Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

kasik778 16:23, 15 paź 2012

eliza3 napisał(a)

Warzywnik super, ja bym go jeszcze powiększyła, dodatkowe miejsce zawsze się przyda

Pomyślę o tym, dzisiaj poszerzałam rabaty kwiatowe, więc może jeszcze warzywnik poszerzę, tylko co ja tu będę sadzić? Jestem kompletnie zielona w tym względzie...

już ci piszę, koperek - oczywiście
marchewkę, pietruszkę, seler, rzodkiewkę, fasolkę, cukinie, koniecznie z jednej masz mnóstwo plonów itd
jeszcze ci wymieniać, kochana sadzić jest naprawdę co, a jak masz miejsce to trzeba korzystać
eliza3 17:08, 15 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Elizko Hania Ci pewnie chętnie rad udzieli nie tylko co sadzic ale jeszcze co z tym na jesieni zrobic a jej rady wysoko są cenione.

Masz rację, do Hani pójdę po radę. Ma dziewczyna doświadczenie z warzywami. U mnie to taki malutki... ale lepszy taki niż żaden...
eliza3 17:13, 15 paź 2012

popcarol napisał(a)
Jaki warzywnik! Super! A koperek najlepszy ten, który sam się wysieje.. między kwiatkami mam i ja
pozdrawiam!

Widać koperek woli się otaczać pięknymi kwiatkami, a nie tylko buraki i pietruszka... woli na salonach bywać
eliza3 17:16, 15 paź 2012

Kasiu przekonałaś mnie, jutro poszerzam warzywnik fasolka szparagowa wygrała
hanka_andrus 17:28, 15 paź 2012

Nieźle się zapowiada......warzywka wiosną będą.Gratuluje decyzji!
eliza3 17:45, 15 paź 2012

hanka_andrus napisał(a)
Nieźle się zapowiada......warzywka wiosną będą.Gratuluje decyzji!

Haniu, dobrze, że zajrzałaś... w samą porę, jakbyś wiedziała, że zakładam warzywnik i to do Ciebie po radę przyjdę na wiosnę Już się zapowiadam
Milka 18:05, 15 paź 2012

No proszę, spodobał się element warzywny i powiększasz warzywniak myślę, że jest to bardzo fajne, acz ja póki co z tym zwlekam będę podziwiać u ciebie
u nas coś pochmurno się zrobiło, a było tak słonecznie
eliza3 18:19, 15 paź 2012

Irenko póki co to tylko malutkie poletko, ale mojemu M. bardzo się podoba. Ostatnio to nawet miał zakusy na małą szklarenkę
Na to zgodzić się nie chciałam, ale skoro tak bardzo chce mu się pomidorów, to niech będzie. W końcu ogród jest wspólny... do patrzenia, bo do pracy..?? No... trawnik kosi regularnie
popcorn 18:28, 15 paź 2012

Wow, ja musiałam nieźle się nagadać żeby M w końcu przełknął szklarenke Moze jednak? Zobacz, sa takie cudne, angielskie... można je przytulic do ściany domu lub garażu...

eliza3 18:28, 15 paź 2012

Przy okazji poszerzania rabat wykopałam majeranek. W ogrodzie by zmarzł, a tak to jeszcze wykorzystam go w kuchni. Pięknie pachnie... Dwa razy go ścinałam w tym roku i mam słoiczek suszonego, ale świeży jeszcze lepszy.