Dawidzie,Danusiu, piękne róże od Was, u mnie jeszcze tak pięknych nie ma.
Dzięki za życzenia!
Z samego rana balsamem mi serce smarujecie......
Miłego dnia!
Anuś! gratuluję i setek, i spotkań ,i pięknych zdjęć!
Dalej ,dziewczyno ,pędź!
Ale od czasu do czasu popatrz pod nogi.......bo zadepczesz jakąś roślinkę!Niechcący,oczywiście!
Marto - kanciki super !!! A te wypasione wrzosy zachwyciły mnie bardzo - ile lat mają te okazałe kępy? - okrywasz je na zimę?
mg size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/202782/original.jpg[/img]
Ale bieluń Aniu ma jeszcze tyle pąków, że będzie Cię cieszył jeszcze bardzo długo
A co z kannami się stało, że zakwitła tylko jedna?- moje niestety nie przezimowały - za słabo je chyba podlewałam i zasuszyły się kłącza - bardzo mi ich szkoda
Bieluń trochę się rozpanoszył szkoda, że to kwiat jednego dnia
Aniu, gratuluję Ci ósmej setki, dołączam swojego Anioła olbrzyma 12 cm średnicy. Musiałem wyjąć drabinę i go przytrzymać, bo jest na 3 metrach i wygina się do słońca. Nie wiem co Ty ze zdjęciami kombinujesz że Ci nie wchodzą, dryndnę przy śniadaniu, bo ja nie mam takich problemów.
Pozdrawiam Was gorąco w ten chłodny poranek. Może zapale osiemsetkę. WOW udało się.
Powojniki recta mundschurica - zaczynają kwitnąć - to ich 1 rok u mnie więc jeszcze delikatnie....
wszystkie powyższe uwagi dotyczą tez powojnika Jiska:
pierwszy kwiatek Polish spiryt - a , ale pąków na mnóstwo jeszcze w tym roku liczę na burzę kwiatów:
i szczyt sezonu dla Gipsy Gueen :
Witaj Monika-chciałam zapytać o ten powojnik fiolet. Gipsy Gueen-na jakiej stronie on rośnie, że tak pięknie kwitnie?
Piękna cynia Vivo .
Jakbym mogła nie zabłądzić ...?
Pozdrawiam serdecznie
Marto, czy u Ciebie tez tak się zdarza, że z siewu z jednej torebki są tak różne cynie?
W tym roku mam zamiar zebrać nasiona z tych najładniejszych, ciekawe czy takie mi wyrosną
Vivo kochana z cyniami jak z innymi kwiatami mogą być inne w kolejnym roku.Ja też będę zbierać z najładniejszych krzaczków czyli może z 3 to góra Jeśli będą nasiona porządne
Trzeba w końcu poszukać dobrego źródła zaopatrzenia w holenderskie nasiona.Ja żałuję,że oprócz różowych nie wysiałam i innych kolorów.Taki jest mocny żółty i pomarańczowy,biały ...
Pytaj Vivo przy jakiś okazjach może znajdziemy dojście ludzie mają te nasiona
Tak samo słoneczniki same resztki w tych sklepach ...
Masz piękne te cynie ja mam podobne,ale za wcześnie wysiałam i mi dziwne kształty niektóre przybrały
Monika, mam nadzieję, że wypadek to zwykła stłuczka! A urlop udany! Spokojnie wszystko sobie ułożysz, a ogród jak wiadomo nie zająć. Ja też tylko patrzę ile jest do zrobienia i czekam aż będę mogła się tym zając. Ale mam nadzieję, że do Holandii przyjedziecie.
Żyję, więc ze mną ok.Miałam bliskie spotkanie 1 go stopnia z tirem Samochód niestety wygląda strasznie, ale "tą" blachę da się wymienić
Dziś jednak podczas wyrabiania nowych dokumentów mogliśmy wypić poranną kawkę i zjeść ciacho całą rodziną w naszej ukochanej kawiarence. Mają przepiękny ogródek, więc mogłabym tam siedzieć i siedzieć.
Byłam także z synkiem ponownie zrobić rekonesans drzew i kwiatów
Mój mały pomocnik
pięknie wyglądasz, a do tego to otoczenie; dobrze, ze wszystko się szczęśliwie skończyło
jaka ładna mamusia i syneczek, pozdrawiam serdecznie
kawiarenka wspaniała!!!!!!!!!
Czytam że wybieracie się do Pragi Ja właśnie wróciłam co prawda nie był to romantyczny wyjazd we dwoje..Dzieciaczki po wspinaniu się po górach w Karpaczu...Prage traktowały jako rozrywkęi były zachwycone
gorąco POLECAM
knedliczki i gulasz zapiekany w chlebie zjedzony, miodownik również, cebulakę pieczoną tylko oglądałam z daleka... to co jadłam z czystym sumieniem polecam
A teraz prawie zrobiony chodnik (prawie bo postanowiłam, że będzie powiększony heheh - biedny mój M,będzie musiał robić), no i oczywiście rabata z żurawek, host i miskanta morning light. Nie wiem tak naprawdę co będzie z tym moim miskantem, bo kupiłam 2 szt (idiotka) i podzieliłam go na 4 kępki. Ciekawe czy mi teraz nie padnie.
No i mam dylemat. Co połóżyć na wierzch. Czy korę, ściółkę taką leśną - mam do niej dostęp, czy też żwirek. Co do kory i ściółki mam wątpliwości, bo na 100% mi wywieje. U nas są diabelne wiatry.
A żwirek....hmmm. Jak go wyłożę na tę ziemię to chyba nie będzie zbyt dobrze. Chwasty i tak wyjdą, a jak będę je wyrywać to będzie ziemia na żwirku...