Viva chciałam się powitać u Ciebie w ogrodzie
Pewnie dopiero teraz znalazłam Twój ogród bo dopiero niedawno zapałałam miłością do róż,
a u Ciebie różany ogród piękny jest i róże śliczne
Natomiast we wrześniowy dzień ujął mnie taki widoczek u Ciebie w ogrodzie,
mistrzowskie połączenie rozchodnika i rozplenicy, takie proste a takie piękne, pozdrawiam
Dziękuję za odwiedziny. Bardzo mi miło, że pamiętacie. Przesyłam świeżutkie akwarelki roślinne (autorką jest pani Magdalena, artystka kochająca rośliny).
absolutnie śliczne obrazki idealne w ramki na kuchenną ścianę !
w poprzednim mieszkaniu miałam zdjęcia owcowo-warzywne, ale ręcznie malowane są duuużo lepsze
Dzisiaj prawdziwy jesienny poranek, wstałem o 5,30 wychodzę na dwór a tu mleko, prawie nic nie widać taka była gęsta mgła. W miarę ciepło, 8ºC tom na tę porę roku nieźle. Zrobiłem 2 foty zamglone i jeszcze nie wiem czy ładnie wyszły bo siadła mi bateria, zaraz wyjmę ją z kieszeni na pewno się podładowała to zaraz pokażę. Zawsze tak robię jak mam słabą baterie a potrzebuję jeszcze zrobić kilka fotek, to noszę ją w kieszeni i wkładam robię 2, 3 zdjęcia i znów do kieszeni i działa. Wczoraj na podwórku trochę zrobiło się luźniej, zmieliłem 2 wywrotki gałęzi w 2 godziny tylko tyle miałem czasu po robocie posprzątałem wióry i padłem. Już nigdy nie będę czeka ł aż drzewo wyschnie dużo gorzej się tnie od świeżego. Na ogrodzie nic nie robię bo priorytet ma drzewo, które muszę uprzątnąć przed wyjazdem i jesienną słotą, na razie pogoda mi sprzyja.
Miałem wysłać post a tu wyłączyli prąd ale że ja posty piszę w edytorze to mi nie przepadło, teraz mogę wysłać tylko z opóźnieniem. Miłego dzionka życzę u mnie bajka.
i foty z niedzieli
leszczyna
jałowiec chiński
Marcinki
to kasztany które niedzielny wiatr na strącał
Kochani! Nie mogę, nooo nie mogę się ogarnąć po prostu ze wszystkim z czym bym chciała! Przyjeżdżamy z pracy i szkoły, zanim dom i dzieci ogarnę, obiad na drugi dzień przygotuję, a to jakieś przetwory jeszcze chce się zrobić a to cebulki wsadzić (już 3 dzień pare cebul na krzyż wsadzam) a do tego jeszcze choroba mnie zmogła i tak wkoło macieju - wstajemy wcześnie rano, więc ostatnimi czasy po 21 już leżę w łóżku i zasypiam !
Żebyście całkiem o mnie nie zapomnieli wstawiam parę osoatnich zdjęć
Anula, znalazłam kontekst lokalizacyjny tej rabaty. Jaki to krzew jest tak pięknie przycięty (forsycja, bez, kalina)? Bardzo, bardzo zajmujące.
Wiosna na tym zdjęciu (czerwiec).
Anula, wyrazy sympatii, uznania i buziaki przyjmij za całokształt.
A teraz konkret inspirujący: TO mi się bardzo podoba. Jest TO sposób na zagospodarowanie drzewa, które trzeba zagospodarować.
Dojrzał Twój ogród i wyszlachetniał. Francja-elegancja.
A ja sobie zapożyczam obrazy inspirujące - jak pozwolisz. A wiem, że pozwolisz .
Piękna praca i efekt piękny.
Ja też zapożyczam! Anula, to jest swietne pod moje drzewo podkrzesane!
Pszczólko, dziękuję
Jak ja mogłam tego wcześniej nie zgapić?
Świetne jest
Anula, wyrazy sympatii, uznania i buziaki przyjmij za całokształt.
A teraz konkret inspirujący: TO mi się bardzo podoba. Jest TO sposób na zagospodarowanie drzewa, które trzeba zagospodarować.
Dojrzał Twój ogród i wyszlachetniał. Francja-elegancja.
A ja sobie zapożyczam obrazy inspirujące - jak pozwolisz. A wiem, że pozwolisz .
I nowa porcja roslinek mi przyszła
Jestem trochę zawiedziona,bo zostały przed wysyłką ścięte,ale mam nadzieje że na drugi rok bedą piękne.
Mało zapłaciłam, to i małe krzewinki
Nie mam kiedy zrobić zdjęć ogrodu - rano długo ciemno, a potem już trzeba do pracy wychodzić, a jak wracam z pracy, to już znowu za mało światła. Pewnie będą najwcześniej w sobotę.
Więc zamiast mojego ogrodu - moje niebo o poranku wczoraj, około szóstej rano
Tess,
ale masz cudne widoki ! zazdroszczę
ja nie mam przestrzeni.....