Dziękuję Madżenko, będę silna
Idę spac, bo nie wiem, co mnie z tymi zębami czeka w nocy.
Nawet nie z Nadią mam taki kłopot, jak z Dawidkiem. Ale za to Nadia przygryzła sobie policzek od środka i też mi nieźle buczy, bo ją boli.
Ech.
Noc przespana , jak dalej pójdzie wszystko z planem, to po południu lecę kopac dalej , poprawię kostkę na tej dużej rabacie i...
Brakło mi weny, nie wiem co dalej .
Nie do końca wiem, co chcę, mam słabośc do wszelakich roslin, jestem też typem kolekcjonerskim, więc jak już kupię hortensję, to potem jeszcze dziesięc, jak kupię różę, to potem jeszcze sto, jak kupię liliowca, to potem jeszcze z dwadzieścia..
I siadam, pukam się w czoło, latam z obłędem w oczach, z kwiatkiem w jednej łapce i roślinką w drugiej po całym ogrodzie i wciskam..
To bardzo złe podejście, jeżeli chce się miec uporządkowany ogród .
Ale może się w końcu wyrobię..
Moniś, po pierwsze, jeszcze raz dziękuję Ci za lawendę, ale mnie zaskoczyłaś .
Miło jest dostac prezent a tym bardziej w takich tajemniczych okolicznościach, że się nawet o tym nie wie .
Cisy kupoine jako - cis pośredni 'Hicksii', pokrój też na to wskazuje.
Nie wiem, jaką odległośc między nimi mam dac, teraz jest ok. 50 cm.
Jałowiec też wyprowadzic?
A przeżyje to?
Nie wiem czy go przesadzc, bo na rabacie od drogi rosną tuje i cyprysy, w róznych odmianach, więc tło nie jest jednolite, czy nie będzie się kłócic z tą częścią, jeżeli tutaj wprowadzę takie mocne, jednolite tło?
Juka dałaby mi w tym miejscu ten plus, że jest ozdobna przez cały rok, wypełniła mi też dobrze te luki.
Ale mogę przesadzic, pod bramką mogę faktycznie zrobic miejsce, tylko, czy nikt mi nie połamie kwiatów w fazie kwitnienia?
Wiesz, że na dół różne elementy chodzą, nie koniecznie patrzące na to, czy nie narobią przypadkiem szkód.
Ale pomyślę.
Też nie wiem, co z tymi cisami, podpytam zaraz Danusi.
W razie czego mam jeszcze jednego krzaczka luzem.
Dzióbki ślę w zamian za szałwię .
Przód ogrodu będzie chyba musiał zostac nazwany konkretniej, na pamiątkę waszej wspólnej dla mnie pomocy .
Będzie bardziej reprezentacyjny, bardziej Ogrodowiskowy .