Ev, ....bardzo DUŻE donice....z tym, że nie na dekielkach..., ja tam mam zamaskowaną całą oczyszczalnie, ale donice stoją na kominie z oczyszczalni, który jest prostokątny....
Gadaj szybko, zanim znów wybędziesz, coś tym żurawkom zrobiła! Niedawno narzekałaś, że nie rosną, a tu proszę, O! Nierosnące to u mnie, a tu sałata karbowana aż miło! Jaki masz patent?
ch, cha, abonament oby przerw w takim razie jak najmniej było
Jolu, miłego dzionka
Irenko, w ramach zapełniania programu dla Ciebie mój powojnik - niesfornik Mimo, że ma podporę, to pnie się najchętniej po sąsiadujących z nim roślinach... A niech mu będzie
Aniu, to w międzyczasie zapraszam na poziomki Słodziutkie są cały sezon
Nie ma zdjęcia, ale jako zamiennik posyłam róże Właśnie wczoraj zrobiłam porządek wokół nich i zastosowałam środek grzybobójczy. Zdjęcie jeszcze z chaszczami wokół, ale jak skończyłam, to M. zabrał mnie do domu i nie pozwolił zrobić nawet fotki. Powiedział kategorycznie: dość na dzisiaj! zapomniałaś, że Ci tyle nie wolno ...
właśnie miała być lime ... tylko że żółto-zielonej nie ma u nas
ale juz nad żywopłocikiem zawijaskowym z trzmieliny puszczonym od rogu betonu pod domem do ławki, nieśmiało myślałam wczoraj mniej więcej tak:
kto wie, kto wie ...?
Monia, a wiesz, że ja na długi weekend u Babci w Lubaniu byłam? jesteś już drugą osobą z tego miasteczka, którą spotkałam na ogrodowisku
ech ... rozmarzyłam się, Lubań zawsze będzie mi się kojarzył z dzieciństwem...
By miec pewnośc że mam abonament napiszę miłe słowa jak to jest wymagane. Jolu róża piękna. Kratka do niej też piękna. Wystarczy by otrzymac abonament ??? bo jak nie to będę dalej chwalic.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdziu, Ty już abonament masz od dawna Ale niezależnie od tego zawsze będzie mi miło przeczytać Twój komentarz
U mnie w końcu też zaczął się sezon pomidorowy.... w tym roku jak u wszystkich będzie obfity
Prosiak ze mnie, Aguś, dawno tu nie zagłądałam
Dorodne pomidory Tak też zauważyłam, że ten rok jest łaskawy dla pomidorów. Mam cudny widok ze swojego ogródka na pomidory Mamy. Też dorodne
Zuzia cudowna Szkoda, że nie mogę (na razie) mieć pieska...
Pozdrawiam Aguś, i miłego dnia życzę i plonów obfitych
Jolu,Róża piękna,ale bardziej zazdroszczę tej konstrukcji.......Brzoskwiń latoś nie mam,chętnie się poczęstuję.
Miłego wieczoru.
Haniu, też jestem zadowolona, że wiosną M. znalazł czas na ich montaż Zupełnie inaczej wygląda zakątek koło tarasu. Na jednych pną się róże, na innych powojniki
Jolu słuszna decyzja.Szkoda,ze nie byłaś na spotkaniu u Szmita,ja się obłowiłam w 6 kolejnych.Miał sporo nowości,muszę wiosną znależć im miejsce,bo mam nadzieję,że bedzie4 kolejne spotkanie.
Madżenka.. a bez trejażu czy ekranu z cisa przed - tzw. cześcią kfiatka do kozucha czyli tej ze ścieżką - czy ten projekt ma rację bytu?.. Może ja za bardzo nacudowałam z tymi rabatami?.. bo wydzielenia części ogrodu trejażem raczej na 99,99999 % nie będzie.... Prosta kreska musiałaby iść do dołu.
Druga, bardzo istotna kwestia to umiejscowienie paleniska (nie grilla, a paleniska) Jest ściśle pośrodku szerokości rabaty (zaznaczyłam na czerwono)... musiałoby być CENTRALNIE pośrodku górnego brzuszka... co oznacza, że reszta dookoła tylko żwir.
Taki element przyciąga wzrok - poniżej zdjęcie z usytuowaniem paleniska i grilla.
Co o tym sądzisz?... Sądzicie?
Czuję już mocne przemęczenie materiału.. innych przede wszystkim, ale i swoje...
Ev, ten projekt nie ma racji bytu, jeśli palenisko ma zostać i być wysypane tylko żwirkiem. Takie jest moje zdanie.
Ale zauważyłam, że także w projekcie Madźenki palenisko jak gdyby nie istnieje
To palenisko ma tam zostać???
Bo o ile co do grilla uwazałam, że może zostać, bo nie potrzeba przy nim wiele miejsca dla operatora grilla, to przy palenisku powinno być duzo miejsca. Swoją drogą, może to kwestia zdjęcia, ale wygląda, jakby ono już teraz było za blisko tych szmaragdów.
Dla rodziców dwie jeżówki (Hot lava i Summer salsa) i hortensję Pinky Winky, sobie przy okazji wzięłam hostę Great Expectation i jeżówkę Cranberry Cupcake
Róże po raz kolejny, to nowe zdjęcia robione wczoraj
Barkarole w pąkach
i Boule de neige w rozkwicie
Candlelight dla Ani Monteverde
Chopin i tuscany
Red Leonardo da Vinci
Teasing Georgia
i różany busz