Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:01, 12 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
ale przepiękne te zmrożone zdjęcia

Agatko to cecha ludzi którzy mają cieplej niz w Polsce że nagle się im zima podoba. Moja córka która jest w Australii jak mówię żeby wracała to mówi ,,i do czego ? do tych okropnych zim?" A jak wysyłam jej zdjęcia to zawsze prosi o zdjecia zimowe. Pewnie straszy znajomych naszą zimą.
aldonaz 01:00, 13 paź 2012

Ale ładne te przyprószone mrozem zdjęcia. U mnie było tak samo, tylko mi się nie chciało nosa z domu wystawić, żeby zrobić zdjęcia. Brrrrrrrrr
Agacia 08:00, 13 paź 2012

Bogdziu, a ja na dziś wolę odsłonę oszronioną! Wygląda to kosmicznie, nierealnie, jak dekoracja filmowa, ale cudnie! A kolejne oszronione zdjęcia - na konkurs!

P.S. Byłaś kiedyś w Australii? Jak wrażenia? Może jakaś fotka? To moje marzenie, kiedyś tam polecieć, mam nadzieję, że kiedyś się spełni....
Madzenka 08:27, 13 paź 2012

Bożenko zdjęcia oszronionego ogrodu są zachwycjące. Myślę, źe zmiany pór roku w ogrodzie w naszym klimacie są piekne. Teraz szron, potem śnieg a wiosną eksplozja cebulowych o lecie nie wspomnę, bo tę porę roku ogrodniczki uwielbiają
Ewa 08:54, 13 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Cudnie Bogdziu wygladają te roślinki oszronione
Dzięki za życzenia
Klamber 10:50, 13 paź 2012

Witaj Bogdziu, Twoja piwonia odwdzięcza się za to że nie kwitnie, pięknymi liśćmi. Widok z Twojego okna jest cudny, chyba o każdej porze roku. To zestawienie zdjęć z kwiatami a drugie z mrozem po prostu cudo. U Ciebie musiało być zimniej ja rano wstałem i szronu niet. Jak znajdziesz orzecha to n ie wyrywaj, jak kiedyś przyjadę to go sam wyrwę. Pozrawiam deszczowo
Milka 12:30, 13 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko, to twoje okno naprawdę wyjątkowe! i chyba o każdej porze roku masz, co podziwiać!
moje mieczyki już w kartonie, przełożone wiórkami, może za rok coś z nich będzie

i doczytałam o ilości cebul..i zatkało mnie

Irenko tulipany traktuje jako jednoroczne, nie wykopuję . Czasem jeszcze zkwitają ale co rok kupuję nowe, a krokusy ostatniej zimy bardzo mi wymarzły wiec trzeba kupic a i tak będą to pojedyncze roślinki a nie całe kępki jak to jest u starszych egzemplarzy. dziś pojechalam dokupic krokusów, potrzebowałam około 30-50 cebulek a kupiłam troszkę wiecej bo 86.Cieszę sie z nich bo trafiły mi sie ostatnie paczki odmian które lubie czyli Tricolor, Ruby Giant i białe Ard Schenk.Jutro ostatnie sadzenie. Pozdrawiam.

to muszę się przyznać, ze ja też nie wykopuję..tylko szkopuł w tym, ze zawsze jakąś cebulkę uszkodzę przy innych pracach ogrodowych

mnie też w ostatnią zimę wymarzły krokusy, a takie ładne kępy już miałam; też ciut ich posadziłam, może jeszcze się skuszę, tak jak ty; no i pochwalę się, sikorki korzystają z karmników, rano robiłam podchody do zdjęcia, ale raz uchwyciłam, ciągle chowały się w śliwie, niestety kabel do aparatu w domu i zdjęcia będą później; ale mogłam podziwiać o 4 piękny koniec nocy i rogalik księżyca

i ojej...jaki szron...na roślinach wygląda pięknie u mnie dziś nie było! pozdrawiam
bociek 12:32, 13 paź 2012

Bozenko, jaki piekny szron uchwycilas

Buziaki zasylam
Bogdzia 19:41, 13 paź 2012

aldonaz napisał(a)
Ale ładne te przyprószone mrozem zdjęcia. U mnie było tak samo, tylko mi się nie chciało nosa z domu wystawić, żeby zrobić zdjęcia. Brrrrrrrrr

Szczerze mówiąc mnie też nie bardzo się chciało wychodzic ale przy okazji ptaszki dostały jeśc więc wyszłam.
Bogdzia 19:46, 13 paź 2012

Agacia napisał(a)
Bogdziu, a ja na dziś wolę odsłonę oszronioną! Wygląda to kosmicznie, nierealnie, jak dekoracja filmowa, ale cudnie! A kolejne oszronione zdjęcia - na konkurs!

P.S. Byłaś kiedyś w Australii? Jak wrażenia? Może jakaś fotka? To moje marzenie, kiedyś tam polecieć, mam nadzieję, że kiedyś się spełni....

Agatko nie byłam i sie nie wybieram. Moja córka lubi latac po świecie a ja wprost przeciwnie. Poza tym taka podróż nie na moje zdrowie. Mam kłopoty z krążeniem i 24 godz lotu bez ruchu to ponad moje siły . Trudno mi jechac nawet 5 godz samochodem.A Tobie serdecznie życzę zebys tam poleciała.