Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:37, 18 wrz 2012

Mój prezent urodzinowy dotarł!
Milka 15:54, 18 wrz 2012

Karola, teraz jesteś przygotowana na każdy typ eksperymentu
popcorn 17:46, 18 wrz 2012

haha, dobre
Będę rozmnażać i hodować w szklarni I ciąć żywopłoty
Dokupiłam jeszcze rude trawki i coś o nazwie Arrhenantherum elatius Variegatum... wygląda na kłosówkę
Idę sadzić

pozdrawiam!!
popcorn 17:49, 18 wrz 2012

To nie kłosówka, a Rajgras...
mój z wyprzedaży po 2 zł, zmordowany, ale coś odbija
Może za jakiś czas tak będzie wyglądać:
Diana 19:21, 18 wrz 2012

witaj Karolka
Troszkę mnie nie było i nan dodatek wciągneło mi wszystkie wątki obserwowane
strasznie smutne........
pózniej popodziwaim co u ciebie nowego
buziol
popcorn 19:57, 18 wrz 2012

Hej Diana! Z obserwowanymi to u wszystkich się podziało... fajnie że wróciłaś! Wypoczęta po urlopie?
Zapraszam!
pozdrawiam

Pozamieniałam miejscami bukszpany na reorganizowanej rabacie. Od razu lepiej. Dosadziłam 2 nowe brązowe Carexy (więcej w sklepie nie było, kupiłam wszystkie 5 i 1 zielony (dostałam w maju od Danusi). I te 3 rajgrasy. Podlałam całość (2 poziomki chyba nie przeżyją przenosin, pozwijały listki...) Podsypałam dół rabaty - skończony - pas tawuł, poziomek i carexów - workiem kory. Zabrakło mi oczywiście i zrobiło się ciemno
Jutro umówiłam się z Luizą na trawkach, ciekawe co będzie i czy coś wpasuję w tę rabatę
Może ją skończę?

miłego wieczoru!
Ozz 08:16, 19 wrz 2012

z tego co pamiętam to rajgras wczesną wiosną jest ładny a marnieje środkiem lata, także dobrze uzupełnia te trawki co wylezą późno
popcorn 08:21, 19 wrz 2012

No właśnie mój marniutki... zastanawiam się co z nim zrobić... na razie siedzi sobie w ziemi, ale czy na docelowym miejscu? Rankiem cyknęłam parę fotek, pokażę za chwilę!
pozdrawiam
popcorn 08:39, 19 wrz 2012

Papka jabłkowo-aroniowa w słoiczkach. Nawet niezła w smaku i kolor ma ładny - ciemnobordowy. Koniec przetworów w tym sezonie

Ostatnie pomidorki w doniczkach do góry nogami:

Pochwalę się moją jabłonką szpalerową - jeszcze ze 2 piętra by się jej przydały, ale chyba nic z tego...
za wcześnie zaczęłam ją kształtować - teraz już wiem

Z tyłu miejsce pod maliny Powoli kończą owocowanie, jak zrzucą liście - przesadzam spomiędzy cisów

I jabłuszka - to Szampion - w zbliżeniu:

I rabata nad którą się znęcam - jakoś długo mi idzie...
Jeszcze z 5 trawek dzisiaj dokupię, resztę uzupełnię chyba poziomkami i już. Nad tymi irysami się zastanawiam proponowanymi przez Renatkę - ewentualnie w którym miejscu??

Rajgras za brązowymi turzycami - wiosną jest łądny (dzięki, Ozz!) i wysoki ok 30 cm, zanim turzyca się rozbuja. A potem turzyca ją zakryje - jak teraz. Chyba ok...
Ozz 08:48, 19 wrz 2012

Ja jeszcze w sprawie pomidorków koktajlowych Jak je rozmnażasz? Bo jestem w posiadaniu kilku owocków