Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Bogdzia 22:26, 08 paź 2012

W ogrodzie mojej mamy była olbrzymia leszczyna turecka. To wielkie drzewo.I orzechów na niej było sporo.Pozdrawiam.
Mirka 22:33, 08 paź 2012

Ten miskant to u ciebie taki wyrósł?
Klamber 07:04, 09 paź 2012

Ewo, to jesień tak maluje ja to tylko pokazuje. Stwierdzam że w tamtym roku było ładniej w tym jakoś sucho było i liście dziwnie się przebarwiały i szubko spadały i za dużo wiatru było który rwał je na potęgę.
Irenko, wiem, widziałem i wpisałem się, czyż bym się pomylił?
Mirka , to kawałeczek drogi jest do mnie ze 4 dychy. A miskanta tak wypasłem na EM-ach i biohumusie, zresztą jak wszystko na warzywniku cofnij się do tyłu pokazywałem pory,selery, buraki, marchew, a kabaczki to takie wielkie leżą jak prosiaki, muszę zrobić foto.
Bożenko, ogólnie nie lubię tej pory roku która nadchodzi ale i ona ma swój urok. Mam drzewa i krzewy które nawet w bez śnieżną zimę wyglądają cudownie, klon pensylwański i strzępiastokory, trzmielina oskrzydlona, leszczyna turecka i contorta, platan, rajska jabłonka w kształcie parasolki, derenie w różnych kolorach, no i krzewy które mają całą zimę owocki i trawy które całą zimę falują i szeleszczą. Zimowe fotki również są przepiękne.
Gabrysiu masz racje, że u mnie trochę parkowo jest dzięki tym coraz większym drzewom. Ty również masz sporo drzew i kiedy urosną będzie super już za 10 lat będą spore moje mają 15.
Bogdziu, wiem że to duże drzewo ale zawsze rośnie prosto i ma taką stożkową wzorcową koronę i przepiękną korę która jest bardzo miła w dotyku. Moje orzechy jeszcze są puste, dopiero zaczyna owocować, mają też 15 lat. Pozdrawiam gorąco w ten chłodny dzionek.

Mala_Mi 21:39, 09 paź 2012

Witaj.... dlatego się dziwiłam, że u Ciebie taka jesień...... bo ja kwidzisz u mnie jeszcze jej tak nie widać...czuć ją .. ale nie widać tak mocno.......
malwes 22:18, 09 paź 2012

Robert, bardzo dziękuję za przepiękne zdjęcia w moim wątku!

Niby jesień maluje, to prawda, ale oddać to na fotografii w pięknie bliskim rzeczywistości jest naprawdę sztuką, więc nie ujmuj sobie, nie ujmuj
Klamber 00:16, 10 paź 2012

Mój skład opałowy

Tak wygląda zmielona wywrotka

i trochę jesiennych widoczków

monteverde 00:48, 10 paź 2012

Super zdjęcia mało wyszło z tej wywrotki ile dni palenia?
Tess 06:00, 10 paź 2012

Piękna jesień już na dobre zagościła w Twoim ogrodzie.

Cudnie ogród przybrała w swoje królewskie barwy

Pozdrawiam
EwaG 06:37, 10 paź 2012

Klamber napisał(a)
i trochę jesiennych widoczków

Bardzo piękne widoczki. Podoba mi się ten kontrast. Czy komponując ogród myślałeś o tym jak on będzie się prezentował jesienią?
Klamber 09:32, 10 paź 2012

Witajcie dziewczyny.
Aniu, trudno powiedzieć ale na jakieś 2 tyg. komórka wystarcza mi na zimę a mam prawie półtora i jeszcze 5 wywrotek do przerobienia i całą górę obałków które na odkładałem przy mieleniu. Do wyjazdu coraz bliżej dobrze że mam dużo roboty to czas mi się nie dłuży. Samochód w końcu kupiłem ale do Ciebie się nie wyrobię, szykuje mi się kurs na białystok z towarem to zahaczę oczywiście o Biebrzę, może znów spotkam żurawie w przelocie na noclegownie. Parzyłem to ostatni rejs kanałem był tydzień temu następny za 3 lata.
Tess, EwaG. Wczoraj była dobra pogoda do robienia zdjęć a miskant wygląda teraz przecudnie to jego najlepsze dni do puki kalina nie obleci. Ewo dawniej nie zwracałem na to uwagi, teraz jak patrze na piękno jesieni to zwracam uwagę co sadzę i gdzie. Cały czas coś zmieniam pod wpływem ogrodowiska, jak większość z nas. Pozdrawiam