Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Urszulla 13:33, 18 wrz 2012

Ciekawe widoki, masz rzeczywiście sporo miejsca do sadzenia i ile trawy można jeszcze zlikwidować?

życzę udanego sadzenia cebul. Ja ten temat zostawiam na przyszły rok.
Milka 13:34, 18 wrz 2012

a naparstnice sobie dalej kwitną

to chyba marcinki? kupiłam 10 cm sadzonkę w Czechach, a teraz taka wielka, pewnie muszę ją gdzieś przesadzic, zakryła wszystkie trawy

i dalej kolorowo

Milka 13:37, 18 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Ciekawe widoki, masz rzeczywiście sporo miejsca do sadzenia i ile trawy można jeszcze zlikwidować?

życzę udanego sadzenia cebul. Ja ten temat zostawiam na przyszły rok.

no właśnie, miejsca jest, sił i czasu ..mniej
czyli w tym roku nic z cebul?
Urszulla 13:44, 18 wrz 2012

A tak, mało cebulek jakiś posadzę, może krokusy. Ale myślę w ilościach hurtowych to za rok, bo budżet ograniczony. A jakie masz trawki do podziału?

A propos sosen, to bardzo chętnie przyjmę bo mam takie miejsce za domem gdzie chcemy zasłonić widok z wiaduktu i tam sadzimy drzewa iglaste. Jak będzie ten temat aktualny to ucieszę się gdy o mnie pomyślisz.
Milka 13:49, 18 wrz 2012

To Ula normalne, że są ograniczenia, masz czas, nie spiesz się, lepiej wyjdzie; trawka juz bardzo znana na forum, turzyca szerokolistna variegata, rośnie w kępy, wysoka do 40 cm, ładna i bezproblemowa
oczywiście chętnie ci dam, co roku rozdaję, tyle tego u mnie się wysiewa i wyrasta; teraz jeszcze jest pęcherznica i pięciornik żółty
oto ona
barbara_kraj... 16:48, 18 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

to chyba marcinki? kupiłam 10 cm sadzonkę w Czechach, a teraz taka wielka, pewnie muszę ją gdzieś przesadzic, zakryła wszystkie trawy

To jest złocień czerwonawy Patrz tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/395-zlocien-czerwonawy-clara-curtis-chrysanthemum-grupa-rubellum
Urszulla 17:07, 18 wrz 2012

Fajnie, dziękuję to razem z sosenkami sie piszę na turzycę. Więc kupię inne trawki, a tą będę mieć od Ciebie.
Milka 17:08, 18 wrz 2012

Basiu, bardzo dziękuję, od razu mi się przypomniało, że coś tak brzmiało, ale nie chciałam konfabulować
masz iwedzę i roślinkę u siebie, jestem pod wrażeniem; wiosną ja podzielę na kępy
Milka 17:10, 18 wrz 2012

Urszulla napisał(a)
Fajnie, dziękuję to razem z sosenkami sie piszę na turzycę. Więc kupię inne trawki, a tą będę mieć od Ciebie.

Ula, nie ma sprawy kupuj co innego, a ja dam co się nasieje sosny można prowadzić na kilka sposobów, pięknie pachną i ładna kora i drzewo
majkel0326 17:15, 18 wrz 2012

Irenko,wybrałam się w końcu z rewizytą Piękny ten Twój wrześniowy ogród,jaki kwitnący i jaki zadbany! A ilość posadzonych przez Ciebie cebulek porażająca! Ja posadziłam w tym sezonie pewnie koło 50 sztuk z różnych gatunków i wydawało mi się dużo,podziwiam Cię Irenko.No i jestem ciekawa wiosny u Ciebie,ale będzie tęczowo