Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój ogródek pod Gdańskiem 20:31, 01 sie 2012

Do góry
No i dziś przyszła paczuszka z Ogrodowiska : szpadelek do wycinania kancików na trawniku, ale nie zdążę w tygodniu się tym zająć, zresztą słabo mi to szło jak dziś próbowałam, muszę poczytać w wątku o kancikach jeszcze raz instrukcję:
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:27, 01 sie 2012

Do góry
Czy ktoś może wie co to za roślina ? dostałam sadzonki od przemiłej sąsiadki, u której strasznie się rozrosła, ale ona też nie wiedziała jaka to roślina...
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:21, 01 sie 2012

Do góry
powoli pączki otwiera Polish spirit

i moje pachnące surfinie :

Ogrodnik mimo woli 20:21, 01 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...

Piękne jeżówki - w sobotę Ci je trochę przerwiemy.
Ogrodnik mimo woli 20:20, 01 sie 2012

Do góry
Jakieś liliowce..

I na więcej czasu brak... byście o mnie nie zapomnieli... bo jakos się tak cicho zrobiło....
Ogrodnik mimo woli 20:17, 01 sie 2012

Do góry
I tegoroczne nowe nabytki jeżówkowe..

A to mama jezówka..

A to koło niej jej dzieci... w takim zagęcszczeniu sie rozsiewają...
Nasz przydomowy ogródek 20:16, 01 sie 2012

Do góry
Pozdrawiam Was wszystkich i dziękujemy za życzenia. Irenko dzięki za link do trawki.

A teraz spojrzenie na ogród "z góry"

Na tych rurkach był winobluszcz . Uległ kasacji a rurki w jesieni też.

I nowa rabatka-wysepka . Proszę zwrócić uwagę na mistrzowskie wykonanie hi hi hi. Roślinki wsadzone :
Tuje, modrzew na pniu i katalpa.

Ogrodnik mimo woli 20:14, 01 sie 2012

Do góry
I trochę kwiatuchów... już mojego ogrodu
Motylek na budlei..

I rudbekie... Goldstrum czy jakoś tak..

Trawki które musze posadzić z ograniczeniem...

Ogród w Holandii 20:13, 01 sie 2012

Do góry
Megi napisał(a)

Sesja mojego odkrycia z wizyty w Appeltern. Nazywa się Sanguisorba Officinalis i podobno rośnie dziko na łąkach, ale nie widziałam. Jest przecudnej urody i komponuje się właściwie ze wszystkim. Docelowo powędruje na różaną rabatę.

Witam, jak podglądająca

Mam pytanie jak wysoki to cudo jest ? w pierwszej chwili pomyślałam "łysa lawenda"

Witaj Megi! Ta łysa lawenda dorasta do 80 cm i chyba dość szybko się rozrasta. Pozdrowienia!
Ogrodnik mimo woli 20:11, 01 sie 2012

Do góry
Wczoraj odwiedziłam ogród kolegi mojego S... z fajnym i nietuzinkowym ogrodzeniem... jestem fanką tego ogrodzenia...

A za ogrodzeniem mieszka kotek...... Simba...... no, takeigo kotak to bałąbym sietrzymać... kotek waży 350kg.

niestety nie chciał zejsć na dół i się ze mna przywitac... wiec oglądanie było z za ogrodzenia....

Mój ogródek pod Gdańskiem 20:09, 01 sie 2012

Do góry
Drugie kwitnienie powojnika , który ma opleść całą tę starą ławeczkę w przyszłości:
Pamela Jackmann
Mój mały raj na ziemi :) 20:08, 01 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
pod lustrem powstaje bylinówka - były irysy, ale te są b. krótko, są lilie, dosadziłam jakiś czas temu naparstnice od Danusi, a teraz ostróżki (białą i niebieską z białym środkiem) zakupione w Hortulusie tydzień temu

to pod lustrem, bo po bokach są róże pnące i hosty fire & ice

no i czekam na taras.... już mnie denerwuje to niedokończone miejsce
bo na studni też będzie prostokąt, a nie koło.... no ale pomału zaczyna to przypominać zamierzony plan
. Pięknie!!!!
Ogród w Holandii 20:07, 01 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Sesja mojego odkrycia z wizyty w Appeltern. Nazywa się Sanguisorba Officinalis i podobno rośnie dziko na łąkach, ale nie widziałam. Jest przecudnej urody i komponuje się właściwie ze wszystkim. Docelowo powędruje na różaną rabatę.

Witam, jak podglądająca

Mam pytanie jak wysoki to cudo jest ? w pierwszej chwili pomyślałam "łysa lawenda"
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:04, 01 sie 2012

Do góry
Kilka aktualnych zdjątek wstawiam

jeżówka - zapomniłlam nazwę - zakup z allegro - nie szaleje u mnie jeszcze - rośnie drugi sezon i tak zakwitła
kwiatek nn kupiony od starszej Pani na rynku w zeszłym roku - lepiej się rozrósł nież ta jeżówka ze szkółki

Ogród w Holandii 20:00, 01 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Agatko, spóźnione ale najszczersze gratulacje z okazji 200! wraz z życzeniami zdrówka i spełnienia marzeń

p.s. odnośnie lawendy - jakbyś ścięła przekwitłe kwiaty to chyba jeszcze raz zakwitnie?

Kasiu, jak miło Cię znowu widzieć! Dzięki za ciepłego kwiatka! A co do lawendy - część ścięłam i faktycznie coś jakby nowe pędy puszcza. A czy tę dam radę ściąć? Oby! Pozdrowienia i juz się szykuję na wizytę u Ciebie tylko niech ja już normalnie zacznę funkcjonować
Ogród w Holandii 19:56, 01 sie 2012

Do góry
I na koniec, na specjalne życzenie Julity, różanka w wersji roboczej. Na dowód, że to jest stadium wyłacznie wstepne, stoi jeszcze łopata oraz kilka doniczek, które tu się tylko przechowują. Ale kształt boków i dwóch pierwszych poziomów jest w zasadzie docelowy. Pozostaje jeszcze dosadzenie bylin (czekają aż się nad nimi zlituję, a ja czekam aż się zlituje mój kręgosłup). Jest więc łyso i bez tła, ale od czego jest wyobraźnia.

Tu widok ogólny ( z tym, że żurawki stąd wylecą )

Tu część lewa z posadzonymi własnie The Faun (Granny), Sharifa Asma i James Galoway. James ma na razie jeden pączek (nieco z tyłu) , Sharifa rozwija 2 pierwsze kwiatki (z prawej), a The Faun juz całkiem ładnie się prezentuje (na pierwszym planie)

A tu część prawa - Jalitah i Leonardo da Vinci z trawami. Na drabinę wspina się rambler biały.

No i żeby wyobraźni nieco pomóc - kwitnąca The Faun

Pozostaje do obsadzenia cały środek - Jaqueline du Pre, William&Catherine, Queen of Sweden i jeszcze 2 Sharify. Ale to dopiero w październiku/listopadzie.

Ha, ha , ha ale się nałożyłyśmy z pisaniem

Dzięki na te fotki czekałam
Mój mały raj na ziemi :) 19:56, 01 sie 2012

Do góry
pod lustrem powstaje bylinówka - były irysy, ale te są b. krótko, są lilie, dosadziłam jakiś czas temu naparstnice od Danusi, a teraz ostróżki (białą i niebieską z białym środkiem) zakupione w Hortulusie tydzień temu

to pod lustrem, bo po bokach są róże pnące i hosty fire & ice

no i czekam na taras.... już mnie denerwuje to niedokończone miejsce
bo na studni też będzie prostokąt, a nie koło.... no ale pomału zaczyna to przypominać zamierzony plan
Ogród w Holandii 19:55, 01 sie 2012

Do góry
Drogie kobitki! Przede wszystkim dziękuję, że nie opuszczacie inwalidy w potrzebie! Sytuacja wygląda tak, że poprawia mi się po południu i wieczorem, natomiast poranki są na prawdę straszne. Opowiedziałabym wam dzisiejszą przygodę, kiedy to małżonek szanowny musiał mnie niemal na własnych plecach ewakuować, ale nie będę, bo potem człowieka o epatowanie makabrą oskarżają.
Ale po śmiszno-strasznych porannych przeżyciach zrobiło mi się na tyle nieźle, że zagoniłam M do przesadzenia jednej rózy, bo była za blisko innej. A następnie z pozycji siedzącej obfotografowałam nieco interesujących obiektów. I teraz, w nagrodę za cierpliwość, wyrozumiałość, dobre słowo i obecność: kolorowe impresje przedburzowe

Miniaturowa różyczka, zakupiona specjalnie, aby zdobiła żardinierę. Czeka na odpowiednią doniczkę, ale prezentuje się już malowniczo.

No widzę, że nastrój powoli wraca do normy, mam nadzieję, że Twoje "rusztowanie" tym bardziej, a wyjątki gdzie Twój M musi nosić Cie na rękach niech zdarzają się często, ale niekoniecznie z przyczyn "ograniczonej ruchomości zawiasów". Agatko nadal czekam cierpliwie na fotki tej różanki, która doprowadziła Cię do takich dolegliwości - koniecznie teraz musi odwdzięczyć się swoją urodą (nie ma innego wyjścia)

A rano koniecznie kilka ćwiczeń rozciągających grzbiet
Ogród w Holandii 19:54, 01 sie 2012

Do góry
I na koniec, na specjalne życzenie Julity, różanka w wersji roboczej. Na dowód, że to jest stadium wyłacznie wstepne, stoi jeszcze łopata oraz kilka doniczek, które tu się tylko przechowują. Ale kształt boków i dwóch pierwszych poziomów jest w zasadzie docelowy. Pozostaje jeszcze dosadzenie bylin (czekają aż się nad nimi zlituję, a ja czekam aż się zlituje mój kręgosłup). Jest więc łyso i bez tła, ale od czego jest wyobraźnia.

Tu widok ogólny ( z tym, że żurawki stąd wylecą )

Tu część lewa z posadzonymi własnie The Faun (Granny), Sharifa Asma i James Galoway. James ma na razie jeden pączek (nieco z tyłu) , Sharifa rozwija 2 pierwsze kwiatki (z prawej), a The Faun juz całkiem ładnie się prezentuje (na pierwszym planie)

A tu część prawa - Jalitah i Leonardo da Vinci z trawami. Na drabinę wspina się rambler biały.

No i żeby wyobraźni nieco pomóc - kwitnąca The Faun

Pozostaje do obsadzenia cały środek - Jaqueline du Pre, William&Catherine, Queen of Sweden i jeszcze 2 Sharify. Ale to dopiero w październiku/listopadzie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 19:49, 01 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i na koniec dnia Waligóra w swoim królestwie chociaż jedno z nas nie ma zastrzeżeń do ogrodu, czyli M.

Pozdrowienia dla Waligóry.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies