dziękuję za odwiedziny u mnie
Bardzo ładny powojnik, pamiętasz może co to za odmiana?
Ogród w Tarnowie 21:25, 03 sie 2012

Do góry
Dokupiłem 2 nowe hortensje których nie miałem Vanille Fraise i Limelight

Moje poletko 21:16, 03 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Popołudniu się zachmurzyło i zaczęło kropić ,bo deszczem tego nazwać nie można!

Celinko! Ty lubisz te same roślinki co ja... Alez mi miło, przepiękny rozchodnik ( ja swoją ich kolekcje planuje 18.08 powiększyć w Szmitow na spotkaniu Ogrodowiczan) bardzo je lubię!!! Poza tym piękny, niezawodny przetacznik!!! I lawenda... A co pomiędzy nimi masz na pierwszym zdjęciu?

To bodziszek korzeniast bardzo sie rozpanoszył w wielu miejscach
Moniuś to nie przetacznik tylko liatra; przetaczniki będę sadzic jesienią

Co do rozchodnika, to mnie bardzo zaskoczył ! odłamała mi sie gałązka i wsadziłam do ziemi(koniec maja) a on nie tylko sie przyjął ale i kwitnąć będzie!
poza tym one bardzo się rozrosły w tym sezonie -mam takie cztery i planuję je podzielic jesienią ku chwale ogródka
Te poniżej to kolejne

Mały ogródeczek przydomowy 21:02, 03 sie 2012

Do góry

dobra pogoda dla trawy, a także dla chwastów, nie zrobiłam odchwaszczania i teraz kopię jak kret w ziemi
Mały ogródeczek przydomowy 21:00, 03 sie 2012

Do góry
a także nowe ozdoby
Mały ogródeczek przydomowy 20:58, 03 sie 2012

Do góry
są również nowi mieszkańcy mojego ogródeczka
Mały ogródeczek przydomowy 20:55, 03 sie 2012

Do góry

wróciłam z urlopu, a tu trawka urosła
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 20:54, 03 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Kwitną przetaczniki.

Niebieski mam mieć, a na różowy zapoluję Ale masz ładne i zdowiutkie
Puste pole z wysepką kwiatową 20:53, 03 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
[
Tereniu – jak pewnie zauważyłaś powyżej – doznałam ogromnego rozczarowania: to, co miało być jeżówką, jest chwaściorem, a miałam nadzieję, że podsadzę nią lawendę... Trza mi znowu siać... I czekać...

Mój ulubiony rozchodnik – od babuleńki... Nazwała go „Królewski”

[/img]

Nie siej, przecież będziesz u Ani, ona oferowała jeżówki

Mama (ta od Rozlewiska, więc to mama M.) mówi na rozchodnik "Kwiat pustyni"
Piękny ten Twój Jak wszystko u Ciebie
Hortensje cudne
Hirutkowy raj:)) 20:49, 03 sie 2012

Do góry
Troszkę kolorów

Ogrodnik mimo woli 20:40, 03 sie 2012

Do góry
Bawcie się dobrze, buziaczki dla wszystkich!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies