Witaj, przez przypadek trafiłam do Twojego ogrodu, w poszukiwaniu instruktażu o dzieleniu żurawek
Pięknie to pokazałaś Instruktażowo
Idę obejrzeć Twój ogród, bo na razie widziałam jak pozyskujesz żurawki i horti i zachwycona jestem
Pozdrawiam
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Witaj Tess,
No niestety ogrodu u mnie jeszcze niet,
plany na razie ambitne bardzo
pozyskuje wszystko to co zaplanowałam w "projekcie", ale i tak podczas realizacji wyjdzie co tak naprawde mi będzie potrzebne.
Aktualnie nie za bardzo mam czas i możliwości, żeby zrobić cokolwiek więcej w ogrodzie,
mamy zamiar z M pociągnąć pod ogrodzeniem zaplanowane tuje i cisy wzdłuż ogrodzenia sąsiadów, bo ocenilismy że tam za wiele prac nie będzie robionych, a i odległość od budowanego domu jest wystarczająca na to żeby oszczędzić rośliny.
jak zrobimy ten pas przy ogrodzeniu to zapewnie nie da mi spać miejesce przy tujach, które pewnie wykorzystam na jakieś rozsadzenia bo szkodaby zmarnować
a potem wg planu będę przesadzać,
bo miejsca u babci coraz mniej, a chęc posiadania sadzonek cały czas ogromna
Bogdzia staram się jak moge pozyskac jak najwięcej teraz bo podczas budowy i wykańczania to niestety całe fundusze będą przeznaczone na dom, a tak to jakieś tam marne rabatki już będę mogła robić, co by robotnikom zejść z oczu i nie krytykować o wszystko
Muszę cyknąć jakąś fotkę moim rh w aktualnym stanie, rosną sobie spokojnie, nie kwitły w tym roku ale tego sie nie spodziewałam, zobaczymy jak przeżyją zimę
Aha i mam pytanie co sądzisz o RH scarlet wonder??
Bardzo mi się spodobał, ale nie wiem czy bardzo jest wymagający ????????
A to jest właśnie mój kompostownik w trakcie robienia, w ciągu 1 tyg. osiadł prawie o połowę
trawę wysuszoną przekładałam wodorostami i jabłkami i tak warstwami,
mam jeszcze 3 wielkie kupy siana do przełożenia (na pierwszym planie widać kawałek jednej), ale musze to robic stopniowo, czekać troche aż osiądzie pryzma bo bym miała kompostownik 10mx10
no i oczywiści podlewam go w miarę możliwości.
ten już też jest pokaźny ma około 1,5m x 8m
narazie nie planuje go niczym ograniczać,
tylko chyba zaopatrze się w przyspieszacz do kompostowania co by kompost na przyszły rok był gotowy, chociaż w części