Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Milka 17:06, 12 paź 2012

Ależ śliczna ta twoja szklarenka i dzieci wspaniałe, juz bakcyla złapały i masz pomocników
Enya73 17:23, 12 paź 2012

Diano, genialne zestawienie ostrych przypraw z oliwą. Wypróbuję u siebie, bo przywiozłam w sumie 10 l oliwy extra virgin i jakieś urozmaicenie się przyda
Bardzo podobają mi się też Twoje pomysły na wspólne kucharzenie z dziećmi i rozbudzanie w nich pasji ogrodniczej U mnie tylko 12 letni syn jest zainteresowany kuchnią, z kolei córka lubi takie plastyczne zajęcia. Chyba ją poproszę o zrobienie projektu nowych naklejek na przetwory
Jesteś bardzo fajną Mamą
Diana 18:08, 12 paź 2012

Beatko dziękuję tak jak MArzenka pisze to The Fairy -okrywowa
Marzenko wow jak te rozplenice rozbujają się w przyszłym roku to będzie fantastyczny żywopłocik
A z lawendą to tak poprostu zostawić ją na zimę?
Moniczka dzięki lawendą trzeba się cieszyć i łapać zapach
Irenko oj pomocnicy są z nich wspaniali
Anitko zrób koniecznie Robię też ziołowe i uwielbiam wszystkie. 10L oliwy !!!! Ale będzie smakowitości
Moja córka też robi mi naklejki na przetwory - serio
dziękuję za fajną mamę Staram się robić wszystko tak, żeby nie żałować w przyszłości że za mało czasu poświęciłam dzieciom czy wyjdzie??? nie wiem, ale spędzanie z nimi czasu na różnyh wspólnych zabawach, zadaniach, pracach, przytulaniach to właśnie jedna z odsłon mojego szczęścia
Moniika 18:17, 12 paź 2012

Diana napisał(a)
ŻWIREK
Ostatnie dni spędziłam na wyrywaniu chwastów, równaniu rabat, i porządkowaniu
A wszystko po to, żeby wysypać żwirek. Rabaty od początku dzieliłam z zamiarem wysypania części korą a części żwirkiem. Problem tyko jaki żwirek? Ceny odstraszały.......przyznaję
Decyzja padła na najzwyklejszy.
W efekcie pasuje kolorem do kaskady, i innych szarości jakie przeplatają się w ogrodzie, ale również do bordowej opaski wokół trawnika.
Jeszcze zostało parę miejsc do obsypania, które czekają na drzewa........jakie nie wiem
Mam czas do wiosny na zastanowienie się. Drzewa chcę posadzić za kaskadą i przy ogrodzeniu przy skalniaku.
A to kilka zdjęć ............tak wygląda pośród roślin

Przepiękne zdjęcia z żwiekiem !!! Ślicznie to wyszło !! Pozdrawiam
Diana 18:20, 12 paź 2012

Moniczko dziękuję a ja właśnie byłam u ciebie w tym samym momencie
pozdrawiam
seliza 19:25, 15 paź 2012

Diana napisał(a)
Moja ulubiona szklarenka znalazła miejsce na blacie przy oknie kuchennym jakiś czas temu dzieciaczki wysiały ziarenka papryki wyrosły i dają niesamowitą frajdę Teraz moje skarby są przekonane, o swoim talencie ogrodniczym i obiecały, że na wiosnę będą siać w warzywniku. Jak pojawią się kwiatki spróbuję zapylać pędzelkiem zobaczymy czy się uda

Jeszcze dzieło wspólne - moje i dzieci. Olej chilli (papryczki chilli unoszą się u góry, można je dostrzec )
Oliwa z oliwek z suszonymi papryczkami chilli, ziarenka pieprzu i gotowe Ale najważniejsza dla mnie jest zawieszka....Synek wycisnął w swojej "czarodziejskiej maszynie" kółko, córcia ulepiła papryczkę i napis, mamusia wszystko złączyła Wykonane z modeliny, 10 min w piekarniku i gotowe
Polecam takie wspólne zabawy w weekend
Dzieci maja niesamowita frajdę, a ich dzieło zdobiące dom BEZCENNE

Miłego dnia

Witaj Diano,fajne rękodzieło. Też sama troszkę dziubię i moje dziecię mi się kilka razy udało zaangażować..i ile radochy było

Pozdrawiam
beta 22:04, 15 paź 2012

pozdrawiam wieczorową porą
Moniika 14:59, 03 lis 2012

A gdzie Ty jesteś tak długo ? Co u Ciebie ? Mam nadzieje ze wypoczywasz w ciepłych krajach i wracasz zaraz ! Brakuje tu Ciebie ! ! !
beta 15:05, 03 lis 2012

i ja sie zapytowuję gdzie sie Diano podziewasz?
Diana 19:22, 09 lis 2012

seliza dziękuję
Moniika
Beta

Tak ostatnio mnie tu mało.....prawie wogóle
Obiecuje nadrobić troszkę tu i tam

Ostatnio byłam troszkę zajęta i skupiłam się na mniej ogrodowych rzeczach. Założyłam bloga i mam nadzieje oddać się innym zajęciom, które uwielbiam...

szczesciejestwyborem.blogspot.com

pozdrawiam wszystkich zaglądających

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies