U mnie są dwie przed domem nie wiem jakie odmiany bo zostały po poprzednich właścicielach... kwitną bardzo krótko, a póżniej jakoś to drzewko nieciekawie wygląda
Mam dziś urlop, poszłam więc do mojej siostry (mieszka 50 m ode mnie..) do ogrodu, żeby w ramach "prac społecznych" poprzecinać zaniedbane w nich bukszpany (wszystko mają zostawione na tzw żywioł) generalnie jedyne prace wykonywane w tym ogrodzie to koszenie trawy... Tak więc poszłam zajęć się bukszpanami, przy okazji zrobiłam sobie z nich "młode" Pokażę Wam je przed:
i po:
i następny: to ostatnie zdjęcie to też "przed" ale chciałam psa pokazać bo się strasznie pchał w obiektyw... model jakiś .. wabi się ROKI )
Bardzo zaniedbane te ich bukszpany, nie wiem czy kiedyś ktoś je w ogóle przycinał, ale może się zagęszczą i jeszcze coś z nich będzie
I potem zrobiłam sobie rozsadę...
Pergole z fasolą wreszcie wyglądają jak trzeba. A poniżej siana przed urlopem szparagowa fasolka karłowa
Rudbekie szaleją:
I jeżóweczki:
A jeszcze miesiąc temu wyglądało tak łyso (zdjęcie wprawdzie z drugiej strony, ale jeżówek i rudbekii prawie nie widać)
moja ukochana twoja pergolapięknie wygląda
rudbekiezazdroszczę ,ja kupiłąm w tym roku i są bidulki.
jeżóweczka,hmm uwielbiam sama mam inną odmianę,ale ta również mi się podoba
i jeszcze ptaszki, które zachwyciły mnie od początku wyglądają tam cudnie
Witam, u mnie znowu leje do ogrodu nie ma jak iść... to sobie siedzę i plotę... koszyczki z papierowej wikliny... czy któraś z was poza ogrodem ma jeszcze jakąś pasję?
ja mam kilka zainteresowań poza ogrodem, ale niestety nie rękodzieło, do tego natura poskąpiła mi talentu
koszyczek bardzo fajny, dla mnie wygląda na bardzo pracochłonny, za to warto się napracować, bo efekt super
cześć Malwinko
ładnie u ciebie
ładna , duża działka będę podglądała twoje zmagania.......
u siebie też mam tak kostkę położoną, że idzie prosto pózniej łuk i u mnie dalej prosto
ty masz bukszpan a ja lawendę przy kostce w tym łuku
pozdrawiam
Witam, u mnie znowu leje do ogrodu nie ma jak iść... to sobie siedzę i plotę... koszyczki z papierowej wikliny... czy któraś z was poza ogrodem ma jeszcze jakąś pasję?
Witam
przychodzę z rewizytą i co widzę !!!!!!!!!!!!!!!
coś ślicznego
ogródek śliczny, pooglądałam kwiatuszki - piękne
Koszyczek bardzo bardzo ładny !!!
ja też bym taki chciała
WSPANIAŁA PASJA
ciężko upleśc taki koszyczek?
Dziękuję...co do koszyczka, trzeba trochę wprawy, ale aż tak trudne nie jest..najgorsze jest zwijanie rurek z gazet bo palce bolą hi,hi