Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Tarnowie 01:06, 30 sie 2012

Do góry

O Boziu jak tu ślicznie . Takich zdjęć nawet w katalogach nie ma .Jestem po prostu odurzona tym ogrodem.Czy te wysokie to thuje kolumnowe? Pokazywałam M pana ogród , szczena mu opadła

Mój kawałek raju II 01:03, 30 sie 2012

Do góry
O jejku! Gnasz Aniu, jak ekspres! Jedenasta setka!
Gratuluję!!!
I chaberkowym kwiatkiem Cię obdaruję

A jak w ub.r. bylam w Borach, w Ocyplu, to grzybów jak na lekarstwo było
Popówek 00:48, 30 sie 2012

Do góry
Ymma napisał(a)
czuję nad sobą harpie .... już skanuję wizytówki

pierwsza to namiar na producenta wrzosów, obiecał dać przy wysyłce ceny takie mniej więcej hurtowe

druga to namiar na producenta nawozów, miał ciekawą ofertę

trochę chyba słabo widać, nie umiem wkleić pdf-a

1. Antoni Stefańczyk Kaczkowo Stare 29 07-306 Brok tel 606 368662
2. IMTERMAG Osiek 174a 32-300 Olkusz tel 32 6455 900 lub 501 492 532 www.nawozysklep.pl

jutro od samego rana obiecuję posprawdzać producentów żurawek

A jakie ma ceny wrzosów?
Mój ogródek pod Gdańskiem 00:47, 30 sie 2012

Do góry

...bardzo mi się to podoba..
pzdr.eve
Mój 4 arowy azyl... 00:32, 30 sie 2012

Do góry
Późno dziś z działki wracałam, było ciemnawo a przed odjazdem takie 'coś' zobaczyłam))
I kto powie, że pająki nie są pożyteczne? Tyle muszek w sieci!

Ogród średniowieczny i nie tylko 00:31, 30 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Rabatki w wirydarzu już prawie gotowe i jedna z rabatek na róże i powojniki, trzeba tylko wsypać lepszej ziemi, ale to po 3 maja

na ławie darniowej posiałem dziś maciejkę i właśnie spadł deszcz i wszystko mocno podlał więc o tyle mniej pracy.

Marku, o tym murku myślałam..
Ale to chyba stan zastany...?... .. okolica wydaje się być przecudna.. piękna architektura!... uwielbiam takie klimaty!...
Ogród wydaje się być ogromny!...zróżnicowany pod względem ukształtowania terenu.. ale każdy zakątek przecudnie zaaranżowany przez Ciebie

Będę wiernym obserwatorem, zwłaszcza, że strony nie gnają u Ciebie jak szalone jest nadzieja na systematyczne oglądanie, czytanie i .. zachwyty

Ten wirydaż - klasa, coś podobnego wyrysowałam w moim przyszłym ogrodzie ale mój dom jest na to o kilkaset lat za młody
Mój 4 arowy azyl... 00:30, 30 sie 2012

Do góry

Znów popodżerane. dalia też A tak ładnie się zapowiadała!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:29, 30 sie 2012

Do góry
To te co z Hanią oglądałyście? fajne
Mój 4 arowy azyl... 00:23, 30 sie 2012

Do góry
Tak prawdę mówiąc, to nie mam co fotografować na mojej działce. Prawie wszystko przekwitło lub kończy kwitnienie. Tylko róże się nie poddają
Fashion z bliska

i nieco dalej

The Fairy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:21, 30 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

To też moje bluszczowe klimaty, piękne zdjęcia robisz Sebek jak do kalendarza
Ogrodnik mimo woli 00:04, 30 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Reni.... zawsze coś miłego napiszesz... dziękuję
A to na dobranoc dla Ciebie.... ta fotka syna mi się najbardziej podoba

Aniu to tak jakby to w górach było a nie u Ciebie w ogrodzie śliczne wszystkie zdjęcia, ma synek oko
Ogród z gruszką 00:03, 30 sie 2012

Do góry
No i zdjęcia, tak dla urealnienia mojej opłakanej sytuacji mało ogrodowej

na razie ambicje trawnikowe, konieczne odwodnienie częsci tarasowej, utwardzenie drogi do garazu.....
Znowu jestem w punkcie wyjścia

Ogród z gruszką 23:59, 29 sie 2012

Do góry
No to od początku... zdjęcia i plan

no i znowu nic nie widać

no to jeszce raz

dobra zdjęcia zrobię rano teraz za słabe światło
Ogród z gruszką 23:53, 29 sie 2012

Do góry
EwaG napisał(a)

Spróbowałam rysunek przestrzenny przerzucić na plan

no to coś takiego

tylko garażu tu nie ma.
Kurcze nie wiem czy to dobry pomysł z tą kwaterą na na środku, może lepiej zostawić więcej przestrzeni?

A rysowałaś w skali?

Po naniesieniu na plan chyba jednak to środkowe rozwiązanie zbyt dominuje (nie wiem czy wiesz, że takie rozwiązanie z 4 kwater - mające swą symbolikę religijną - charakterystyczne jest dla ogrodów średniowiecznych, wirydaży klasztornych). Na pewno lepiej by było odsunąć od tarasu, tym bardziej, że taras chyba będzie bez stopni, a więc ze swobodnym wyjściem na wszystkie strony. Poza tym lepiej by było, gdyby przód i tył domu udało się utrzymać w tej samej stylistyce. Napisałaś, że Twój dom to nie rezydencja, takie roziązanie jest trochę rezydencjonalne. A czy ten wąski korytarz z prawej strony jest w całości dla dzieci? Jeżeli nie (jak wskazuje zielona plamka), to co z pozostałą częścią - jest martwa?

Przejrzałam cały wątek, ale nie znalazłam zdjęć ogólnych działki i domu. Takich na których widać usytuowanie w przestrzeni. I jescze pytanie dotyczące komunikacji: jak rozumiem zrezygnowaliście ze scieżki prowadzące z garażu do wejścia w obecnym kształcie?

Lauro a masz plan działki z naniesionymi elemntami stałymi? Coś takiego jak na s. 3 tylko w wersji bez projektowanych rabat? Mogłabyś wrzucić i podać wymiary (wiem, że na tym planie są, ale obrazki sa tak małe, że trudno czsami zobaczyć co jest co).

PS. Lauro czy to nie ty napisałaś "Jednak gdy ochłonęłam po paru tygodniach stwierdziłam, że niestety mój domek to nie rezydencja. Poza tym mam trzy małe córeczki piszczące na widok każdego kwiatka, więc w moim ogrodzie nie może ich zabraknąć.
Gdy byłam małą dziewczynką uwielbiałam ogród mojej babci: dużo zieleni, zapach róż, pnący się klematis, piwonie zbierane do koszyczka na Boże Ciało, małe różowe serduszka, wielgachne jak na mój wzrost hortensje, no i oczywiście żadnego żwirku, betonowych krawężników, eko bordów i innych cudów techniki. Nie mogę ograniczać moim dzieciom dostępu do tego zaczarowanego świata z dziecięcych wspomnień."

Czy widzisz to w tych ramach?

Ewo w końcu udało mi się coś stworzyć, mam na mysli oczywiście plan działki a nie plan ogrodu

Bajkowy ogród Weroniki 23:51, 29 sie 2012

Do góry
Aniu, panienka z Kajtkiem dawali codziennie pokaz swoich figli, które mieściły się w granicach kultury i dobrego wychowania, i bawiło wszystkich. Może pokażę kiedyś filmik, jak ten mały podskakuje do dużych piesków i ich "sprowadza do swojego parteru", a że im sięga pod ich pysk, gdy sam stoi na paluszkach, to za mało. Wtedy próbuje im wleźć na głowę, a one udają, że się boją takiego groźnego zwierzaczka. Nie nagrałam jak ten odważny pies rzucił się wpław do morza i płynął do swojego pana, i tego mi żal.
Fajnie, że Ci krwawnik rośnie, jak Ci się znudzi jako kwiat, pamiętaj, że ma właściwości ziołolecznicze.

Dla Ciebie, Dajany, Elfika specjalne lizaczki od Kajtusia
Moje zmagania ogrodowe 23:51, 29 sie 2012

Do góry
Znalazłam w maju jest biała, a w czerwcu już zielona.Zobaczymy jak bedzie po zimie.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:50, 29 sie 2012

Do góry

Zioła w skrzynce (nowej) dołączone do starej

Miniaturowy ogródek 23:44, 29 sie 2012

Do góry
Gratulacje

Kondziowy Ogród :) 23:44, 29 sie 2012

Do góry
beta napisał(a)

super to wygląda z tymi trawami

ta mała trawka też jest urocza, ale ja dałbym ją dała wzdłuż chodnika, coby taki efekt powstał jak u Danusi

co do kopytnika, to zgadzam sie z Alinką

pozdrawiam

Piękne zestawienie, bardzo ogrodowiskowe, gdy podrosną i się zagęści będzie cudownie
Mój kawałek raju II 23:43, 29 sie 2012

Do góry
A ja czekam, aż się grzyby pokażą, bo nie mam ani jednego suszonego grzybka w domu. Już setka, jak szybko. Gratulacje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies