Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

AniaK 20:07, 29 sie 2012

Teraz doczytałam nazwę i właśnie taką kupiłam tej wiosny i całkiem o niej zapomniałam, bo zakryła ją Perovskia
Welka 20:32, 29 sie 2012

AniaK napisał(a)
Śliczna hosta i rozchodnik, czyżbyś wogóle nie miała ślimaków Ewelinko?

Tfu tfu, na szczęście nie mam ani kretów, ani ślimaków

Jestem w trakcie czytania u asc o jakimś zamieszaniu na forum, nie wiem o co chodzi, a nie było mnie z jeden dzień, no może niecałe dwa
EPODLAS 23:35, 29 sie 2012

Ewelino, fajna ta hosta, już sobie zapisałam. Jeszcze takiej nie widziałam.
Welka 23:39, 29 sie 2012

Bożenko, wiosną wychodzą całkowicie białe listki, nie mam niestety zdjęcia, gdzieś czytałam, ze jest kapryśna, brzydko zasycha, przypala się, po zimie zanika - u mnie rośnie najlepiej ze wszystkich host
AniaK 23:51, 29 sie 2012

Znalazłam w maju jest biała, a w czerwcu już zielona.Zobaczymy jak bedzie po zimie.

monteverde 00:03, 30 sie 2012

masz rację Aniu, tak jest z White Father
zuza12 11:26, 30 sie 2012

Śliczna ta hosta, aż zazdroszczę. Moje niestety zostały stratowane przez ślimaki. Walczę z nimi całe lato.
Welka 22:36, 30 sie 2012

Witam!
Ziemia praktycznie rozwieziona z pomocą M, jutro z trzy taczki zostały i plan wykonany
Aniu, dzięki za zdjęcie, nie wiem czemu nie mam sfotografowanej tej swojej i jej przemian, a może gdzieś mam, ale nie mogę odnaleźć. Po zimie musi być dobrze, wierzę w nią
Aniu, widziałam u Ciebie, ze bedzie jutro zupa grzybowa na obiad, u mnie na śniadanie jajecznica z kurek, które dał nam mój tata, także ślinka już mi cieknie
Zuza, u mojej dalszej sąsiadki, ale z tej samej ulicy wszystkie hosty podżerają tę zwykła najzwyklejszą zieloną hostę, a od niej przenoszą się na inne, więc ta zielona u mnie nigdy nie zagości, bo u teściowej widziałam podobne znaki na takiej samej hoście i może ona jakimś rarytasem dla ślimaków
Pozdrawiam
monteverde 22:39, 30 sie 2012

a nie masz kawałka blachy miedzianej lub drutu ,żeby przy hostach polożyć? albo nawet ostre kamyki? wtedy im sie odechce żerować
Welka 23:08, 30 sie 2012

monteverde napisał(a)
a nie masz kawałka blachy miedzianej lub drutu ,żeby przy hostach polożyć? albo nawet ostre kamyki? wtedy im sie odechce żerować

U mnie na szczęście nie ma ani jednego ślimaka przy hostach, ale u innych widziałam i teraz podpowiem co mogą zrobić