Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje roślinki 12:34, 31 sie 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Moje cebulki

Wiosna zapowiada się pięknie
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:30, 31 sie 2012

Do góry
Wczoraj udało mi sie wiele zrobic, bo miałam prawdziwy sztab ludzi na ogrodzie. W takim towarzystwie, to i ciężka praca sprawia przyjemność.

Najpierw gospodyni - czyli ja, przy sadzeniu żurawek

A to "Państwo starsi" - czyli moi rodzice, którzy mieszkają z nami. A swoja droga skąd ludzie w ich wieku czerpia tyle energii. Ja po 70 chyba będę potrzebować niezłego kopa żeby sie ruszyć.

Mała Julka miałą niezłą radoche z plewienia. Dziecko z bloku strasznie sie garnie do takich prac.

Moje roślinki 12:26, 31 sie 2012

Do góry
Moje cebulki

Pogaduchy skowronków 12:14, 31 sie 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
No muszę dla Dajany wierszyk wymodzić
Bo trudno się z Jej spojrzeniem nie zgodzić.
Życzę Ci aby każdy poranek był radosny
I przypominał pierwszy dzień wiosny.

Przepraszam ze tak pózno odpisuje ,po prostu nie widziałam odpowiedzi . Witaj Zbyszku! choc sie jeszcze nie znamy bo nie bylo okazji na wymiane chocby pozdrowien to z wielką przyjemnoscią czytam twoje wiersze i wszystkie napotkane słowa skierowane do innych .Nie będe ci zbytnio słodzic ,powiem jedynie ze żoneczka ma szczescie majac takiego meza .Pieknie dziękuje za wierszyk i cudnej urody kwiat .Pozdrawiam serdecznie ciebie oraz zonkę Krysię Sprawiłes mi wielka przyjemnosc
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 12:04, 31 sie 2012

Do góry
Po żurawkach przyszła kolej na cebulki, przeciez wiosną tez rabata ma być kolorowa.
Krokusy w większości wylądują na trawniku.

Musiałam też zrobić porządek z aksamitkami. Zbyt mocno się rozrosły i zagłuszały inne roślinki. Po wycieciu tak mi sie ich żal zrobiło, że w żaden sposób nie byłam w stanie wrzucić ich na kompostownik. Popatrzyłam na to "złoto" ukryte za drewutnią i stwierdziłam, że one póki co to tutaj nie pasują.

Szybko wyszperałam stary koszyk i kobiałkę i teraz dumnie witają mnie w progu.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:02, 31 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ja mam hebe.. jakąś odmianę.. i zimuje....tylko wsadzona w gęste towarzystwo... ale po co mi rośłiny kapryśne, keidy tyle jest pięknych i niekapryśnych... Co do mieczyków mam takie samo zdanie ..wolę dalie ..długo kwitną ....

a w jakim towarzystwie, może i jak tak zrobię? no to jesteśmy już 3
a dla ciebie ANiu dalia
Zielony galimatias 12:00, 31 sie 2012

Do góry
poczytałam, jestem na bieżąco

chcesz drzewka, masz paulownia, drzewko szczęścia

ogrodoweimpresjejolki 11:51, 31 sie 2012

Do góry
Jolu, ja tez posadziłam karmnik między płytami chodnikowymi. Nie mam zdjęć, bo to nowe nasadzenie. Mam nadzieję, że siętam zadomowi i nie będzie mi ziemia po deszczach brudziła płyt. Tylko jeden wsadziłam na skalniaku, ale jeszcze na niego nie narzekam.

Nigdy nie mów nigdy 11:47, 31 sie 2012

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jasne.On Ci przekopie, a Ty sobie ładnie chwaściory wybierzesz, w rączkach twarde grudki zmielisz i niech czeka. Potem tylko pilnuj, żeby nie zarosło znowu
Jeszcze do każdego dołka dosypuję trochę obornika granulowanego, przysypuję leciutko ziemią i do tego cebula. Rosną potem jak na drożdżach
ja mam obornik naturalny, po konikach, i póki co taki wszędzie sypię ale jak mi się kupa (dosłownie i w przenośni) skończy to też sobie granulat pewnie zakupię.

ech, też bym chciała taki ładny gospodarczy - ale niestety, mamy same murowane potworki... tyle z nimi dobrze, że absolutnie wszystko się tam upchnie i nie ma problemu z wydostaniem
Mój 4 arowy azyl... 11:35, 31 sie 2012

Do góry
a to ci szkodnik, tak obżera kwiatki!!! u mnie w tym roku tylko 2 ślimaki bez skorupki, sukces wielki, na pewno wymarzły!

a tera serdeczne gratulacje Basiu

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:30, 31 sie 2012

Do góry
zuza12 napisał(a)
Wczoraj był pracowity dzień. Nie mam czasu na oglądanie telewizji, więc nie wiedziałąm co tam w pogodzie piszczy. Ale chyba przezornir nadrobiłam dwa dni. Dzisiaj mokro, wiec można wreszcie zrobic porzadki w domu.
A wczoraj na nowej rabacie wyladowały podzielone zurawki. Własnie przed chwilką wyczytałam u Sebka, że lepiej to robić wiosną.

Ja w zeszłym roku dzieliłam późną jesienią i pięknie się przyjęły i rozkrzewiły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:30, 31 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Irenko, co do mieczyków mam podobne zdanie jak Ty. W zeszłym roku sadziłam celowo przy ogrodzeniu, żeby je do czegoś przywiązywać. A poza tym u mnie krótko kwitły. Dalie dają mi o wiele więcej radości Jedna z nich dla Ciebie

Jolu, to się cieszę, że nie ja jedna mam takie zdanie, w grupie raźniej

piękna dalia!! te to dają czadu, tyle kwiatów, wszelkie formy i kolory, chyba mój najbardziej ulubiony kwiat i mimo, że trzeba przechowywać, warte są tego
miłego dzionka
Lecę w kulki... 11:29, 31 sie 2012

Do góry
Zaglądam do ciebie i podziwiam piękne zdjęcia, tym razem zachwyciłam się zdjęciami ważki.
Gratulacje z okazji 200 stron.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:28, 31 sie 2012

Do góry
Wczoraj był pracowity dzień. Nie mam czasu na oglądanie telewizji, więc nie wiedziałąm co tam w pogodzie piszczy. Ale chyba przezornir nadrobiłam dwa dni. Dzisiaj mokro, wiec można wreszcie zrobic porzadki w domu.
A wczoraj na nowej rabacie wyladowały podzielone zurawki. Własnie przed chwilką wyczytałam u Sebka, że lepiej to robić wiosną.

ogrodoweimpresjejolki 11:27, 31 sie 2012

Do góry
Duet samozwańczy

Cis - Taxus 11:27, 31 sie 2012

Do góry
witam wszystkich Ogrodników
Z zaciekawieniem czytam już od dawna o Waszych ogrodach a teraz sama chciałabym prosić Was o pomoc w sprawie cisów. Odziedziczyłam po poprzednich właścicielach trochę cisów. Przed domem (zdjęcie nr 1) rosną 2 wyrośnięte już drzewka i 1 mniejszy krzew - nigdy nie były przycinane, rosły jak chciały no i teraz zastanawiam się co tu z nimi zrobić.
Po pierwsze - czy drzewa ściąć ?(zrobiłam tak wiosną z trzecim drzewkiem, widać go w prawym dolnym rogu - ładnie odbił) Czy może ściąć do wysokości 2 m i poczekać aż się zagęści góra, zrobi się takie bardziej foremne drzewko?
Po drugie - krzew mniejszy bliżej domu - czy da się z niego zrobić stożek, czy może zacząć formować go na kształt beczki?
Mam też chyba kilkunastoletnie cisy posadzone w szpalerze ale to już na inny wątek...
Poradźcie
OGRÓD IFCI 11:17, 31 sie 2012

Do góry
tu widać dwie z nich trochę lepiej
OGRÓD IFCI 11:14, 31 sie 2012

Do góry
brzózki są tu 3
Ogród średniowieczny i nie tylko 11:13, 31 sie 2012

Do góry
Marku i ja ci różę zostawiam na weekend
Chopin
OGRÓD IFCI 11:11, 31 sie 2012

Do góry
i dalej to samo i ja się załapałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies