Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Krysi 18:20, 04 sie 2012

Do góry

Ogród Krysi 18:16, 04 sie 2012

Do góry
Kochane hortensje

Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 18:06, 04 sie 2012

Do góry
Igor napisał(a)
Witaj Ewelinko, żurawki pięknie rosną,

Te żurawki są rewelacyjne. Ja jak na razie mam ich tylko 4, ale pomału dokupię coś więcej
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 18:04, 04 sie 2012

Do góry
Witaj Ewelinko, żurawki pięknie rosną,

Zielony chaos u Dawida 18:00, 04 sie 2012

Do góry
Witaj Geniu. Też cieszę się, że tu jestem. A wszystko dzięki pewnej sympatycznej koleżance, która forum mi pokazała, bo przyznam się, że nawet nie wiedziałem o Ogrodowisku.

Niestety tej zimy moje róże pnące zmarzły... po mojej 'Flammentanz' zostały tylko fotki.

Tak kwitła w 2010 roku.

Obecnie posadziłem w tym miejscu 'Perennial Blue', tuż za nią 'Aloha' i naprzeciwko 'Mushimara'. Była jeszcze 'Elfe', ale niestety nie przyjęła mi się. Plan jest taki by była kolorowa ściana kwiatów.
Przy okazji zmiany nasadzeń - planowana jest zmiana pergoli dla róż.
Ogród zmyślony 17:56, 04 sie 2012

Do góry
i wiadomość roku- tadam otynkowany płotek mam:

jak inaczej wygląda teraz pachysandra i derenie

i całość - po lewej szaleją tardivy, pod domem wysiała się werbena

m

zawilec japoński ma masę pąków i jednego kwiatka- olbrzymi jest

Ogród zmyślony 17:53, 04 sie 2012

Do góry
dollarki

kwitną limki- a myślałam, że są niedożywione

zakwitły 2 cunninghamy

ładnie mam wycięty boczek? Dopiero teraz w słońcu to zobaczyłam

Ogród zmyślony 17:50, 04 sie 2012

Do góry
Raz, dwa, trzy, relacja z dziś:
mam nowe tymczasowe miejsce na leżaczki- fajne jest i przyjemne. Kiedyś będzie się tam zaczynała ściana wodna, ale daleko jeszcze do tego. Podsadziłam więc tuje tym co lubię i co mi wpadło w ręce:

trawy dostały bandę z bukszpaniku, kwitną silver dollar

ogrodoweimpresjejolki 17:50, 04 sie 2012

Do góry
Witam Jolu,zajrzałam a tu widzę że dopiero co wróciłaś ze szpitala.
Bardzo się cieszę, że już wszystko w porządku i wracasz do zdrowia.
Piękne i przytulne miejsce stworzyłaś u siebie, stworzone do relaksu.
Dużo zdrówka Ci życzę i różyczka dla Ciebie

ogrodoweimpresjejolki 17:00, 04 sie 2012

Do góry
Tak się ładnie zapowiadało ... a po burzy i ulewie musieliśmy opuścić ogród, bo na glinianych scieżkach porobiły się slizgawki

Próbowałam robić zdjęcia, ale deszcz tak lał, że zrobiłam tylko moje astry, które wyglądają jak "zmokłe kury"

Ogród... reni 15:31, 04 sie 2012

Do góry
Marzy mi się Siedlisko.... 15:19, 04 sie 2012

Do góry
Miaam dziś zaplanowane prace ogrodzie ale słońce było tylko przed południem i było nawet gorąco, a teraz niestety szaleje burza i leje, ale jeszcze przed południem zdążyłam zebrać borówki.
Ostatnio 1kg, a tym razem 1,2kg. a jeszcze dużo na krzakach zostało

a jak tak pada to upiekłam ciasto z wiśniami, chyba ostanie w tym sezonie, bo wiśni już chyba nie będzie.

Dwa światy 12:49, 04 sie 2012

Do góry
hania napisał(a)

hortensjal: size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/19/196443/original.JPG[/img]

Uśmiecham się na ten widok Pięknie i elegancko jak zawsze u Ciebie
Pozdrawiam Haniu
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:46, 04 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Młode wiśnie amanagawa i kiku-shidare zostały opatulone trawą kalifornijską. Nie cierpię agrowłókniny, ale takie młode roslinki narażone na wiatry, niczym nieosłonięte nie przetrwałyby tegorocznych mrozów. Dlatego najpierw otrzymały sweterki z agrowłókniy a potem płaszczyki z trawy.

Marzenko wiem ze jeszcze jest czasu dużo ale ja już chciałabym sie przygotować, tez nienawidzę agrowlokniny więc szukam czegoś takiego, możesz dać mi namiary na te stronę w internecie na której te " płaszczyki" znalazłeś.?
Chrupiące skrzydełka Adki 11:27, 04 sie 2012

Do góry
[img]Składniki:
1,5 kg skrzydełek
płatki kukurydziane zwykłe
świeżo mielona sól ,pieprz
ostra papryka,czosnek granulowany,
estragon lub ulubione zioła

Wykonanie:
Ja osobiście zawsze odcinam "pazurki",nie chcę straszyć dzieciaków.
Mięso myję i osuszam,przyprawiam dokładnie i obtaczam grubo w zmielonych [niesłodkich ] płatkach kukurydzianych.Wykładam na blachę i wkładam do rozgrzanego piekarnika do 200st. na około 40min.
Zawsze sprawdzam ,czy zaczyna odchodzić od kości.Jeśli nie jest dobrze zrumienione podwyzszam temp. do 215st na kolejne 15minut. Są chrupiące, zawsze znikają w mgnieniu oka.Serdecznie polecam.Adka.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:32, 04 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
3 lata temu brzoskwinia była łysym patyczkiem. Nie do pomyślenia, ale ona rocznie ma ponad 1m przyrostu!
Posadziłam ją bez sensu, bo od południowej strony domu, by miała ciepło, ale w świetle okna

Okna w kuchni praktycznie nie widać w tym roku

Brzoskwinia musi odejść Mimo owoców - ma ich sporo, nadal niedojrzałe... ciekawa jestem kiedy będą i czy będą smaczne?

Wymyśliłam jednak, że zetniemy najpierw połowę drzewa - chyba możemy? Przeżyje tę operację?

Część z lewej strony do ścięcia... czy prawa mimo pochylenia da radę?

Ja też mam jedno drzewko brzoskwini posadzone na południowej ścianie domu i dzięki temu co roku są owoce, nawet po tej zimie. Brzoskwinię trzeba mocno ciąć, spróbuj ją prowadzić na płasko, przy murze, mocno kontrolować i wtedy nie będzie zasłaniać okien. Nie można jej nigdy puścić samopas, bo wtedy tworzy owoce coraz wyżej i wyżej, drzewo rośnie coraz większe, a gałęzie na dole robią się gołe.
Zostaw te dwa pnie, skoro już tak wyrosła i ogranicz ilość gałęzi na tych pniach, żeby było tylko kilka poziomych gałęzi po zewnętrznych stronach obu pni. Nie widzę całego drzewka i nie wiem jak dokładnie rośnie, może lepiej będzie poczekać aż drzewo zgubi liście, wtedy wszystko będzie jasne.
Rododendronowy ogród II. 10:06, 04 sie 2012

Do góry
Mój samochód w roślinki zapakowany.

Mam nadzieję, ze projektanci przemysłu motoryzacyjnego projektują już specjalne samochody dla Ogrodowiczan, którzy wybierają się na spotkania

Bogdziu, chłoń spotkanie całą sobą, róbcie zdjęcia , a ja czekam na opisy i zdjęcia.
Szczęśliwej drogi w tą i z powrotem
Pozdrowienia dla męża i pozdrawiaj ode mnie wspólnych znajomych
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:59, 04 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zapasy

Danusiu Ty je jeszcze u siebie zmieścisz ?

Miłego spotkania i szczęśliwego powrotu
Wilczomlecz groszkowy (Euphorbia lathyris) 08:19, 04 sie 2012

Do góry
Zdjecia zostaly zrobione jakis miesiac temu ale roslina oprocz tego ze troche urosla nie zmienila sie. Jest to samosiejka i niestety kompletnie nie mam pojecia co to jest. Nie ma osoby ktora przechodzac kolo niej nie spyta sie co to za roslina. Moze ktos moze mi pomoc?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:53, 04 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Na początek kłaniam się wszystkim po meksykańsku

. Zdjęcia z wakacji cudne pozdrawiam m
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies