Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 00:09, 19 lip 2012

Do góry
Bingo

Zielony galimatias 00:07, 19 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Władze i akcjonariusze posnęli, a ja po wieczornym joggingu z aparatem upolowałam takie oto Kfiatki z mojego ogródka
Moja pierwsza w życiu Limcia!

one są niesamowite ... wyglądają jak sztuczne kwiatuszki przekłute perełką ... cudo
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:03, 19 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Izuś
Kfiatek dla Ciebie, obiecany wczoraj Moja pierwsza w życiu Limcia!!!

PS.
Dlaczego sąsiedzi patrzą na mnie dziwnie kiedy biegam z aparatem i uśmiecham się do Kfiatków?

Irenka - stres pole limek ... Anula stres baobab limkowy ... o Danusi nie wspomnę bo wiadomo ... i ukojenie Ewuś jedna - pierwsza limka u Ciebie ... śliczna

moja ty pisarko...stres się już nie powiększy, kabla nie ma , fot nie wrzucam
Zielony galimatias 00:02, 19 lip 2012

Do góry
Idzie ku lepszemu - żurawka zakwitła

aksamitne pole

Ogród Sylwii od początku :) 23:58, 18 lip 2012

Do góry
Syla nie pracuje w ogrodzie tylko "tyra" widzicie te puste doniczki po prawej i pełne po lewej, ona nie może mało sadzić pięknoto powiedz co to za hosta, bo mnie się kwiaty podobają a hakonechloe b. duże jak na 10 zł
Zielony galimatias 23:58, 18 lip 2012

Do góry
Władze i akcjonariusze posnęli, a ja po wieczornym joggingu z aparatem upolowałam takie oto Kfiatki z mojego ogródka
Moja pierwsza w życiu Limcia!

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:56, 18 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Izuś

PS.
Dlaczego sąsiedzi patrzą na mnie dziwnie kiedy biegam z aparatem i uśmiecham się do Kfiatków?

Irenka - stres pole limek ... Anula stres baobab limkowy ... o Danusi nie wspomnę bo wiadomo ... i ukojenie Ewuś jedna - pierwsza limka u Ciebie ... śliczna
Mój ogród 23:56, 18 lip 2012

Do góry
Moje gratulacje również przyjmij

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:52, 18 lip 2012

Do góry
Izuś

PS.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:49, 18 lip 2012

Do góry
malwes napisał(a)

Moje bukszpany zaczęły mieć takie dziwne listki - czy to jakaś choroba ????

A może tylko brak im jakiś substancji, chociaż nawożę je Florowitem

Agnieszka, te białe końcówki na listkach to niedobór boru. Mam to samo. Kup czysy bór Florovitu (albo innej firmy) i nawoź dolistnie.

Ogród nad Rozlewiskiem 23:47, 18 lip 2012

Do góry
Trochę kfiatków Część została posadzona dopiero w tym roku:

Liliowiec:

Asilbe:

Naparstnica - z moich sadzonek, posadzona w zeszłym roku (już przekwitająca):

No i róża. NN. To własnie ta odmiana przeżyła:

Mój jesienny ogród 23:36, 18 lip 2012

Do góry
Oj Wandziu, tyle miłych słów, bardzo Ci dziękuje i ciesze się że mogłem umilić kilka chwil które spędziłaś na moim wątku. Widzę mamy sporo wspólnych upodobań, musimy je obgadać na spotkaniu.
Uwielbiam jesień, te kolorowe liście i szmer traw, to jest nie zapomniany widok. Ja swojego miskanta cukrowego mam już 20 lat ale po po tym jak zapisałem się na forum i zobaczyłem ile jest różnych traw, zapragnąłem powiększyć swoją kolekcję. Moja nowa rabata pokaże swoje piękno pewnie dopiero za dwa lata ale całe szczęście że mam swojego olbrzymiego cukrowego który nigdy nie zawodzi Październik to miesiąc w którym robię najwięcej zdjęć, dziękuję za pochwałę moich fotek. Nie mów o swoim ogródku ogryzek, że jest mniejszy od mojego, to nie znaczy że nie można się w nim dopatrzeć pięknych miejsc.
To przykre jak ulubione rośliny padają zimą a na wiosnę człowiek wygląda co dzień i czeka kiedy puści kieł i czy w ogóle puści. Ja w ogrodzie strat nie miałem, jedynie dąb błotny jest jakiś schorowany, niby żyje ale nie roście i chyba nic z niego nie będzie. No i w mojej szkółce miałem straty zmarzły mi wszystkie tawułki, pigwowce i połowa berberysów.
Dajana, wczoraj nie miałem czasu dopiero dziś mogę napisać. Nie pzejmój się ja też jak zapisałem się na forum dopiero wzrok mi się wyostrzył i zobaczyłem ile jest odmain jednej rośliny. Na warzywniku mama pracuję ja tylko jej pomagam, powiem że warzywka są bardzo liche w tym roku. Chwastów jest od groma, Jesień u mnie jest piękna ale tylko wtedy gdy pogoda jest odpowiednia np. 3 lata wstecz przyszła nawałnica śniegowa i zniszczyła mi kilka drzew i miskanta i nie było złotej Polskiej jesieni. Pokazałem to w swoim wątku gdzieś na środku. Ostatnio to pogoda tak szwankuje że bez tunelu nie ma co bawić się w warzywnik. U mnie bażanty są bezpieczne, śpią wysoko na sosnach, psa nie mam, koty tempie a lisy nie przychodzą. Bywają takie zimy że śpi 20 szt. mają u mnie jak w raju. Ptaków mam b. dużo, na każdym drzewie budka i zimą dokarmiam. Pozdrawiam, jutro zajrzę do ciebie.
Sylwio, witam Cię i zapraszam częściej.
Tzeba zmykać spać bo zaczynam się już kiwać. Dzisiaj pokażę zdjęcia nocne.

Ogród u stóp klasztoru 23:36, 18 lip 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze jedna tiarelka i ukochane róże

Jej jakie zdjecie! Cudne! Tiarelki z Red Baronem- śliczne kolory, faktury...
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:30, 18 lip 2012

Do góry
Mój jedyny bukszpan żyje i ładnie odbija z gołych gałązek nowymi listkami. Podlewam go Florovitem, jak radziła Danusia.

Jednak jakaś choroba go męczy, bo ma plamki i żółte liście. Czy to choroba grzybowa? Podlewać i pryskać Topsinem?

Pozdrawiam!
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 23:29, 18 lip 2012

Do góry
Tu się przyłączyła Ala

Co tu jest w tym błotku???hehe

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 23:29, 18 lip 2012

Do góry

Zobaczcie na jego minę

Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 23:27, 18 lip 2012

Do góry
Mam kolejne zdjęcia do serii pt. Czego szuka Witek w tym bajorze?

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:27, 18 lip 2012

Do góry

Cyt. Domi:
Znam to miejsce

Domi. Lubimy tam po przejażdżce rowerowej trochę odpocząć
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:23, 18 lip 2012

Do góry

Zielony galimatias 23:23, 18 lip 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ło matko boska, co tu się działo. Z moją szybkością netu 128kb to ja z Wami nie poszaleję Jak tu jakiekowliek decyzje Zarządu zatwierdzać? Widzę pewną niesubordynację, bez prokury Ev wszyskich do KZ 20 przyjmuje i nawet dokumentów rejestrowych nie sprawdza!!! NO cóż trzeba tę decyzyjność szybko usankocjonować!!! kiedy zatem zwłołujemy walne zgoromadznie akcjonariuszy u Kapiasów???

Dobrze że leje to mi M pozowolił posiedzieć i Was poczytać W życiu się tak z ulewy w czasie urlopu nie cieszyłam

Madżenka! Że u Ciebie leje - to rozumiem,.. miałaś w tym biznes, żeby lało.. ale czemu Ty do nas ten deszcz zwołałaś??????
Moje aktywa już dawno posnęły, a ja w ramach reklamy i promocji przygotowuję na jutro darmową wyżerkę, żeby mi cateringu nie zamawiali uszczuplając tym samym budżet. Sprawa ważna, bo dostawszy reprymendę od Pani Madżenki Prezes Naszej Jedynej obecnie na gościnnych występach w Mechicco city niniejszym podaję do wiadomości

Zapisy przyjmuje Bociek, ktory niniejszym zostanie powołany na Rzecznika KZ 20
I niech ją która spróbuje teraz przegadać, że nie przyjedzie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies