Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mały ogródeczek przydomowy 21:02, 03 sie 2012

Do góry

dobra pogoda dla trawy, a także dla chwastów, nie zrobiłam odchwaszczania i teraz kopię jak kret w ziemi
Mały ogródeczek przydomowy 21:00, 03 sie 2012

Do góry
a także nowe ozdoby
Mały ogródeczek przydomowy 20:58, 03 sie 2012

Do góry
są również nowi mieszkańcy mojego ogródeczka
Mały ogródeczek przydomowy 20:55, 03 sie 2012

Do góry

wróciłam z urlopu, a tu trawka urosła
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 20:54, 03 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Kwitną przetaczniki.

Niebieski mam mieć, a na różowy zapoluję Ale masz ładne i zdowiutkie
Puste pole z wysepką kwiatową 20:53, 03 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
[
Tereniu – jak pewnie zauważyłaś powyżej – doznałam ogromnego rozczarowania: to, co miało być jeżówką, jest chwaściorem, a miałam nadzieję, że podsadzę nią lawendę... Trza mi znowu siać... I czekać...

Mój ulubiony rozchodnik – od babuleńki... Nazwała go „Królewski”

[/img]

Nie siej, przecież będziesz u Ani, ona oferowała jeżówki

Mama (ta od Rozlewiska, więc to mama M.) mówi na rozchodnik "Kwiat pustyni"
Piękny ten Twój Jak wszystko u Ciebie
Hortensje cudne
Hirutkowy raj:)) 20:49, 03 sie 2012

Do góry
Troszkę kolorów

Ogrodnik mimo woli 20:40, 03 sie 2012

Do góry
Bawcie się dobrze, buziaczki dla wszystkich!
Moje poletko 20:34, 03 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Popołudniu się zachmurzyło i zaczęło kropić ,bo deszczem tego nazwać nie można!

Celinko! Ty lubisz te same roślinki co ja... Alez mi miło, przepiękny rozchodnik ( ja swoją ich kolekcje planuje 18.08 powiększyć w Szmitow na spotkaniu Ogrodowiczan) bardzo je lubię!!! Poza tym piękny, niezawodny przetacznik!!! I lawenda... A co pomiędzy nimi masz na pierwszym zdjęciu?
Ogród do odświeżenia 20:34, 03 sie 2012

Do góry
Tak wygląda po wizycie u fryzjera.

Zastanawiam się czy faktycznie zostawić je i jeszcze walczyć z pozostałymi, czy wykopać. Dzisiaj dałam radę od 18 do 20 ogolić jednego. Za punkt honoru wzięłam sobie usunięcie brązowych gałązek, nie tylko tych widocznych, ale również tych wewnątrz.. Mam nadzieję, że po przewietrzeniu zacznie się zielenić.

Niestety nie mogłam zostawić jednego wiodącego pnia, bo wyglądałby bardzo łyso

Obok jałowca widać betonowy słupek ( w ogrodzeniu też takie są), jest to odciąg od słupa telefonicznego???? - pamiętacie jeszcze takie?????, który stoi na posesji sąsiada, wkopałam tam winobluszcz i mam nadzieję, że da radę to zarosnąć. Na płot chyba puszczę bluszcz, a z tyłu za jałowcami jest jeszcze pół metra i myślę co dać do zadarniania w tym miejscu?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:34, 03 sie 2012

Do góry
Ależ piękne te Twoje hortensje, ale moje annabelki też nie najgorsze. I one zawsze niezawodnie kwitną.
Pewnie się świetnie bawicie u Ani, zazdroszczę
Tą hortensję kupiłam z karteczką, że to Tardiva, ale mi wygląda na limeligt, co myślisz jako znawczyni i posiadaczka niedoścignionej ilości i urody hortensji !
Ogrodnik mimo woli 20:32, 03 sie 2012

Do góry
Ania - pliii.....s zobacz do wiadomości, bo już normalnie gryzę pazury.

A to z wczorajszej wyprawy mojego m. i córy - ja siedziałam w biurze
Ogród do odświeżenia 20:29, 03 sie 2012

Do góry
Na początku jałowce wyglądały bardzo nieciekawie,

więc 2 tygodnie temu wzięłam nożyce i lekko przycięłam, zdjęcie z pewnej odległości może trochę niedokładnie widać

ale za namową Irenki postanowiłam je znacznie "opitolić" i obok zrobić miejsce na Limelighty, tak wyglądał jeden w trakcie cięcia

a tak w sąsiedztwie jeszcze nieogolonego

Ogród... reni 20:15, 03 sie 2012

Do góry
Reniu, może to Cię zainspiruje... To z ogrodu Lucy Redman z Anglii

Masz śliczne floksy - ja akurat mam floksomanię... (co sezon cierpię na coś innego )
Ale zmartwiła mnie Twoja Limlajtka - moja jest cały dzień w pełnym słońcu i nigdy nie omdlewa, choć podlewam ją dużo mniej niż ogrodowe... A z hortensjami w donicach bardzo się napracujesz... No, chyba że masz pomocników do dźwigania...
Czas na zmiany - najwyższy czas 20:03, 03 sie 2012

Do góry

Na rabacie z ptakiem rośnie jeszcze w donicy Phantom i rozmyśla czy to będzie dobre miejsce? W dali z pomocą M żwirowa łezka z bukszpanami i biżuterią
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:02, 03 sie 2012

Do góry
W ogródku powitała mnie taka śliczna lilija...

Moje poletko 19:50, 03 sie 2012

Do góry
Popołudniu się zachmurzyło i zaczęło kropić ,bo deszczem tego nazwać nie można!

Puste pole z wysepką kwiatową 19:44, 03 sie 2012

Do góry
Reniu – kolorek jest przekłamany. W rzeczywistości to jest mleczny błękit, prześliczny. Jak będzie więcej kwiatów, to może jakoś wyłapię ten odcień...
Wandziu – cleome jest rośliną jednoroczną, niestety... Wysiewa się na początku marca do piaszczystej ziemi, nasiona tylko przycisnąć, nie przysypywać. Pikować pojedynczo do pojemników – jak sadzonki zaczynają rosnąć, zaleca się uszczknąć czubek – wtedy zakwitają nieco później, ale kwitną o wiele obficiej. Wysadzać w maju do gruntu. Cleome lubi ziemię żyzną, lekko suchą i regularne nawożenie.
Gdzieś mi przemknęło, że pytałaś o kolory – są też białe i takie fioletowo-różowe, będę ich szukać. Też się zakochałam w tym kwiecie
Tereniu – jak pewnie zauważyłaś powyżej – doznałam ogromnego rozczarowania: to, co miało być jeżówką, jest chwaściorem, a miałam nadzieję, że podsadzę nią lawendę... Trza mi znowu siać... I czekać...

Vanille Fraise jest u mnie najwcześniej kwitnącą - włazi już na taras

Grandiflora też się rozpycha...

Kolorowo...

Mój ulubiony rozchodnik – od babuleńki... Nazwała go „Królewski”

Te miniaturowe lwie paszcze wzeszły mi tak strasznie późno, że sadziłam do gruntu pod koniec czerwca 1-2 cm roślinki... Odwdzięczyły się!

Kapucha w tym roku jakaś mało reprezentacyjna...

Nareszcie mam trochę cienia!!!!

Ogród w Holandii 19:27, 03 sie 2012

Do góry
I na koniec wielki sukces mojego dziecka - umie już jeździć na rowerze z dwoma kółkami!

Super.a jaka przejęta..., pasażer towarzyszy ... no i kolor roweru jak najbardziej rozumiem
Powiedz Lnianej, że cała Polska widzi jak jedzie na rowerze jak dorosła!
Moje zmagania ogrodowe 18:50, 03 sie 2012

Do góry
Ewelino, jak tam sprawa z kurierem, dojechał w końcu i jak rośliny ?

Czasami są niepoważni, ale to mniejszość, choć ja nie raz opierniczałam i to grubo, raz się o kierownictwo oparło, gdy kurier próbował mi na podjeździe zostawić uszkodzoną lodówkę. Fakt, że lodówka przyjechała aż ze Śląska, ale co to mnie obchodziło, skoro opakowanie było naderwane i ewidentnie widziałam wgniecenie na drzwiach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies