Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 14:37, 14 paź 2012

Cześć Wiktoria dzięki za odwiedziny ja właśnie siedzę u Ciebie i wyjść nie mogę naprawdę masz piękny ogród i jeszcze mi tu piszesz, że blisko? suuuper
Dziś już wiem, że czas i przemyślenia to podstawa w ubiegłym roku był pierwszy sezon naszej działki i niestety nie oparłam się nieprzemyślanym zakupom ) w tym roku na szczęście przyszło opamiętanie i kupiłam tylko to co chciałam oraz trochę uporządkowaliśmy nasadzenia. Teraz muszę dokładnie wszystko zaplanować, co, gdzie i jak ma kiedyś być
Pozdrawiam
vita 15:38, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Dziś już wiem, że czas i przemyślenia to podstawa .....w tym roku na szczęście przyszło opamiętanie i kupiłam tylko to co chciałam

Podziwiam i zazdroszczę. Tego muszę się nauczyć, pomimo ewidentnego braku zdolności w tym kierunku hihi. Robert wspominał, że będzie w okolicach, może zrobimy małe spotkanko? Gdyby terminy udało się zgrać, oczywiście.
Pozdrawiam

ewa004 17:08, 14 paź 2012

I

Hej Kasieńko ,a wiesz że mi pomysła podsunęłaś z tym starym lustrem,ja takie mam a nawet dwa
,może bym je u siebie gdzieś wcisnęła
KasiaWB 18:46, 14 paź 2012

vita napisał(a)

Dziś już wiem, że czas i przemyślenia to podstawa .....w tym roku na szczęście przyszło opamiętanie i kupiłam tylko to co chciałam

Podziwiam i zazdroszczę. Tego muszę się nauczyć, pomimo ewidentnego braku zdolności w tym kierunku hihi. Robert wspominał, że będzie w okolicach, może zrobimy małe spotkanko? Gdyby terminy udało się zgrać, oczywiście.
Pozdrawiam

) trudno się opanować w szkółkach, co nie? )
Jestem jak najbardziej za spotkaniem jeśli tylko termin będzie dogodny daj znać jak coś ustalicie
Pozdrawiam
KasiaWB 18:51, 14 paź 2012

ewa004 napisał(a)

I

Hej Kasieńko ,a wiesz że mi pomysła podsunęłaś z tym starym lustrem,ja takie mam a nawet dwa
,może bym je u siebie gdzieś wcisnęła

Hej hej Ewa już dobrze znam Twój ogródek a zwłaszcza kącik z którym dzielnie walczysz lustro jest dla mnie świetnym pomysłem sama napewno gdzieś je też wcisnę Pozdrawiam
KasiaWB 19:09, 14 paź 2012

Pogoda była dzisiaj ładna, więc zrobiłam kilka zdjęć naszej działki

Hortensje już różowe i brązowe, tylko jakieś ostatnie kwiatuszki białe

KasiaWB 19:13, 14 paź 2012

kulka bukszpanowa otulona kocimiętką dostałam od Danusi na Święcie Róż małe siewki i proszę jak wybujała, lecz nie kwitła jeszcze, ale za to obok rośnie malutka sadzonka i ma sporo kwiatków nie mam pojęcia od czego to zależy

Citronelle i czyściec wełnisty

Brunnera
KasiaWB 19:19, 14 paź 2012

Stożki bukszpanowe z miskantami Morning light, podsadzone ostrokrzewem Golden Gem, który narazie jest jednak mało żółty )

Owoce cisa
Madzenka 19:25, 14 paź 2012

Kasiu pierwszy raz widzę ostrokrzew golden gem. Ciekawa jestem czyedziesz go formować?
Szczególnie zachwyciła mnie ta rabata z ostrokrzewem i stożkami

A już doczytałam o nim w specjalnym wątku
KasiaWB 19:34, 14 paź 2012

A teraz...... witamy od frontu! ta dam)))
w miejscu, z którego robię zdjęcie będzie ............ wejście do naszego domu ) po prawej garaż ) jesienią i zimą w tym miejscu zachodzi słońce, a latem z prawej strony domu sąsiadów. Do siatki z tego miejsca w linii prostej jest ok. 10 m, a dalej 4 m i dom sąsiadów....po prawej widoczny omawiany ostatnio daszek i kawałek muru na lewo od muru planuję kilka thuji na szerokości występu bez okien, dalej świerki serbskie do miejsca gdzie widać skład palet. Już teraz widzicie dlaczego nie zaplanowaliśmy tarasu od południowego-zachodu, a od wschodnio-południowej strony