Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... reni 13:15, 31 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Wczorajsze zakupy częściowo posadzone..lawenda, mam nadzieję że się ładnie rozrośnie

Reni rabatka pokazowa jak popada to też mam zamiar przenieść lawendę koło róż
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:14, 31 sie 2012

Do góry
A tutaj z brzozami w lecie

i w zimie musisz sobie niestety wyobrazić bezlistne brzozy i tło z tui sąsiada
ogrodoweimpresjejolki 13:08, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Duet samozwańczy

Jolu bardzo lubię takie samozwańcze kompozycje
Mój jesienny ogród 13:08, 31 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)

Fajne zakupy i od Finki i na Zieleni a teraz zdjęcia hosty od Ciebie wywaliłam

a tu sobie poczytaj http://encyklopediahost.info/hvx_wedlug_hostalibrary.html

Aniu a czy to nie jest hosta Feather? Ona jak wyrasta jest biała potem zielenieje a wyrastające młode liscie które rosną latem a nie wiosną są właśnie takie.

Zdjęcie zaczerpnęłam ze stronki internetowej.... tak przebarwia sie Feahter.
http://www.policvet.ru/JPG/Hosta/album/index18.html

Warto porównać, bo moze się okazać, że to nie wirus.... i szkoda pięknej hosty.... i szkoda niepotrzebnego stresu , że od Roberta roślinki są chore....
W każdym mieście wojewódzkim są stacje które badają rośliny pod kątem chorób i jest to z tego co wiem bezpłatne....

też mam tę hostę, to nie choroba, ona tak sie wybarwia
Rajski ogród Ani 13:06, 31 sie 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Moje cztery małe koteczki zastały sierotkami w czwartym tyg. życia za sprawą narwanego kierowcy...Pusi już nie ma od soboty
...maluchy są urocze, dwa czarne i dwa łaciate

Śliczniutkie A Pusi szkoda
Szkoda Joasiu, szkoda, była bardzo dobrą matką, z kociaków istne kluseczki
Rajski ogród Ani 13:05, 31 sie 2012

Do góry
reni napisał(a)
Witaj, u mnie leje
Witaj Reni, ja cały czas czekam na deszczyk odpadło by mi podlewanie, bo rachunek za wodę był całkiem spory

Hirutkowy raj:)) 13:04, 31 sie 2012

Do góry
Krysiu, zostawiam moc energii z kwiatem co u ciebie?
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 13:00, 31 sie 2012

Do góry
Ana troszkę się spóźniłam z gratulacjami z okazji 4 setki ale ostatnio mało czasu na Ogrodowisko

Uwielbiam do Ciebie zaglądać i dlatego życzę kolejnych tak wspaniałych stron pełnych inspiracji ogrodowych i nie tylko
Wspaniałą masz córeczkę i utalentowaną Pewnie po mamusi
Rabata wrzosowa rzeczywiście nabrała teraz charakteru... jak jeszcze dojdzie murek.... To będzie już pewnie moja ulubiona Uwielbiam kamień w ogrodzie. Jak tam plany ze strumykiem? Masz już jakieś inspiracje? U nas niestety ze względów finansowych strumyk odsuwa się na daleki plan Więc narazie nawet nie szukam inspiracji...

Rajski ogród Ani 12:59, 31 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających miłego dnia

W Gąszczu u Tess 12:56, 31 sie 2012

Do góry
Może być Citro

No to krytykuj:

Wersja 1 z runianką (albo czym innym) z przodu i pod Horti (na deklu hortensja pnąca, przed bukszpanami Hakone)

Wersja 2 - bez runianki z przodu (widziałam, że dużo masz tych citronelek , ale... z kopytnikiem w roli głównej między żurawkami

Nie upieram się przy proporcjach tych żurawek z przodu - może być np. więcej bordowej i pomarańczowej w wersji 2, lub delikatnie inny układ - w zależności jak będzie lepiej na żywo wyglądać.
Ten miskant co siedzi ,,na kulce" tro trochę w prawo bardziej powinien być - za hakone, chyba żeby zostawić dwa duże miskanty z tyłu (tak jak są), a ten jeden zamienić na dwa średniej wielkości za Hakone (wtedy przejście będzie łagodniejsze).
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 12:51, 31 sie 2012

Do góry
Gabi pozwoliłam sobie troszkę poszaleć, bo mam chwilkę

Zrobiłam dwie całkiem odmienne podpowiedzi. Może coś nam się rozjaśni w głowach w którym kierunku chcesz iść. Zamieściłam też część roślin które już u Ciebie rosną

1.

2.

Uwzględniłam tuje które rosną u sąsiada

Widziałam wczesniej, ze chciałas szpaler z brzóz zrobię jeszcze coś w tym stylu - wkleję za chwilę
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 12:49, 31 sie 2012

Do góry
A to jest właśnie mój kompostownik w trakcie robienia, w ciągu 1 tyg. osiadł prawie o połowę

trawę wysuszoną przekładałam wodorostami i jabłkami i tak warstwami,

mam jeszcze 3 wielkie kupy siana do przełożenia (na pierwszym planie widać kawałek jednej), ale musze to robic stopniowo, czekać troche aż osiądzie pryzma bo bym miała kompostownik 10mx10
no i oczywiści podlewam go w miarę możliwości.
ten już też jest pokaźny ma około 1,5m x 8m
narazie nie planuje go niczym ograniczać,
tylko chyba zaopatrze się w przyspieszacz do kompostowania co by kompost na przyszły rok był gotowy, chociaż w części
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:48, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Ślicznie prezxentuja sie aksamitki w koszykach. Ja lubię je na poziomie "zero", bo nie dociera do mnie wtedy ich zapach. Wczoraj tez uratowałam kilka i .. przesadziłam w inne miejsce z powodu prac pielęgnacyjnych. Doceniam to, ze kwitną prawie do przymrozków

No ekipa niezła do pracy - zazdroszczę i pozdrawiam

Jolu - z tym zapachem to prawda. W ogrodzie jeszcze tak ich nie czuję. Ale wczoraj skusiłam się na bukiet w domu i bardzo szybko uciekłam z nim na taras. Też doceniam w nich to, że długo kwitna i maja taki ciepły kolor.

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:48, 31 sie 2012

Do góry
Ja równiez życzę beatko kolejnych setek na ogrodowisku. Pokazuj swój piękny ogród, przeciez on każdego dnia jest inny. My potrzebyjemy zdjęć jak rośliny wody.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 12:47, 31 sie 2012

Do góry
To ja pokażę moją pryzmę w trakcie robienia, w ciągu tyg. osiadła prawie o połowę

trawę wysuszoną przekładam wodorostami i jabłkami i tak warstwami,

mam jeszcze 3 wielkie kupy siana to przełożenia (na pierwszym planie widać kawałek jednej), ale musze to robic stopniowo, czekać troche aż osiądzie pryzma bo bym miała kompostownik 10mx10
no i oczywiści podlewam go w miarę możliwości.
ten już też jest pokaźny ma około 1,5m x 8m
narazie nie planuje go niczym ograniczać,
tylko chyba zaopatrze się w przyspieszacz do kompostowania co by kompost na przyszły rok był gotowy, chociaż w części
Początki w Kruklandii 12:47, 31 sie 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Niespodzianka....ta dam!
Kto znajdzie różnicę?

Fiu, fiu, fiu! Jak łaaaadnie!!!
Ogród potrzebny od zaraz ... czyli ... głowa pełna dylematów 12:44, 31 sie 2012

Do góry
wrzucam fotkę, która pokazuje mój taras - niestety położony od strony południowo - zachodniej, czyli całodniowa megapatelnia, w dodatku od strony drogi osiedlowej, więc konieczne jest obsadzenie go tak, aby pozwolił na poczucie intymności i swobody.

To jedno z tych newralgicznych miejsc, które wymaga pomocy. Posadzone w ubiegłym roku trzy jarząby nie dały rady - padly tego lata.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:39, 31 sie 2012

Do góry
Nieszczepiony Wredei wczesną wiosną, 15letni, w Ogrodowym salonie nad wodą, zdjęcie Danusi:
Początki w Kruklandii 12:38, 31 sie 2012

Do góry
Niespodzianka....ta dam!
Kto znajdzie różnicę?

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 12:37, 31 sie 2012

Do góry
Betysiu, ja nadal chcę z tobą pisać, oglądać twój ogród, cieszyć się twoim towarzystwem

a na pierwszą setkę kwiatuch dla ciebie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies