Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Gabriela 16:43, 09 paź 2012

Och, zjadłabym taką ciepłą od słońca figę. Rozkrawamy na cztery, ale nie do końca, rozchylamy na talerzyku, nakładamy łyżeczką do środka mascarpone i polewamy strużką jasnego miodu. Mmmmm.
I dobre na chorobę, zatem polecam i pozdrawiam.
Milka 17:28, 09 paź 2012

śliczne kwiaty, ale dalia poczochraniec moja faworytka;! i słyszę, że kolejna osoba choruje, życzę dużo zdrówka, powrotu do ogrodu i do nas
Pszczelarnia 17:30, 09 paź 2012

Betysiu, słoneczko. Jest naturalne ciepło - ono grzeje najbardziej. A ja mogę tylko miodowe uściski przesłać.
AniaDS 21:55, 09 paź 2012

Za mało Cię wytuliłam i stąd ta grypa .
To tulam jeszcze raz

Ta biała róża to Boule de Neige?
Podobna bardzo

beta 22:28, 09 paź 2012

Betysiu zaglądam...i co słyszę? że Ty chora? ...to nie dobrze... trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

zdjęcia boskie

a temp...chce sie tam być
eliza3 09:48, 10 paź 2012

Ale mi apetytu narobiłaś tymi figami... Uwielbiam, a najbardziej te które same spadły, są najsłodsze...
Pozdrawiam i miłego dnia życzę u nas tylko 10 stopni, chłodno..., ale słonecznie.
Enya73 21:08, 10 paź 2012

Betysiu, odwiedzam Twój wątek złamana grypskiem,a Ty bidulko też chora No to obydwie pod kołderkę i kurujmy się
Śliczne portrety roślin pokazujesz. Czy u Was ciagle lato czy już jesień widać i czuć w powietrzu? Zdjęcia wskazują, że cudownie ciepło i słonecznie u Ciebie. U ,mnie w ogrodzie już jesień, kolorowa z liśmi tańczącymi na wietrze. Jutro będę obserwować jedynie przez szybę otulona ciepłym kocem z gorącą herbatką w dłoni.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka również Ci życzę
alinak 21:22, 10 paź 2012

Beatko czy uwierzysz że w chorobie znajduje bardzo pozytywną cechę ..LEEEEEŻĘ . dlatego nigdy nie narzekam na grypę . choć jakoś u mnie nigdy dłużej nie chce gościć jak dzień -dwa . wykorzystaj i bez grzechu poleż . kfiety u ciebie piękne , ale z oczywistych względów najbardziej podoba mi się FIGA . no kurcze zjadłabym sobie taką świeżą .....jedz granaty - na grypę najlepsze .tylko się nie pobrudź
betysia 06:36, 11 paź 2012

Kobietki moje kochanienkie....witajcie cieplutko!!!!!!!
DZIEKUJE slicznie za pozdrowienia, usciski....od razu pomoglo!!!!!!

Jestem, jestesm, zyje i nie jest zle....az wstyd, gdy za oknami np wczoraj 25C i slonko a ja nie w najlepszej formie....ale domyslam sie,ze zarazilam sie od synusia, ktory kilka dni temu "cos" przyniosl ze szkoly....
Pogoda u mnie ...letniawa...tz rano ok 16-17C i czesto nocami pada, porankami tez ale od ok 10.00 juz zazwyczaj slonko i grzeje do 19-tej....tak wiec my nadal w koszulkach....
Kupilam kilka roz do posadzenia, mocno przycietych ale w donicach i co...wszystkie puscily po kilkanascie pakczkow i juz nawet liski sie wyksztalcily...i co ja mam z nimi zrobic ????????
....jeszcze nie posadzone do ziemi bo czekam na te co zamowilam przez internet zeby wszystko dobrze zaplanowac....mam nadzieje,ze nie zakwitna zanim nadejda nastepne hihi.....

Evus....u mnie slonko, cieplutko...wiec jak nic juz czas aby oswoic sie z lataniem....dziekuje i sciskam mocno!!!!!!

Daneczko- oj masz racje....dla mnie to ona tez jak taka chmurka bitej smietany....czasami nawet nie panuje nad tym,ze przechodzac kilka razy przez ogrod wciaz na nia patrze.... Sciskam slodko i caluski przesylam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milenus- dziekuje za troske....a dzisiaj buziaki i pozdrowienia zwrotne dla mam nadzieje slonecznej Malopolski!!!!!!

Haneczko- oj przesylam szybciutko najpiekniejsze promyczki....no na pewno zaraz ci zaswieca przez okno....no mam taka nadziej!!!!! i dziekuje za rozyczke....moja ulubiona bo bielusia.... sciskam i ciepelka zycze!!!!!

Gabrysiu...figusie juz spakowane i wysylam swiezynki do ciebie....co bys podjadla tak jak lubisz....pozdrawiam cieplutko i dziekuje za odwiedzinki!!!!!!

Irenus...sloneczko...oj z tymi daliami to w tym roku jakies skaranie boskie....zimowaly ( jak zawsze ) ale zakwitly dopiero na koniec wrzesnia!!!!! no jakies opoznioneeeee troszke....ale grunt,ze wogole raczyly pokazac kwiatusie....buziam mocno!!!!!

Pszczolko Ewuni...oj dziekuje za miodowe usciski...od razu postawily mnie na nozki....a ja przesylam....hmmmm ....figowe buziaczki!!!!

AnusDS- czuje sie wytuliskana za wszystki czasy i od razu forma wzrosla...dziekuje kochana, merci beaucoup.... a twoje ekspertckie oczko nic a nic sie nie pomylilo...noz to Boule de naige ....uwielbiam ja....tuliskam zwrotnie!!!!!

Beatko- sciskam i pozdrawiam i ...buziam mocno...a i przesylam duzooooo ciepla!!!!!

Elizo...oj u mnie tyle fig sie marnuje...nie jestesmy w stanie zjesc nawet 10%...dzemy mam jeszcze z zeszlego sezonu...jaka szkoda ze wy tak daleko...noz goscislabym was codziennie na swiezutkich figusiach.....sciskam mocno!!!!!

Enya....oj bidulko kochana...tuliskam mocno...mnie zalatwil synus a Ciebie dopadla jesienna aura....i to po powrocie z takiego raju....ale my silne dziewczyny jestesmy...czyz NIE???? no TAK wiec grypskom mowimy NIE !!!!!....buziam mocno i trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowka!!!!!

Alino- witaj kochana...matyuniu kiedy ja u ciebie bylam...ale nadrobie to niezwlocznie....oj grantay jeszcze niedojrzale....choc one nawet jak juz dojrzale to kwasne jak piernik...ale i tak lubie.....sciskam cieplutko i mocno!!!!!
kwiatholandii 08:47, 11 paź 2012

Jestem u CIEBIE OD JAKIEJŚ GODZINY, ALE TYLE CIEKAWYCH WĄTKÓW SIĘ TU RODZI, ŻE CZYTANIA JEST NIEMIARA!!!
Bardzo mi przykro,że zostałaś oszukana i zraniona. Doskonale Cie rozumiem. Też kilka tygodni temu przeżyłam cos czego nie czytałam w żadnej książce i na ekranie nie widziałam. To robią nam ludzie niestety. Cieżko jest przez kilka dni, ale potem umysł się broni i zaczynamy powracać do siebie( z plecakiem mądrości na przyszłość). Tylko takie sytuacje niszczą naszą wrażliwośc na przyszłość. Ja osobiście w oststnich latach spotkałam dosłownie kilka osób z pozytywną i szczerą energią. Szkoda, że coraz mniej jest ludzi, którym można zaufać. Wyszło tak trochę pesymistycznie, no trudno.

Mam nadzieję, że dam rade nadrobić Twój wątek, bo piękne rzeczy pokazujesz. ścizkam i pozdrawiam

Przesyłąm kwiatka zrobionego przez osobistego plastyka (synka)