Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

monteverde 23:32, 24 wrz 2012

No popatrz, a u mnie na szczęście nie było przymrozku, uff
Klamber 13:12, 26 wrz 2012

Dzisiaj prawdziwy jesienny poranek, wstałem o 5,30 wychodzę na dwór a tu mleko, prawie nic nie widać taka była gęsta mgła. W miarę ciepło, 8ºC tom na tę porę roku nieźle. Zrobiłem 2 foty zamglone i jeszcze nie wiem czy ładnie wyszły bo siadła mi bateria, zaraz wyjmę ją z kieszeni na pewno się podładowała to zaraz pokażę. Zawsze tak robię jak mam słabą baterie a potrzebuję jeszcze zrobić kilka fotek, to noszę ją w kieszeni i wkładam robię 2, 3 zdjęcia i znów do kieszeni i działa. Wczoraj na podwórku trochę zrobiło się luźniej, zmieliłem 2 wywrotki gałęzi w 2 godziny tylko tyle miałem czasu po robocie posprzątałem wióry i padłem. Już nigdy nie będę czeka ł aż drzewo wyschnie dużo gorzej się tnie od świeżego. Na ogrodzie nic nie robię bo priorytet ma drzewo, które muszę uprzątnąć przed wyjazdem i jesienną słotą, na razie pogoda mi sprzyja.
Miałem wysłać post a tu wyłączyli prąd ale że ja posty piszę w edytorze to mi nie przepadło, teraz mogę wysłać tylko z opóźnieniem. Miłego dzionka życzę u mnie bajka.

i foty z niedzieli

leszczyna

jałowiec chiński

Marcinki

to kasztany które niedzielny wiatr na strącał
Tess 13:23, 26 wrz 2012

Klamber napisał(a)
Miłego dzionka życzę u mnie bajka.

O matko... Naprawdę bajka....

Natura wyczarowuje cuda... Spowiła wszystko w welon z mgły....

Siedzę i się gapię... gapię, gapię...
Gabriela 14:03, 26 wrz 2012

To jabłko leżące w białych zimowitach, kasztany na ziemi, rabaty trawiaste, kolorowe liście...
Wszystko zachwycające.
Podróż do Ameryki na pewno będzie fascynująca, przez te cztery miesiące będziesz mógł wiele miejsc poznać, może jakieś ogrody uda Ci się zobaczyć?
Pozdrawiam.
Bogdzia 20:12, 26 wrz 2012

Klamber napisał(a)

Robert - cudne zdjęcie. Chętnie bym je powiesiła u siebie w pokoju.
A ja dziś pół zdrowia straciłam fotografując sikorkę czubatkę. Jeszcze mnie żaden ptaszek tak nie zmeczył a zdjecia niestety dośc kiepskie.
Klamber 21:47, 26 wrz 2012

Dzisiaj, zrobiłem sobie pół godziny na fotografowanie, stwierdzam że robi się coraz piękniej
Teressko i Gabrysiu przepraszam że nie będę miał czasu odwiedzać Waszych ogrodów ale przed wyjazdem muszę wykonać ogrom pracy,. Bardzo mi miło czytać Wasze wypowiedzi. Gabrysiu u Ciebie nie byłem spory kawał czasu ale wiedz że Twój ogród bardzo mi się podoba obiecuję że wpadnę na Twoją jesień a teraz pokaże trochę swojej.

Bogdziu to Ty nie wiesz że modraszka i czubatka to wiercipięty, to maleństwo nie usiedzi w miejscu chwili. Wpadnę zobaczyć Twój trud.
Bogdzia 21:54, 26 wrz 2012

Wiem że wiercipięty ale modraszek mam z tysiąc zdjec a czubatki dotąd nie miałam.
monteverde 22:07, 26 wrz 2012

Robert piękna jesień U mnie dzisiaj znowu baraszkowały sikorki w ogrodzie
Klamber 22:54, 26 wrz 2012

Bogdziu, ja czubatki u siebie nie widziałem, więc gratuluje Ci udanego polowania.
Aniu, u mnie za to wróble teraz harcują. Jesień z każdym dniem ładniejsza, skoda że nie mam czym trawy kosić trochę były by ładniejsze widoki. Dobrej nocki
Milka 23:26, 26 wrz 2012

To, że pokochałam jesień, to i twoja zasługa, bo w twoim jesiennym ogrodzie jest taka gra kolorów i światła, że wydaje się, że wszystko goreje, szumi, szeleści!