Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kolorowe rabaty 10:04, 03 sie 2012

Do góry
Danusza napisał(a)

cudeńka pokazujesz swoją droga wyjatkowe zdjęcia zrobiłas barwy i światło złapane fantastycznie

Dziękuję Danusza jakoś się udało
Twoja woda też ładna
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 10:00, 03 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Dzięki dziewczęta za komplement ale ja już jestem kobietą w dojrzałym wieku , w tym roku mam 40 mam nadzieję, że nie będę miala kryzysu...........

Lekka poprawka co do moto............. poki co jeżdżę jako "plecak" czyli pasażer z mężem, natomiast jedna córka włąsnie zrobiła prawko na moto.
Ale żeby nie było - ja też przymierzam się do tego (mam nadzieję, że nie jest to pierwszy objaw kryzysu wieku średniego)

A co do wieku córek to hm 19 i 20, wiem, że nie wyglądam ale już się do tego przyzwyczaiłam - i nawet jest to fajne hi, hi

No jak miło ja tez mam 40 w roku ale o kryzysie nie ma mowy!!!! Twoje córki sliczne bardzo do Ciebie podobne moja ma 10 lat i zupełnie do mnie nie podobna jasne kręcone włosy itd .. A syn 16 skończone 185 cm wzrostu - dawno mnie przerosł pozdrawiam Cię serdecznie

Hejka,
a w jakim miesiącu kończysz ? tak pytam z czystek ciekawości i witaj w klubie szalonych czterdziestek !!! kryzys............ a tak sobie czasami przychodzi ale też szybko odchodzi dziękuję Ci za komplement a jeśli chodzi o Twoje dzieci to geny i hormony czasami mam wrażenie rządzą się swoimi prawami Uwielbiam dziewczynki z kręconymi włosami - są takie słodkie a syn 185 cm śmiało może zostać bodyguardem córki na imprezach

Również gorąco Cię pozdrawiaj i wpadaj czasem (dodam, że ja też incognito odwiedzam Twój wątek i oczywiści niemiłosiernie zazdroszczę Ci miejsca do leżakowania)
Pszczelarnia 09:51, 03 sie 2012

Do góry
Tak sobie patrzę i sama się dziwię, co ręce ludzkie są w stanie zrobić.
W tej kwaterze rosła śnieguliczka, róża rugosa, ligustr, dziki bez, samosiejki drzew wiśniowych. Widać na poniższym zdjęciu w prawym rogu fragment.

A tak teraz:
ogrodoweimpresjejolki 09:47, 03 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Jola nie szalej słoiki i kwiaty poczekają, jest gorąco i rany się gorzej goją, bądź rozsądna rower też poczeka
moja Vianetta dla Ciebie

Aniu, dziękuję za miłe słowa i Vianettę
Kwiaty mogą poczekać, słoiki też, ale najgorzej z jabłkami, które do tych powinny trafić
Dużo pomaga mi M.
Ja teraz jestem jednopalczasta - tzn. wskazujący jest najczęściej w użyciu, a ślubny dwupalczasty tzn. mówi tak jest, robi się
Rowerek czeka - jeszcze do niego wrócę, a na razie M. mnie wszędzie wozi.

Na szczęście ran żadnych nie mam, tylko sińce od wenflonów i miejsc pobierania krwi, ale te tymczasowe tatuaże już się wchłaniają

Cieszę się, że jedziesz do Ani , pozdrawiam
Dwa czerwone dęby 09:45, 03 sie 2012

Do góry
Kilka tegorocznych migawek z ogródka.
Platycladus orientalis Auera Nana.

Kontrast .Rodzima ziemia to piasek i dołek przygotowany pod nowa roślinkę .

Rozbieranie starej skarpy .Zamiast oczka nadal nieforemny otwór porośnięty chwastami i samosiejkami sosny i modrzewia.

Pięknie kwitła lawenda , na pierwszym planie ginkgo biloba Mariken

ogrodoweimpresjejolki 09:39, 03 sie 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Dziękuję, Jolu
Rewanżuję się tym, co u mnie teraz w ogrodzie najpiękniejsze! Cleome... Na drugi rok chyba cały ogród nim obsadzę...

Eluś, podwójne dzięki za Cleome Nie dość ,że piękna, to jeszcze nie mogłam zapamiętać jej nazwy, ale teraz mam ją już w jednej z szarych komórek
Pogaduchy skowronków 09:34, 03 sie 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Danusiu, również miłego dnia. Dzięki za fotkę taką dla ochłody. U nas upał, strach wyjść z domu..

Piękne kwiatki na dzień dobry... upału zazdroszczę, u nas znowu pochmurno i duszno i chyba będzie porządna ulewa w ciagu dnia.
Tylko trawnik i co dalej? 09:29, 03 sie 2012

Do góry
Witajcie,

chciałabym Was prosić o radę, ponieważ w przyszłym tygodniu biorę się ostro do prac ogrodowych
i w związku z tym chcę ztworzyć nową rabatę, którą zaznaczyłam wężem na zdjęciu,
doradźcie czy będzie ładna...

Sugeruję się projektem Gosi z takim wyjątkiem, że u mnie nie mogę posadzić takich wielkich drzew iglastych, ponieważ mam za wąską działkę.
Byłam w centrum ogrodniczym i Pani doradziłą mi drzewka na dniach co sądzicie?

2 sprawa, to kwestia nasadzeń, myślałam o podobnej formie jak zasugerowała mi Gosia czyli posadzę rośliny stopniowo, czyli najbliżej garażu największe, później mniejsze może takie metrowe, no i małe jakieś berberysy czy bukszpany? Co sądzicie? Może coś w białym kolorze?
Poradźcie proszę?

Pogaduchy skowronków 09:20, 03 sie 2012

Do góry
Danusiu, również miłego dnia. Dzięki za fotkę taką dla ochłody. U nas upał, strach wyjść z domu..

Ogród Danuszy - odsłona 2 09:09, 03 sie 2012

Do góry

Tiger Woods

po drodze do szklarenki mijam mieczyki

i na śniadanko zerwałam sobie pomidorki

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 09:08, 03 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

różowe surfinie mają teraz cały ceglany gazon dla siebie ... no i złocień ... chyba

I ten gazon jest świetny, Konstancjio-Izabello! Zachwycam się prawdziwością cegły.
A poduchy skąd? Proszę o dokładniejsze dane.

Ewuniu mam taki ceglany lawendowy gazon wzdłuż tarasu ... zmieścił 12 krzaczków lawendy i stópki grzeje mu kolejne 12 ale to maleństwa jeszcze ... ... cegła prawdziwie przedwojenna każda w innym wymiarze ach ta fantazja przodków )) ... z rozbieranej "Norki" (tak nazywaliśmy nasz pierwszy domek ... drewniany ... osadzony na półmetrowej warstwie piaskowca jak się okazało przy rozbiórce ) ...

poduchy ... mniejsza onegdaj szaleństwo forumek muratorowych namierzona na allegro ... potem kilka razy spotkałam w rodzimej "dekoradzie" typowy podpupnik ... ładnie się pierze i gąpeczka ze środka po każdym praniu wraca do postaci sprzed wysiedzenia ...
większa to dar serca przyjaciółki zza oceanu ... ten sklep nie wysyła do PL ... a szkoda ... ciągle się w nich wgapiam ... inspiracyjnie ... !!! ... poza poduchami ... )) ... http://www.restorationhardware.com/
Brzoza w kompozycjach ogrodowych 09:04, 03 sie 2012

Do góry
Bardzo Wam dziękuję za cenne wskazówki
Tak na szybkiego naszkicowałam mapę mojej działki. Skala mi się "trochę" rozjechała ale mniej wiecej widac co gdzie się znajduje
Ciemne punkty to brzozy.
Na wprost od wejścia do domu znajduje się duże okno przez ktore widac ogród- myślałam o posadzeniu w tym miejscu większej grupy liliowców. Co o tym sądzicie?
Zaznaczyłam też szpetny mur sąsiada, przy którym rośnie obecnie sosna. Nie wiem co z nia zrobić- myślałam o jej wycięciu i posadzeniu w tym miejscu jodły kaukaskiej i świerku srebrnego na zmianę w 2 rzędach aby owy mur skutecznie zamaskować. Myślalam tez o zrobieniu tam wrzosowiska ale nie wiem czy mur nie będzie rzucał za dużego cienia a to mogloby się nie spodobać wrzosom.
Sosna w prawym narożniku to ta "łysa" do połowy. Podoba mi się pomysł z pęcherznicą i żurawkami ale tak jak napisałyście bez nawadniania raczej ciezko będzie cokolwiek tam wyhodować wiec chyba od tego muszę zacząć
Ogród Danuszy - odsłona 2 09:03, 03 sie 2012

Do góry

żurawka po zimie odbiła a juz myślałam ze na straty pójdzie

magnolia nadal kwitnie

Ogród Danuszy - odsłona 2 09:01, 03 sie 2012

Do góry
dziś złapane

jeszcze lilie się złapie na wodzie

słabe zdjecie jedną ręką robiłam drugą trzymałam sadz

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:54, 03 sie 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

różowe surfinie mają teraz cały ceglany gazon dla siebie ... no i złocień ... chyba

I ten gazon jest świetny, Konstancjio-Izabello! Zachwycam się prawdziwością cegły.
A poduchy skąd? Proszę o dokładniejsze dane.
Pogaduchy skowronków 08:48, 03 sie 2012

Do góry
witam czytam i na prośbe Zbyszka poleciałam cyknąć pare zdjęć no i proszę świeże zdjęcie nad wodą

miłego dnia
Nasz mały, zielony świat. 08:44, 03 sie 2012

Do góry
Wczoraj usłyszałam dziwny hałas za oknem, patrzę, a tu takie 'zbiegowisko':
Nasz mały, zielony świat. 08:43, 03 sie 2012

Do góry
Sierpień się zaczął, druga połowa lata, za szybko ten czas ucieka, ech...

W wątku o hortensjach pokazałam moją Limelight, ale i u siebie ją umieszczę, bo jestem nia nieustająco zachwycona
Pszczelarnia 08:38, 03 sie 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
W kwietniu było tak:

To samo miejsce w lipcu:

A to już znany widok aktualny (dojrzewają maliny - w przyszłym roku powinnam im dać więcej światła i prowadzić jakoś na drutach???)

Uwielbiam takie pokazywanie "przed" i "po" I to w ciągu 4 miesięcy!
Pięknie, Pszczółko
Narobiłas się, ale efek - powalający!
Ależ Ty masz tej przestrzeni....
Spotkanie u Kapiasów - wrzesień 2012 08:34, 03 sie 2012

Do góry
Matko! Kochani! To ode mnie rzut beretem (mój "początek ogrodu" w Pszczynie). Wprawdzie nie mam swojego wątku i mnie nie znacie, ale to nic. Będę na pewno!!!! Tylko o której?

A tak przy okazji. Prośba : zidentyfikujcie moje hortensje. Proszę. Zdjęcia są w wątku Drzewa i krzewy liściaste>Co to jest - pomoc w identyfikacji.
Bardzo proszę o pomoc!!!

Tam nikt nie chce zajrzeć, to pozwolę sobie jeszcze tutaj

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies