Początki w Kruklandii
09:41, 10 wrz 2012
Justynka, a dlaczego nie chcesz pociagnąć bukszpanika?
a jeżli nie bukszpanik to ja jestem za żurawkami, bo trawa mogłaby się lewać z tą z zawijaska
ale ja sie zupełnie nie znam
pozdrawiam

Teraz myślę co posadzić przed hortensją- tu fotka jeszcze bez traw
chcę dosadzić lawendę ... bo już posadzona gdzie się kończy kratka, pociągnąć ją naokoło całej rabaty
- róże, tylko nie wiem czy tylko po prostej, a po tym łuku dalej trawy... jak myślicie
![]()
![]()
![]()
Witam w nowym tygodniu....... jak daleko do weekendu...Jakoś trzeba i to przeżyć.....
Kiedyś szukałam jak sie mój miskant nazywa.. muszę zapyta w szkółce w której kupowałam... ale na razie z braku czasu i miesc do obsadzeń.. omijm ją dużym łukiem.. dla bezpeiczeństwa...
Będzie to któraś z pospolitych odmian miskanta chińskiego Grosse Fontaine, Graziella, Gracyllimus.... któraś z tych. Są to odmiany podstawowe, ale zdrowe i ładneZ 3 małych sadzonek mam wielką kępę którą już tak podziubałam i sadzonek tej wielkości co kupiłam zrobiłam przez 4 lata....kilka razy tyle... a kępy dalej okazałe. No i nie panoszy sie w ogrodzie tylko ładnie trzyma się kępy
Wiec koniec lata.. poczatek festiwalu traw i barw w ogrodzie... gdyby jesień nie oznaczała zbliżajacej sie zimy..... byłaby bardzo ładną porą roku...... niech tylko ktoś wymyśli szybką maszyne do zbierania liści
![]()
![]()
A tutaj część która niestety jest niedokończona - zabrakło kamieni. Trzeba będzie jeszcze z metr dokupić.
![]()
![]()
krzak pomidora zajał pół schodków - Andrzeja już zaczyna to maksymalnie wkurzać
Nie chcę go stawiać do pionu, bo obok rosną borówki i gdy były zakryte przez tego potwora, to zaczęły marnieć.
Brakuje kamieni przy pomidorze a na drugą stronę zostało zaledwie kilka - za mało.
![]()
![]()
a tutaj siewki dziewanny - tak wygląda cała górna część przy tujach
![]()