Przeszłam się po wątkach i każdy zachwala swoje trawki Ja mam obrzeże stworzone w tym sezonie.Jeszcze nie bujne,ale jest.To fragment najsilniejszy )))))))Proszę patrzeć na lewo
Moje mieczyki coś trafia. Niby puszczają pąki, ale niektóre wyglądają jakby były puste. Dziś je oglądnęłam i jakieś robaczki znalazłam na spacerze
Surfinie po nocnych ulewach dobrze wyglądają, trochę mniej sterczą w górę
Aronie jak co roku obsypane owocami. One są niezawodne, ale ptaki też niezawodnie zjadają pół plonu. W tym roku obiecuję sobie zdążyć je nakryć jakimiś siatkami.
Maliny jakoś szybciej w tym roku, zawsze były od połowy sierpnia.
Witaj Reni i dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
Byłam u Ciebie wcześniej, chciałam nawet zapytać o nazwy róż, bo też mam takie ale nie znam ich imion. Zostawiam ślad (hortensjowy), bo teraz te kwiaty królują w naszych ogrodach. Pozdrawiam.
Marta posadziłam wreszcie i buka i pierwiosnki i wszystko inne - dla pierwiosnków znalazłam ekstra miejsce tylko chyba muszę zadbać o dolomit bo one nie kwaśną ziemie nie ? a dla krawawników znalazłam też fajne miejsce - krwawniki to cudowna bylinka
Aniu dopiero zauważyłam Twój nowy wątek już zastanawiałam się czemu nie dostaje powiadomień 'od Ciebie'. Gratulację, przesyłam obraz który wczoraj ujrzałam u Szmita
jak teraz obciełaś lawendę ( na jakiej wysokości) to ona sobie dalej rośnie i zakwitnie w przyszłym roku? Mam lawende która przekwita w dwóch donicach i nie wiem co z nią zrobić? :/
Dzisiaj, trochę popracowałem przy trawach 3 przesadziłem bo w końcu się zdecydowałem wsadzić
Spartynę grzebieniastą, zrobiłem jej kwaterę z blachy żeby się nie rozłaziła po rabacie. Z tego miejsca wywaliłem najsłabszego miskanta, jakąś żółtą n/n i seslerie skalną.
na tym zdjęciu widać świerzą dostawę kamieni, jeszcze mokre.
c.d.n.
Gabrysiu, placyk z ławeczką super - i sama nie wiem co mi sie bardziej podoba - wykonanie placyku czy ławeczka
schodki - rewelacja - ja zakochałam się w liliowcach i pewno tam bym je posadziła .. i nawet dalej, niczym barierka przy schodach , ale masz racje, byliny są ozdobą tylko na chwilę, więc trzeba cos innego tam wymyślić
Kto był w Anglii i nie pił leciutko alkoholowego koktajlu Pims? Chyba nikt, to jest pyszne, może być jeszcze z truskawkami, jabłkami. Robi się z pimsa, mountain dew, lodu, cytryny, limonki, ogórka i ewentualnie owoców.
Sebek ma rację, pod koniec kwietnia zupełnie nic na niej nie było, tylko oczar. Na pomarańczowej są jeszcze liliowce i jednoroczne - kosmos siarkowy i jeszcze jeden taki żółty, nagietki, tojeść, słoneczniki, małe jeszcze trawki, hortensja Limelight , białe agastache, białe kosmosy i niestety trochę innych kolorów też, ale to są jednoroczne. Jednak jest bardziej żółto-pomarańczowa, tak jak miało być. Za rok będzie już bardziej konsekwentnie.
Wczoraj było strasznie cieplutko i przyjemnie..........
Szaleństwo na świeżym powietrzu zero prac ogrodowych..........
Jednak dostrzegłam coś wspaniałego wiem...wiele osób walczy z mchem mi osobiście bardzo, ale to bardzo się on podoba( nie na trawniku oczywiście)
U mnie pojawił się na bruku, w miejscu gdzie jest kran, przesadzam roślinki....ogólnie dużo wody i wiele rzeczy się na tam dzieje...........
Strasznie bym chciała żeby tamte miejsce zarósł całę Mam nadzieję że się rozrośnie
Tylko nie myślcie, że jestem szalona
Czyż nie wygląda uroczo............
Jak najbardziej Cię rozumiem i życzę puszystych zielonych poduszeczek ile chcesz
Pozdrawiam Diano
Ps pomysłowe te zdjęcia trochę jak pierniczki : )
bardzo podoba mi się ta rabatka z wrzosami, no i oczywiście Twoja zakręcona tuja
Dzisija patrzyłam na swoją, ale chyba nie da się z niej takiego świdru zrobić, bo ma jakby 3 szczyty.
O, to jest ona:
Wiatr wiał i nie bardzo widać jej kształt. A może ona jeszcze troche za mała na takie formowanie?