Jabłuszka u mnie u mnie !!! rączkę wyciągam i wyrywam się . Całe drzewko. Jutro ozdjęciuję i zapytam Was czy takie by odpowiadały!!!
Ooooo jak dobrze! Finka z nieba nam spadasz, bo ja jak jakaś..... blondynka zwalniam przy każdej przydrożnej jabłonce i jabłka oglądam - rajskie one czy nie No bo Madzia kazała mi szukać... Jak dobrze, że już nie muszę
Madzia to samo robiła.... wczoraj już namierzyłam taką jedną , w centrum miasta .... stałam dłuższą chwilę, bo nie wiedziałam ....czy to małe jabłuszka .... ale wydawały mi się normalne ( bez okularów miałam problem z ocenieniem ich wielkości) .... nic to ....dalej się przyglądałam....bo chciałam uwierzyć, że jak Iza, znajdę taką rosnącą samotnie rajską jabłoń .... ludzie przechodząc zaglądali do góry .... czego ja tam szukam..... notabene jadłam jabłko swoje osobiste po drodze.... nie .... teraz jak to napisałam, to wiem jak to wyglądało z boku.... kompromitacja....
Finka ratuj ... bo za chwilę zieleń miejska będzie mnie ścigać , jak tak dalej pójdzie.....
Aż się mi łzy ze śmiechu pojawiły jak sobie wyobraziłem Ciebie w tym centrum
Magduś ja obwąchuje każde drzewko z małymi jabłuszkami i na trzy znaleziska żadne mnie do końca nie przekonały ... może to tylko podróbki ale żeby natura też ... moje jabłuszka albo się marszczą ... albo w gratisie dają muszki ... albo w ogóle gniją choć nie z ziemi spady tylko po alpejskich wyskokach zdobyte (no tu dopiero pół szpitala musiało mieć ubaw ) ... te zerwane dziś rokują najlepiej ... może to wreszcie to
Kiedyś robiłam z nich kandyzowane do dekoracji ciast i tortów. Teraz już nie robię, ciast nie piekę, torty kupuję, a przepis wywaliłam, więc nie podam bo nie pamiętam.
Aż tak trudno je znaleźć???
wygląda cudnie ale smakuje paskudnie...biegun cierpkości !!!
Madzia fajnie byłoby Cię pod tym drzewkiem obfocić
A Marta kochana przywiezie ci jabłuszka, śliczne!!!
Dzisiaj stałam w Botaniku i gapialam się na rajskie jabłonki, kupić czy nie kupić???? Ale mialy po dwa jabłuszka
Alemam koncepcję gdzie posadzić, ale zostawię sobie na przyszly rok będę je "krzyżować " na palikach
Madzia fajnie byłoby Cię pod tym drzewkiem obfocić
A Marta kochana przywiezie ci jabłuszka, śliczne!!!
Dzisiaj stałam w Botaniku i gapialam się na rajskie jabłonki, kupić czy nie kupić???? Ale mialy po dwa jabłuszka
Alemam koncepcję gdzie posadzić, ale zostawię sobie na przyszly rok będę je "krzyżować " na palikach
Marzenko ja chcę kupić takie drzewko .... to do Botanika muszę podjechać dzięki za info ....