Sebku jutro dokładne ustawianie wszystkich zraszaczy aby nie pryskały na boki na róże i lawendę
Na zdjęciu tylko dwa zraszacze działają z 8, bo M nie potrafil jednocześnie wszystkich uruchomić Niech się jutro szkoli
Zraszacze są rotacyjne i statyczne, zależy od miejsca
Marzenka .... jak byś chciała a i by się oczywiście zmieściło to ścianka ciskowa mogła by tam taka malusia zasłaniająca skrzynkę (z odstępem aby się do niej dostać) powstać ...
1 to cisy niziutkie - taki niski ekranik co by ściany nie zasłaniać bo ładniutka
2 miskanty do przesadzenia
a u mnie susza niesamowita - w sobote niby pokropoło i nawet myślałałam, że week bez ogrodu ale to było tylko chwilę pod drzewami grama wody -
zrealizowałam mały plan sadzenia cebulowych - czyli cebulkowo u mnie rozpoczęte !!
zapasy własne wykoponae, wysuszone i trochę więcej ..zobaczymy co z tego bedzie
Tadam próba wody
Nawóz jesienny podsypany i podlewa sie automatycznie
Suuuper !!!!
Tylko tak się zastanawiam czy zraszacze leją Ci też po roślinach?
Bo do tego kawałka trawnika, gdzie ostatnio przerabiałaś rabatę woda też dotrzeć musi, a zraszacza nie widzę? Chyba, że masz rotacyjny? Tak się tylko pytam, bo mnie samego nawadnianie kusi
An cieszę się, że udało nam się pogadać ( choć mam niedosyt ) i wypić razem kawkę ... jak będziecie w moich stronach zapraszam do siebie, adres znacie ...
Olu dziękuję za spacer po ogrodzie ... super się rozmawiało , niesamowite jest to , że czułam się tak, jakbym Cię znała już wcześniej i po prostu spotkałyśmy się u Kapiasów
Marzenko ....oczywiście, że szykuję się na potwora .... a teraz dla Ciebie obiecane fotki
rozplenica i kuleczki
To ja powtórzę za przedmówczyniami- mega wypasiona rozplenica - świetnie przedogródek wygląda !!!
A tu moje lawendy , po zastosowaniu dolomitu ruszyły .... ale już nie kwitną i smutno to miejsce wygląda ...myślę jak wcisnąć tu róże , okrywowe odpadają , a inne są chyba bardziej wymagające ....no i nie wiem .... może werbenę patagońską tu przesadzić ? ....może macie jakieś pomysły??? proszę ....kolor jest potrzebny od zaraz ino ciasno ...