Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 19:25, 07 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

No! Dzieci najważniejsze

dzieci moją emeryturą ;p
Ogród z pergolą 18:26, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Jola ty chyba chcesz zebym dzieci same zostawiła i po flaszke poszła?? nie załamuj mnie

No! Dzieci najważniejsze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:24, 07 lis 2016

Do góry
odc 615? obrzeża Łodzi kolo mnie gdzieś
Pszczelarnia 18:19, 07 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trwa walka o ten żywopłot - kilka cisów dręczy podsychanie od dołu. Może z powodu jesiona, może z powodu zamierania starszych pędów. Do końca nie wiem ale trzymam rękę na pulsie.

Ten nad strumieniem po prawej stronie (Hicksii) jest w lepszej kondycji.

Ale po lewej stronie sadzony marnymi sadzonkami też w gorszej - będę musiała nad nim popracować (kompost i nawóz i więcej wody w sezonie).

Ewa poradź.. sadziłam ostatnio te podzielone jarzmianki co kiedys pytalam czy moge jeszcze dzielić. juz są całe brązowe jakby uschniete, nie martwić się? i ml sadzony pod koniec wrzesnia trochę jakby podeschnięty? i zadolowane gracki też. a może z 2 dni temu ulewa cały dzień to raczej sucho nie mają..
Pszczelarnia 18:16, 07 lis 2016

Do góry
pestka56 napisał(a)

Śliczne seslerie

Wiele traw wysokich w pełni rozkwita dopiero we wrześniu, więc trzeba się nacieszyć ich urodą. Dzielę więc dopiero w październiku i rozsadzam.
Póżna jesień jest dla mnie bardziej komfortowa jeśli chodzi o rozsadzanie traw , kiedy one już śpią.
Potem wiosną nie ma tego efektu zwolnienia wzrostu. Ruszają i jest to szybsze niż u tych podzielonych wiosną.
Zdarzyło mi się też wiosną, że długo był śnieg, potem mokro, a potem trawy ruszyły jak na wyścigach i nie zdążyłam podzielić.
Poza tym wiosną niektóre mają już całkiem duże kiełki schowane w ziemi. Łatwiej je uszkodzić.

Kasia zupelne nowości dla mnie piszesz. na forum raczej słyszy się o tym aby trawy na wiosne dzielić bo szybciej się do zimy dobrze ukorzeniają i nie wypadają. Tobie trawy nie przemarzają te przesadzane jesienią?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:11, 07 lis 2016

Do góry
dziewczyny wrzućcie linka do tej Mai
Ogród z pergolą 18:08, 07 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)

Jak sobie pomyślę ile Ci do emerytury zostało.... gorzej może emerytur już nie będzie

Jola ty chyba chcesz zebym dzieci same zostawiła i po flaszke poszła?? nie załamuj mnie
Ogród z pergolą 18:06, 07 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
zobaczcie nawet Danusia opisała stewartie - piękna jest
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1981-stewartia-pseudocamellia-stewarcja-kameliowata

opisała i wysadziła swój egzemplarz za teren
Ogród z pergolą 18:03, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

koniecznie! pod koniec tygodnia to ja pewnie dętka będę, dobrze ze piątek wolny..

Jak sobie pomyślę ile Ci do emerytury zostało.... gorzej może emerytur już nie będzie
Ogród z pergolą 18:03, 07 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

ak ja bardziej czytam twój wątek niż się w nim wypowiadam

miło mało fotkowy ostatnio ale jak wiem że kiepskie zdjęcia robię to jakos mi nie prędko do ich robienia
Ogród z pergolą 18:01, 07 lis 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
O jej! U Ciebie jak zwykle gwarni i wesoło
Nici z picia- trzeba przełożyć- może odzyskanie Niepodległości będziemy świętować?

koniecznie! pod koniec tygodnia to ja pewnie dętka będę, dobrze ze piątek wolny..
Ogród z pergolą 17:59, 07 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
No jak w pracy ?

ciężko...ledwo żyje, jestem wyczerpana psychicznie...
piwko bym wypiła a nic sobie nie kupiłam
Typografia ogrodu 17:57, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

budują napięcie cwaniary
nie.ja po prostu bezczelnie aczkolwiek za zgodą skopiowalam Ole.i obiecalam i sobie i jej że nie będę pokazywał efektu kopiowania puki Ola nie pokaże swojego.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:57, 07 lis 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Pszczółko, wzruszyłam się, że myślisz Bo ja bardzo dużo o tych drzewach myślę. Po kolei dojrzewam do kolejnych. Zaczynam wiedzieć, czego chcę. Jeszcze o grujeczniku mocno myślę. Ale jest tylko jeden w szkółce, a jego też bym chciała jako wielopniowego.
A rajskie i sidośliwy kupię na wiosnę. Bo teraz już nie zdążę chyba. I jarząby też na wiosnę, bo nie ma takich odmian, jakie chcę.
Dereń? O nim jeszcze nie pomyślałam. Ale pomyślę

A jak myślisz, czy stzępiastokorego dać jako wielopniowe? W sensie trzy drzewka razem? Na froncie bym chciała mu znaleźć miejsce.

osz Ty ale będzie wielopniowo u Ciebie
i w gatunki strzelasz takie jak ja
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 14:55, 07 lis 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ha ha. Pszczółko, to było takie łatwe?
Trzy, w gatunku. Pójdą do jednego dołka. Będzie parocja wielopniowa Stały takie biedne, wykrzywione, że nikt by ich pewnie nie kupił. Tydzień mi spokoju nie dawały, więc wróciłam po nie Mają spokojnie ponad 2 metry. I klonika strzępiastokorego dokupiłam.

o kurcze same rarytasiki!
pięknie będzie za sto lat
Zarcik
Typografia ogrodu 14:41, 07 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)
uwielbiam wasze ujawnienia

budują napięcie cwaniary
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:29, 07 lis 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Ania zrobiłam, zaraz wstawię Jak już wyszłam to się rozpadało więc średniej jakości będą

I tak mnie naszło zrobić zestawienie wszystkich traw jakie mam, kurcze nie wiem kiedy ale zebrało się 38 gatunków

no Iwona kolekcja imponująca, teraz tylko czekać jak wszystko bujnie w nowym sezonie i będzie szaleństwo
ja mam tylko seslerie heufi coś tam i zauważyłam że bardzo szybko przyrasta. jak jest z innymi? masz już jakieś spostrzeżenie co do różnic między nimi? któraś tak na czarno kwitnie kojarzysz?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:07, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a tu to czasem nie miało być fotek poglądowych dla spóźnionych gap?

Na zdjęcia poglądowe nie mam czasu. Pilnie muszę pokończyć, to co rozgrzebane. Cała zima na planowanie frontu będzie.
Chyba że pytasz o te, które obiecałam?
Piętnastoletnia parocja w szkółce. Nie było słońca wtedy niestety.

No i w sobotę przywiozłam kolejne nowe drzewka Cztery. Trzy w jednym gatunku.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:31, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Gosiu pracowity weekend miałaś
powiedz szafirki w totalnym cieniu będą kwitły? bo mam takie oczko w kostce przed domem z funkiami i tują na pniu i zastanawiam się nad posadzeniem szafirkow aby zanim funkie ruszą coś się działo.

Aniu, u mnie były w półcieniu, ładnie kwitły. Nie wiem, jak sobie poradzą w całkowitym. Sprawdziłabym, jak sobie poradzą. A ciemierniki?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:18, 07 lis 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja mam wodę ze studni dlatego pytam o montaz przy hydroforze robiłam badanie wody ale chyba tam twardości nie ma, musze zadzwonic do nich.

To niestety nie tak jak u mnie

sylwik69 napisał(a)
Jestem na etapie zakładania instalacji wodno-grzewczej i zakładam zmiękczacz wody i filter.Koszt ok 2 tys.zł

Chyba Ci zazdroszczę tego etapu Dużo teraz bym zmieniła, zwłaszcza w instalacjach....W reszcie mniej

Madzenka napisał(a)
Mimo zmiękczacza wody stale mam zakamienionych baterie a M cigle z 20 kg workami soli lata

Pewnie u nas też tak będzie...ale drażni mnie to ze jedno mycie i wszędzie białe plamy...dobrze, ze górna łazienka jest jasna, to tak tego nie widac jak w czarno - białej na dole
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies