Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:35, 11 sie 2012

Do góry

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Niestety .. mnie bardziej niż ciuszek powaliła na kolana hortensja.......... wybacz Irenko...... hortensja jest wypasiona jak na sterydach. Danus..jaka to odmiana.....????

Anuś - to limelight - a raczej trzy blisko siebie Ale jakby Danusia się ich pozbywała to już mamy ustalone kilka stron wcześniej do kogo idą

Sebciu! A znasz takie powiedzenie: "Pan tu nie stał" ?

Zawsze możemy Cię "wysiudać" z kolejki!

Hortensja, jakiej jeszcze nigdy w zyciu nie widziałam - Danusiu , czym Ty ją karmisz?
Pozdrawiam obie dziewczyny obok hortensji
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:34, 11 sie 2012

Do góry
Magdusiu śmiałam się z Irenką , że to kontynuacja środowych spotkań
Wyobrażam sobie jak musiało być świetnie

Stasiu dziękuje za pozdrowienia ,a ja za komplement i czekamy na wrześniowe spotkanie

Ogródek Hanusi po zimie 07:30, 11 sie 2012

Do góry
Dawidzie,Danusiu, piękne róże od Was, u mnie jeszcze tak pięknych nie ma.
Dzięki za życzenia!
Z samego rana balsamem mi serce smarujecie......
Miłego dnia!

Mój mały raj na ziemi :) 07:28, 11 sie 2012

Do góry

Gratulacje i życzenia następnej 500-setki
Ogrodnik mimo woli 07:22, 11 sie 2012

Do góry
Anuś! gratuluję i setek, i spotkań ,i pięknych zdjęć!
Dalej ,dziewczyno ,pędź!
Ale od czasu do czasu popatrz pod nogi.......bo zadepczesz jakąś roślinkę!Niechcący,oczywiście!
Sosnowo 07:22, 11 sie 2012

Do góry
Pierwsze kłosy...

Sosnowo 07:18, 11 sie 2012

Do góry
Ponownie zakwitła krzewuszka- wprawdzie już nie tak okazale jak wcześniej...

Hibiskusy -obydwa w tym samym kolorze, ale całkiem inne

Ogródek Hanusi po zimie 07:14, 11 sie 2012

Do góry
Haniu i ja biegnę z gratulacjami 700-ki I oby jeszcze więcej.

Ogródek Hanusi po zimie 07:07, 11 sie 2012

Do góry
Dzień dobry Haniu dawno mnie u Ciebie nie było - a tu świętowanie siódmej seteczki - gratuluję i kolejnych setek i tysięcy życzę
Zielony Punkt - ogród Finki 06:57, 11 sie 2012

Do góry
Marto - kanciki super !!! A te wypasione wrzosy zachwyciły mnie bardzo - ile lat mają te okazałe kępy? - okrywasz je na zimę?
mg size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/20/202782/original.jpg[/img]

Rajski ogród Ani 06:38, 11 sie 2012

Do góry
Ale bieluń Aniu ma jeszcze tyle pąków, że będzie Cię cieszył jeszcze bardzo długo
A co z kannami się stało, że zakwitła tylko jedna?- moje niestety nie przezimowały - za słabo je chyba podlewałam i zasuszyły się kłącza - bardzo mi ich szkoda
an_tre napisał(a)
Bieluń trochę się rozpanoszył szkoda, że to kwiat jednego dnia

Ogrodnik mimo woli 06:30, 11 sie 2012

Do góry
I ja Cię witam Aniu w ten deszczowy poranek i oczywiście z kwiatkiem wpadam z okazji ósmej setki
Ogrodnik mimo woli 06:21, 11 sie 2012

Do góry
Aniu, gratuluję Ci ósmej setki, dołączam swojego Anioła olbrzyma 12 cm średnicy. Musiałem wyjąć drabinę i go przytrzymać, bo jest na 3 metrach i wygina się do słońca. Nie wiem co Ty ze zdjęciami kombinujesz że Ci nie wchodzą, dryndnę przy śniadaniu, bo ja nie mam takich problemów.
Pozdrawiam Was gorąco w ten chłodny poranek. Może zapale osiemsetkę. WOW udało się.
Ogrodnik mimo woli 05:44, 11 sie 2012

Do góry
Przesyłam życzenia 800. Może właśnie to nastąpi teraz zaraz???
I z tej okazji przesyłam inspiracje do stawiku. Wszystkiego najlepszego!!!!
Mój ogródek pod Gdańskiem 05:18, 11 sie 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)
Powojniki recta mundschurica - zaczynają kwitnąć - to ich 1 rok u mnie więc jeszcze delikatnie....
wszystkie powyższe uwagi dotyczą tez powojnika Jiska:

pierwszy kwiatek Polish spiryt - a , ale pąków na mnóstwo jeszcze w tym roku liczę na burzę kwiatów:

i szczyt sezonu dla Gipsy Gueen :

Witaj Monika-chciałam zapytać o ten powojnik fiolet. Gipsy Gueen-na jakiej stronie on rośnie, że tak pięknie kwitnie?
Kolorowy ogród na piasku 01:55, 11 sie 2012

Do góry
viva napisał(a)

Piękna cynia Vivo .
Jakbym mogła nie zabłądzić ...?
Pozdrawiam serdecznie

Marto, czy u Ciebie tez tak się zdarza, że z siewu z jednej torebki są tak różne cynie?
W tym roku mam zamiar zebrać nasiona z tych najładniejszych, ciekawe czy takie mi wyrosną

Vivo kochana z cyniami jak z innymi kwiatami mogą być inne w kolejnym roku.Ja też będę zbierać z najładniejszych krzaczków czyli może z 3 to góra Jeśli będą nasiona porządne

Trzeba w końcu poszukać dobrego źródła zaopatrzenia w holenderskie nasiona.Ja żałuję,że oprócz różowych nie wysiałam i innych kolorów.Taki jest mocny żółty i pomarańczowy,biały ...

Pytaj Vivo przy jakiś okazjach może znajdziemy dojście ludzie mają te nasiona

Tak samo słoneczniki same resztki w tych sklepach ...
Masz piękne te cynie ja mam podobne,ale za wcześnie wysiałam i mi dziwne kształty niektóre przybrały
Ogród z perspektywą na przyszłość 01:39, 11 sie 2012

Do góry
Sonka napisał(a)

Monika, mam nadzieję, że wypadek to zwykła stłuczka! A urlop udany! Spokojnie wszystko sobie ułożysz, a ogród jak wiadomo nie zająć. Ja też tylko patrzę ile jest do zrobienia i czekam aż będę mogła się tym zając. Ale mam nadzieję, że do Holandii przyjedziecie.

Żyję, więc ze mną ok.Miałam bliskie spotkanie 1 go stopnia z tirem Samochód niestety wygląda strasznie, ale "tą" blachę da się wymienić

Dziś jednak podczas wyrabiania nowych dokumentów mogliśmy wypić poranną kawkę i zjeść ciacho całą rodziną w naszej ukochanej kawiarence. Mają przepiękny ogródek, więc mogłabym tam siedzieć i siedzieć.

Byłam także z synkiem ponownie zrobić rekonesans drzew i kwiatów

Mój mały pomocnik

pięknie wyglądasz, a do tego to otoczenie; dobrze, ze wszystko się szczęśliwie skończyło

jaka ładna mamusia i syneczek, pozdrawiam serdecznie

kawiarenka wspaniała!!!!!!!!!
Czytam że wybieracie się do Pragi Ja właśnie wróciłam co prawda nie był to romantyczny wyjazd we dwoje..Dzieciaczki po wspinaniu się po górach w Karpaczu...Prage traktowały jako rozrywkęi były zachwycone
gorąco POLECAM
knedliczki i gulasz zapiekany w chlebie zjedzony, miodownik również, cebulakę pieczoną tylko oglądałam z daleka... to co jadłam z czystym sumieniem polecam
Ogrodnik mimo woli 01:34, 11 sie 2012

Do góry
Gratuluję Aniu imponującej cyfry
O....! 01:34, 11 sie 2012

Do góry
to fotka z ogrodu Ani ...
przepiękna kompozycja

jeszcze inne fotki ze spotkania umieściłam tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1425-spotkanie-w-ogrodzie-asc-w-rzeszowie-sierpien-2012?page=81

pozdrawiam
Misz masz, czyli kubusiowy galimatias ogrodowy 01:28, 11 sie 2012

Do góry
kubi2000 napisał(a)
A teraz prawie zrobiony chodnik (prawie bo postanowiłam, że będzie powiększony heheh - biedny mój M,będzie musiał robić), no i oczywiście rabata z żurawek, host i miskanta morning light. Nie wiem tak naprawdę co będzie z tym moim miskantem, bo kupiłam 2 szt (idiotka) i podzieliłam go na 4 kępki. Ciekawe czy mi teraz nie padnie.
No i mam dylemat. Co połóżyć na wierzch. Czy korę, ściółkę taką leśną - mam do niej dostęp, czy też żwirek. Co do kory i ściółki mam wątpliwości, bo na 100% mi wywieje. U nas są diabelne wiatry.
A żwirek....hmmm. Jak go wyłożę na tę ziemię to chyba nie będzie zbyt dobrze. Chwasty i tak wyjdą, a jak będę je wyrywać to będzie ziemia na żwirku...

A to zdjęcia rabaty:

no no slicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies