Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Milka 15:16, 15 paź 2012

Trawy i róże, wyobraź sobie, też mam taka kompozycję fajnie będzie; dobrze, że Bożenka udzieliła rad, to wiemy jak postępować
popcorn 15:18, 15 paź 2012

kasik778 16:33, 15 paź 2012

Fajne zakupy, a coś pisałaś, że nic nie kupiłaś

Fajnie jak są promocje, nie lubię tylko, jak sprzedawcy nie znają nazw odmian, jeśli chodzi o trawy i żurawki to to jest notoryczne
Ostatnio u Kapiasów były ładne żurawki, ale oczywiście sprzedawcy wiedzieli tylko, że to "żurawka"
Pszczelarnia 16:37, 15 paź 2012

Karola, ale Ty szybka jesteś! Pampasowa zmarznie w gruncie. A carex to może 'Frosted Curls'?
KasiaWB 16:55, 15 paź 2012

Karola bardzo podoba mi się trawa z różami generalnie czytam, że wyjazd się udał największe zmęczenie to chyba sama jazda, ale co tam dzięki za odwiedziny i rady u mnie Pozdrawiam!
Przetacznik 17:57, 15 paź 2012

popcarol napisał(a)

piękne zdjęcie a taką cukienię można z biegu do zamrażalnika wrzucić jak znalazł potem do sosu pomidorowego
popcorn 18:13, 15 paź 2012

Kasia - nie kupiłam nic z zaplanowanych roślin - czyli róż / ostrokrzewu Golden Gem A będąc na giełdzie i wyjść z pustymi rękami... hmm chyba JESZCZE ni umiem
Ewo - pampasowa będzie w donicy, już raz miałam i zmarzła w gruncie
KasiaWB - jazda jest męcząca, ale prowadził M, ja drzemałam z Młodą Wyjazd się udał, pogadaliśmy, pośmialiśmy się z Rodzicami, z Bratem i Tatą byłam na grzybach, fajnie było

Przetaczniku - pochwała zdjęcia z Twoich ust to prawdziwe wyróżnienie, dziękuję! Akurat się udało Cały krzak wyrzuciłam wczoraj, cukinie były już takie brzydkie...

Wróciłyśmy przed chwilą (sklep-ubezpieczyciel-bank) i już szaro, za chwilę ciemno Sadzenie cebul przełożone na jutro...
seliza 19:12, 15 paź 2012

też mi się podoba trawa z różami (też o tym myślałam) Podobnie zresztą jak trawy z bukszpanami i bukszpany z różami...to takie magiczne powiązania..
Agacia 19:33, 15 paź 2012

Hej Karola, jeśli chodzi o trawy to stawiam na carex Prairie Fire
popcorn 06:49, 16 paź 2012

Eliza, dzięki! Przed różami jest posadzona bukszpanowa obwódka - więc 3 w jednym A nawet 4, bo jeszcze kocimiętka jako wypełniacz... pozdrawiam!

Agatko - poszukam sobie jak wygląda, bardzo możliwe, dzięki za nazwę! Dzisiaj nastawiłam budzik na 6.20 - i ciemno... jest 6.50 i nadal ciemno! Nie ma szans robić nic w ogródku w takich warunkach... za chwile Młodą zwlekam i jedziemy do przedszkola; może po pracy uda mi się jakieś cebulki posadzić... no i wczoraj miałam podlewać cisy... deszczyk kropi, ale porządnie podlać i tak trzeba..

pozdrawiam, miłego dnia!